Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sprint Layout
SQ8GUO Offline
Waldek
**

Liczba postów: 85
Dołączył: 15-06-2011
Post: #171
RE: Sprint Layout
witajcie chlopaki,
sliczne dzieki. wlasnie siadlem do tematu i glownie z postu Janusza rozkminilem co i jak.
faktycznie kopiowanie (cut, move itp) traktuje kopiowane elementy jako grupe. trzeba ja po skopiowaniu rozbic a potem dopiero uzyc funkcji mirror. ot az tyle, ale by do tego dojsc trzeba zmarnowac mnostwo czasu lub zapytac na forumSmile
podziekowal jeszcze raz.
serdecznosci!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-2020 14:28 przez SQ8GUO.)
05-05-2020 14:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4IRX Offline
Janusz
**

Liczba postów: 50
Dołączył: 04-07-2010
Post: #172
RE: Sprint Layout
(05-05-2020 13:22)SP6IFN napisał(a):  ...wiele fragmentów, lub wręcz nawet całych projektów PCB zapisuję jako makra, ...
Oczywiście masz rację. Wiem że dla wielu (zaawansowanych) użytkowników jest to oczywiste. I często z tego korzystają. Sam też tak robię. Ale stawiając pierwsze kroki...
Poniższy układ (gen. dwutonowy) może być przykładem "pójścia na skróty" w ramach jednego projektu. Oba generatory (gen1 i gen2) są niemal takie same. Jedyna różnica to wartość pojemności w pętli sprzężenia. Po zaznaczeniu gen1 i (skopiowaniu w odpowiednie miejsce, rozdzieleniu grupy) pozostaje tylko zmienić wartości niektórych komponentów.
I to jest jedna z cech SL6, którą sobie cenię.
Pozdrawiam -
İmage
05-05-2020 14:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
U.L. Offline
Wacław
*

Liczba postów: 41
Dołączył: 13-02-2019
Post: #173
RE: Sprint Layout
Witajcie.
Mój problem.
Pragnę wydrukować załączony projekt na papierze A4. Zmieściłby się gdyby nie marginesy oznaczone czerwoną linią przerywaną.
Czy jest jakiś sposób na pozbycie się wspomnianych marginesów?
(Drukarka RICOH SP 112DDST)


Załączone pliki Miniatury
İmage

Pozdrawiam - Wacław
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-11-2021 12:45 przez U.L..)
17-11-2021 12:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Offline
Paweł
****

Liczba postów: 723
Dołączył: 30-07-2011
Post: #174
RE: Sprint Layout
To zależy od możliwości technicznych drukarki. Sprawdź, jakie można w niej ustawić minimalne marginesy.

73 Paweł
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-11-2021 16:06 przez SQ8MVY.)
17-11-2021 16:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
U.L. Offline
Wacław
*

Liczba postów: 41
Dołączył: 13-02-2019
Post: #175
RE: Sprint Layout
Dzięki. Nie znalazłem miejsca, w którym jest możliwość ustawiania marginesów. Jest za to możliwość ustawienia niestandardowego rozmiaru papieru. Skorzystałem z tego.
Margines zmniejszył się ale nie do zera. Zabrakło pół ciuta Smile
Jeszcze raz dziękuję.

Pozdrawiam - Wacław
17-11-2021 22:26
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4AVS Offline
Rafał
*****

Liczba postów: 1,332
Dołączył: 29-01-2010
Post: #176
RE: Sprint Layout
Może ktoś z Kolegów robił płytki wielowarstwowe w SprintLayout. Chodzi mi o przejścia między warstwami. Są jakieś zasady ich robienia?
14-03-2022 16:22
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9OYN Offline
Janusz
**

Liczba postów: 81
Dołączył: 17-05-2012
Post: #177
RE: Sprint Layout
To zależy od wykonawcy płytki. Musisz z nimi ustalić zasady wygenerowanych plików.
Ja korzystałem z http://www.prototypy.com - sami mnie naprowadzili na właściwy trop.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-03-2022 17:04 przez SP9OYN.)
14-03-2022 17:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4AVS Offline
Rafał
*****

Liczba postów: 1,332
Dołączył: 29-01-2010
Post: #178
RE: Sprint Layout
A jakie kruczki były, chodzi mi właśnie o przejścia między warstwami
14-03-2022 17:32
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9OYN Offline
Janusz
**

Liczba postów: 81
Dołączył: 17-05-2012
Post: #179
RE: Sprint Layout
Dotyczyły głównie odstępów między ścieżkami, oraz wielkości przelotek.
Zrobiłem projekt i wysłałem do nich z prośba o weryfikację.
Musisz sprawdzic wymagania i ograniczenia dotyczą płytki - ścieżek, odstępów, przelotek.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-03-2022 8:03 przez SP9OYN.)
16-03-2022 8:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP8GPQ Offline
Tadek
****

Liczba postów: 325
Dołączył: 26-01-2013
Post: #180
RE: Sprint Layout
Czy chodzi o warstwy I1 i I2 czy tylko C2 I C1? Warstwy C1 i C2 łączymy poprzez pad zdefiniowany jako "Trough pad". jeżeli chodzi o warstwy wewnętrzne I1 i I2 nigdy nie używałem .
17-03-2022 9:34
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości