Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 3 Głosów - 4.67 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trx Wolf
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 1,050
Dołączył: 20-09-2009
Post: #501
RE: Trx Wolf
Pilnie potrzebuję pomocy.
Wgrałem nowy wsad 7.1 do STM32.
Czy trzeba zresetować coś ?
Jak ?

Andrzej
01-03-2023 8:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9XCC Offline
Krzysztof
***

Liczba postów: 115
Dołączył: 13-03-2019
Post: #502
RE: Trx Wolf
Andrzeju,

Załącz Wolfa z wciśniętym przyciskiem F1 - pierwszy z lewej.
Powinno zresetować - pokażą się pomarańczowe ekrany... "Loading default settings"
Mnie po wgraniu nowej wersji oprogramowania i restarcie, następuje samodzielny reset ustawień...

Z drugiej strony, na Twoim etapie, niepotrzebna robota.
Będziesz musiał ustawiać wszystko od nowa.
W tej rewizji nie ma żadnych istotnych zmian...
W 7.0 była bardzo istotna zmiana stabilizująca pracę "Charge Pump" - korekta częstotliwości VCXO...
Zaczęło to działać i bardzo szybko ustawia korektę - widoczne zaraz po załączeniu radia ze stanu zimnego.

Nie sztuką jest coś zrobić, sztuką jest zrobić tak, aby nie zepsuć..

Pozdrawiam,
73! Krzysztof
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-03-2023 9:07 przez SP9XCC.)
01-03-2023 9:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 1,050
Dołączył: 20-09-2009
Post: #503
RE: Trx Wolf
Zainstalowałem ver7.0
Po włączeniu zasilania,nastąpił automatyczny reset.Ekran się wy różowił i jest chyba ok.
Teraz jeszcze została altera do aktualizacji.(problem, bo zapomniałem jak to się robi)
Muszę się cofnąć do opisów gdzieś 15-20strona.

Andrzej
02-03-2023 6:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 1,050
Dołączył: 20-09-2009
Post: #504
RE: Trx Wolf
Montuję MOTHERBOARD rev3.3
Jako L3 występuje BLM21.
Jaka ma być wartość tego BLM21.W handlu są 1k, 331om i wiele innych
Jest tu jakaś określona wartość dla Wolfa ?

Andrzej
17-03-2023 4:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5TAA Offline
Witek
****

Liczba postów: 286
Dołączył: 24-03-2009
Post: #505
RE: Trx Wolf
Cześć Andy, sadzaj 331 czyli 330Ohms/ przy 100MHz...
17-03-2023 13:08
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 1,050
Dołączył: 20-09-2009
Post: #506
RE: Trx Wolf
Witam.
Tak zrobiłem.BLM21 331
Aktualnie, zareklamowałem STM32 na zwarcie.Musiałem odesłać na swój koszt.
Trochę czekania na nową dostawę i zwrot kasy.

Andrzej
18-03-2023 3:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4CTM Offline
Zdzisiek
***

Liczba postów: 121
Dołączył: 21-03-2009
Post: #507
RE: Trx Wolf
Witam serdecznie Wszystkich Wolfowiczów , chciałbym zakomunikować że mój WOLF 100 Watt jest już ukończony oto krótki filmik https://www.facebook.com/LomzynskieStowa...ofalowcow/ zdjęcia ze środka mojego SDR-a wyślę w próżniejszym terminie.
24-03-2023 16:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ7BCN Offline
Marek
***

Liczba postów: 196
Dołączył: 04-11-2016
Post: #508
RE: Trx Wolf
Gratuluję, ciekawy jestem jakie uzyskałeś parametry Tx czyli moce na poszczególnych pasmach oraz na VHF?
26-03-2023 20:09
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4CTM Offline
Zdzisiek
***

Liczba postów: 121
Dołączył: 21-03-2009
Post: #509
RE: Trx Wolf
Witaj Marku a więc moc wychodzi w zależności od pasma 1,8 Mhz- 7 Mhz moc to rzędu 102,7 Watta -103,9 Watta, 10Mhz- 21Mhz 104,2 Watta- 106,1 Watta , 24Mhz- 28Mhz 103,4Watta- 104,7Watta natomiast 50Mhz moc to 98,9 Watta pasmo VHF jeszcze nie mierzyłem dokładnie przy wolnym czasie pomierzę i opiszę Marku. p.s. Sz.Kol uważajcie na Chiński portal Alie..... ja natknąłem się na malowanki tranzystory RD100HHF1
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-03-2023 16:49 przez SQ4CTM.)
27-03-2023 16:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP7GRV Offline
Bogdan
**

Liczba postów: 81
Dołączył: 15-07-2017
Post: #510
RE: Trx Wolf
No to gratulacje Zdzisław , u mnie wyszło podobnie , ale nie mam takiego miernika mocy aby po przecinku mierzyć . A ciekaw jestem jakie masz nastawy RF GAIN w Menu ? . Trochę zabawy było z regulacją filtrów , ale się opłaciło. 50 Mhz jeszcze nie dopracowałem jest ok 60 W.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-03-2023 9:25 przez SP7GRV.)
30-03-2023 9:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości