Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 4 Głosów - 3.25 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
WZMACNIACZE 20W i 150W wg G6ALU
SP2JQR Offline
Henryk
*****

Liczba postów: 1,463
Dołączył: 23-08-2009
Post: #71
RE: WZMACNIACZE 20W i 150W wg G6ALU
Jeśli pomogła tuleja na wyjściu wzmacniacza to sprawdź jeszcze dodatkowo antenę pod względem promieniowania pasożytniczego fidera. Wpływa na to brak symetryzacji anteny, zbyt duży SWR. Niektóre rodzaje anten z definicji są niesymetryczne, wtedy trzeba właśnie przecinać możliwość przepływu prądu w.cz. po masie za pomocą nakładania wielu tulei ferrytowych na fider. Nie można też zapomnieć o uziemieniu.
13-05-2014 9:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8LUV Offline
Krzysztof
***

Liczba postów: 128
Dołączył: 12-05-2011
Post: #72
RE: WZMACNIACZE 20W i 150W wg G6ALU
(15-11-2013 12:16)SQ1GYQ napisał(a):  Witam załączam plik pcb do G6ALU. Lekko zmodyfikowany.

Pozdrawiam

Andrzej

Czym koledzy otwierają ten plik (lay6), bo ja mam 3 programy do rozszerzeń ".lay", ale żaden z nich nie daje rady go odpalić (np. Eagle 6.6.0)
25-06-2014 14:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4AVS Offline
Rafał
*****

Liczba postów: 1,343
Dołączył: 29-01-2010
Post: #73
RE: WZMACNIACZE 20W i 150W wg G6ALU
Sprint Layout 6.0
Przeglądarka tutaj:
http://www.abacom-online.de/updates/Spri...Viewer.exe
25-06-2014 15:34
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4CTM Offline
Zdzisiek
**

Liczba postów: 69
Dołączył: 21-03-2009
Post: #74
RE: WZMACNIACZE 20W i 150W wg G6ALU
Do postu 28, zamiast ZTX-a ja zastosowałem 2N3904 ,który swobodnie sobie daje radę.Chciałbym Bogdanowi SP4LVC serdecznie podziękować za pomoc przy uruchamianiu wzmacniacza wersja 20W,
11-07-2014 13:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ1GYQ Offline
Andrzej
****

Liczba postów: 408
Dołączył: 18-06-2009
Post: #75
RE: WZMACNIACZE 20W i 150W wg G6ALU
Zdzisław jakie fotki poprosimy :-)

Pozdrawiam

Andrzej
11-07-2014 19:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4CTM Offline
Zdzisiek
**

Liczba postów: 69
Dołączył: 21-03-2009
Post: #76
RE: WZMACNIACZE 20W i 150W wg G6ALU
Na prośbę Andrzeja przedstawiam moje skromne PA jest uruchomione i poustawiane prądy spoczynkowe tranzystorów.


Załączone pliki Miniatury
İmage
12-07-2014 15:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4LVC Offline
Weteran
*****

Liczba postów: 754
Dołączył: 10-07-2009
Post: #77
RE: WZMACNIACZE 20W i 150W wg G6ALU
Zdzisiu nie ma za co. Też się cieszę.

Bogdan
13-07-2014 0:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ1GYQ Offline
Andrzej
****

Liczba postów: 408
Dołączył: 18-06-2009
Post: #78
RE: WZMACNIACZE 20W i 150W wg G6ALU
Zdzisław fajnie że się udało i działa :-), a mam pytanie czy jakieś błędy na tej płytce wykryłeś ?, coś poprawić ?

Andrzej
14-07-2014 12:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4CTM Offline
Zdzisiek
**

Liczba postów: 69
Dołączył: 21-03-2009
Post: #79
RE: WZMACNIACZE 20W i 150W wg G6ALU
A więc,jest jeden błąd na PCB tam gdzie jest zasilanie 13,8V plus jest pomylony z minusem, tak więc trzeba odwrotnie podpiąć 13,8V
14-07-2014 16:24
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ1GYQ Offline
Andrzej
****

Liczba postów: 408
Dołączył: 18-06-2009
Post: #80
RE: WZMACNIACZE 20W i 150W wg G6ALU
tak tak dokładnie opis

Andrzej
14-07-2014 17:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości