Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SDR wg. SQ4AVS pytanie o generatory ?
SQ4AVS Offline
Rafał
*****

Liczba postów: 1,367
Dołączył: 29-01-2010
Post: #11
RE: SDR wg. SQ4AVS pytanie o generatory ?
1 Proszę Ciebie o fotkę odbiornika z dwóch stron.
2 Jakie są napięcia na pinach 6 i 9 układu ACT74
3 Skąd jesteś?
sq4avs
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-09-2011 16:47 przez SQ4AVS.)
01-09-2011 16:43
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
KONRAD Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 16
Dołączył: 28-02-2010
Post: #12
RE: SDR wg. SQ4AVS pytanie o generatory ?
Jestem z Ostrowca Świętokrzyskiego .
Pin 6 : 2,48V ,pin 9 : 2,49V.

İmage
İmage
İmage
02-09-2011 16:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4AVS Offline
Rafał
*****

Liczba postów: 1,367
Dołączył: 29-01-2010
Post: #13
RE: SDR wg. SQ4AVS pytanie o generatory ?
Podaj częstotliwości generatorów jakie są na pokładzie -wszystkich, źle widać na fotce.
02-09-2011 18:24
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
KONRAD Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 16
Dołączył: 28-02-2010
Post: #14
RE: SDR wg. SQ4AVS pytanie o generatory ?
Witam

Wszystko zgodnie z opisem:
Q1-14.850 MHz
Q2-14.400 MHz
Q3-14.336 MHz
04-09-2011 21:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4AVS Offline
Rafał
*****

Liczba postów: 1,367
Dołączył: 29-01-2010
Post: #15
RE: SDR wg. SQ4AVS pytanie o generatory ?
Niestety musisz uruchomić generator na hc393 proponuje załączyć 14,400 na hc393 a na wejście sterujące mieszaczem 14,336 i wrzucić zrzut ekranu, bez tego trudno coś konkretnego powiedzieć, bo wszystko na pierwszy rzut oka wygląda ok.
05-09-2011 14:37
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
KONRAD Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 16
Dołączył: 28-02-2010
Post: #16
RE: SDR wg. SQ4AVS pytanie o generatory ?
Trochę zeszło , problemy z internetem .

Zrobiłem tak jak kolega radził ,nadal bez zmian .(zrzut w załączniku).


Załączone pliki
.zip  sdr2.zip (Rozmiar: 1.78 MB / Pobrań: 861)
11-09-2011 15:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4AVS Offline
Rafał
*****

Liczba postów: 1,367
Dołączył: 29-01-2010
Post: #17
RE: SDR wg. SQ4AVS pytanie o generatory ?
Pokaż ustawienia w opcjach bo to co jest pokazane wskazuje na ich złe ustawienie. Bardziej konkretnie na to że zbiera sygnał z mikrofonu a nie z wejścia line in.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-09-2011 21:32 przez SQ4AVS.)
12-09-2011 13:46
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
KONRAD Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 16
Dołączył: 28-02-2010
Post: #18
RE: SDR wg. SQ4AVS pytanie o generatory ?
Faktycznie podłączyłem odbiornik pod gniazdo mikrofonu Dodgy ,mój błąd .
Druga rzecz to ,przy wyprowadzeniu 8 ukł. NE5532 brakowało kondensatorów 100uF i 100nF .Poprawiłem to ,po włączeniu słychać ,że szumy są wyraźnie słabsze ,ale żadnej stacji nie mogę usłyszeć. Generator na 393 jest ciągle włączony .Akurat nie mogę dać zrzutu ,bo mam wszystko na drugim komputerze (wrzucę jutro) ,ale sprawdziłem ustawienia i raczej wszystko jest w porządku .
21-09-2011 21:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ7HJB
Unregistered

 
Post: #19
RE: SDR wg. SQ4AVS pytanie o generatory ?
Witam!
Mojej pytanie dotyczy kitu AVT2954. A dokładniej zastosowania w części odbiorczej zaraz za FST3253 diplekserów dolnoprzeustowych. Obliczenia wykonano dla 200ohm.
Jak to się oblicza?
Czy do tr-xa ADTRX w/g UR4QBP na 74HC4053 można zastosować podobne ?
Pozdrawiam Marek SQ7HJB
22-03-2012 20:34
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości