Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 3 Głosów - 4.67 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trx Wolf
SP5TAA Offline
Witek
****

Liczba postów: 292
Dołączył: 24-03-2009
Post: #571
RE: Trx Wolf
Cześć,
nie ma takiej funkcji jak kalibracja czy korekta częstotliwości TCXO...
dokładność wskazań częstotliwości zależy od precyzji samego TCXO.
17-07-2023 20:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5CGI Offline
Maciek
***

Liczba postów: 195
Dołączył: 31-05-2011
Post: #572
RE: Trx Wolf
Wersja 6.0 miała taką możliwość.
17-07-2023 20:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5TAA Offline
Witek
****

Liczba postów: 292
Dołączył: 24-03-2009
Post: #573
RE: Trx Wolf
No tak, tylko Ty pytasz o wer7,6 i wyższe, więc Ci odpowiedziałem.
A jaki masz TCXO? Ja i jeszcze kilku kolegów używa 12,288MHz nabyte w DigiKey i zdają egzamin..
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-07-2023 21:20 przez SP5TAA.)
17-07-2023 21:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5CGI Offline
Maciek
***

Liczba postów: 195
Dołączył: 31-05-2011
Post: #574
RE: Trx Wolf
Też mam 12,288; z Mousera.
17-07-2023 22:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ1GU Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 16
Dołączył: 30-04-2011
Post: #575
RE: Trx Wolf
A może ma ktoś płytki albo pliki gerbery do wersji Wolf-X1
24-07-2023 15:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 1,050
Dołączył: 20-09-2009
Post: #576
RE: Trx Wolf
Proszę o info.
Jaki model enkodera do Wolf-a 7"
Kupiłem jeden,ale otwory nie ten rozstaw.
Czy ten się nada.
İmage
Czy 360P/R może być ?

Andrzej
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-07-2023 13:19 przez SP6AUO.)
26-07-2023 13:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP8LMS Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 15
Dołączył: 08-04-2022
Post: #577
RE: Trx Wolf
Ja mam taki:

https://pl.aliexpress.com/item/100500295...Redirect=y

360 Impulsów jest git Rolleyes
26-07-2023 14:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 1,050
Dołączył: 20-09-2009
Post: #578
RE: Trx Wolf
Ja mam w pierwszej wer. 360 P\R
Dzięki za info.
Może jeszcze Ktoś się wypowie.
Dodam,że ten sobie upatrzyłem bo ma dwa rozstawy mocowania.Tu Daję "+"
Zostało by ustalić optymalne obroty.

Andrzej
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-07-2023 15:19 przez SP6AUO.)
26-07-2023 15:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3JDZ Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 92
Dołączył: 15-03-2014
Post: #579
RE: Trx Wolf
(26-07-2023 15:18)SP6AUO napisał(a):  Ja mam w pierwszej wer. 360 P\R
Dzięki za info.
Może jeszcze Ktoś się wypowie.
Dodam,że ten sobie upatrzyłem bo ma dwa rozstawy mocowania.Tu Daję "+"
Zostało by ustalić optymalne obroty.
Ilość impulsów może być różna, ponieważ w ustawieniach można sobie dopasować podzielnikiem. Wskazany enkoder jest głęboko schowany i trzeba przedłużać ośkę. Przynajmniej jak tak miałem i dlatego zastosowałem enkoder Copala przykręcany do płyty czołowej (trzeba go dostosować do Wolfa, bo na wyjściu są poziomy 5V, a procesor woli 3,5V).

pozdrawiam
Witek.

http://witec.pl
26-07-2023 19:56
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 300
Dołączył: 27-11-2009
Post: #580
RE: Trx Wolf
Jakby ktoś chciał to znalazłem na Ebay-u gotowy stopień mocy 100W wraz z filtrami LPF prawie pasujący do wolfa.
https://www.ebay.de/itm/394767924372

73
Wojtek

Pozdrawiam
Wojtek
26-07-2023 23:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości