Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sprint Layout
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #41
RE: Sprint Layout
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 12:23 przez SP3OSJ.)
25-09-2014 10:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5BMP Offline
Janusz
****

Liczba postów: 601
Dołączył: 02-11-2010
Post: #42
RE: Sprint Layout
Proszę bardzo.


Załączone pliki
.lay6  R805M.lay6 (Rozmiar: 1.61 KB / Pobrań: 909)
25-09-2014 11:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #43
RE: Sprint Layout
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 12:23 przez SP3OSJ.)
25-09-2014 12:08
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5BMP Offline
Janusz
****

Liczba postów: 601
Dołączył: 02-11-2010
Post: #44
RE: Sprint Layout
Stawiasz pad/properties/ thermal pad. Ale nic za darmo. Poproszę o pomiar napięcia w M0NKA na wyjściach LM386 i za rezystorami R63 do R66.
25-09-2014 12:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9MRN Offline
MAc
*****

Liczba postów: 818
Dołączył: 29-08-2009
Post: #45
RE: Sprint Layout
Budowanie:
stawiasz smdpad (prawy)/ zaznaczasz thermalpad (taka "gwiazdka" w properties) i wyłączasz mu lewą nogę. Do tego dodajesz drugi pad (lewy) - bez zaznaczonego thermalpada. Jeszcze ramka na żótej warstwie. Masz komplet elementów.
Potem (ppm) build group
Potem (ppm) component.
gotowe.

Jak chcesz rozbić istniejący to ppm/component/desintegrate compoment/ppm/split group - i masz w kawałkach.

PPM - prawy przycisk myszy

MAc
mrn

PS na jakiej siatce robić takie elementy i gdzie im ustawiać origin, żeby potem nie przeklinać i nie poprawiać za każdym razem jak się ich używa?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-09-2014 12:23 przez SP9MRN.)
25-09-2014 12:23
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #46
RE: Sprint Layout
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 12:23 przez SP3OSJ.)
25-09-2014 12:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP7WMX Offline
Jacek
**

Liczba postów: 69
Dołączył: 08-07-2012
Post: #47
RE: Sprint Layout
Ja robię wszystkie masowe pady jako thermalsy i to dość prosto: musi być otwarte okno "properites,następnie klik na "connections", lewym myszy klik na pad i prawym myszy klik co powoduje pokazanie okienka do zaznaczenia thermalsa.Działa to tylko do jednego jedynego zaznaczonego pada.Uwaga na smd pady,trzeba zwykle usunąć niepotrzebną ,zwierająca ścieżkę.
No i oczywiście musi być włączone "zalewanie" masy.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-09-2014 19:19 przez SP7WMX.)
25-09-2014 19:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #48
RE: Sprint Layout
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 12:23 przez SP3OSJ.)
25-09-2014 20:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9MRN Offline
MAc
*****

Liczba postów: 818
Dołączył: 29-08-2009
Post: #49
RE: Sprint Layout
Jeszcze - przy otwartym oknie properties - klik z ALTEM na pad i zmiana na oknie properties. Nie trzeba dezintegrować
(z ALT zaznaczy tylko klikniętego pada)

MAc
mrn
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-09-2014 23:26 przez SP9MRN.)
25-09-2014 23:26
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5CGI Offline
Maciek
***

Liczba postów: 194
Dołączył: 31-05-2011
Post: #50
RE: Sprint Layout
Czy jest możliwość złożenia kilku różnych projektów na jednej kartce do wydruku? Szkoda marnować kartkę do jednego małego projektu.
30-10-2014 10:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości