Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 3 Głosów - 4.67 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trx Wolf
Qmar Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 36
Dołączył: 03-08-2010
Post: #351
RE: Trx Wolf
Mam nadzieję, że koledzy, którzy mają ten problem, czytali wszystkie posty.
Już kilka razy było pisane, że od wersji 4.1 to Altera "dyryguje" pamięcią. A skoro jej brak, to takie komunikaty.

73` by Marian SP4FYE
29-10-2022 20:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP7GRV Offline
Bogdan
**

Liczba postów: 81
Dołączył: 15-07-2017
Post: #352
RE: Trx Wolf
Wydawało mi się że wszystkie posty przeczytałem , no niestety tego nie wiedziałem , w takim razie sytuacja się wyjaśniła , czekam na Altere .
Dzięki za podpowiedż . Pozdrawiam 73 !
30-10-2022 8:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP7ET Offline
Artur
*

Liczba postów: 14
Dołączył: 27-06-2018
Post: #353
RE: Trx Wolf
Witam.
Gdyby ktoś jeszcze szukał , firmę (w moim przypadku) mogę polecić : https://www.waveshare.com/7inch-capaciti...-lcd-c.htm
Panel LCD przyszedł w ciągu 8 dni + taśma podłączeniowa .
31-10-2022 11:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5CGI Offline
Maciek
***

Liczba postów: 193
Dołączył: 31-05-2011
Post: #354
RE: Trx Wolf
OK, sprawdź taśmę bo jest 40 pin, a do WOLF -a potrzebna 45 pin.
31-10-2022 12:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ7BCN Offline
Marek
***

Liczba postów: 195
Dołączył: 04-11-2016
Post: #355
RE: Trx Wolf
Ten wyświetlacz jest sprzedawany z taśmą 40 pin bo takie ma złącze. W Wilku taśma łączy dwie płyty i jest to 45 pin.
31-10-2022 18:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3JDZ Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 92
Dołączył: 15-03-2014
Post: #356
RE: Trx Wolf
(31-10-2022 18:18)SQ7BCN napisał(a):  Ten wyświetlacz jest sprzedawany z taśmą 40 pin bo takie ma złącze. W Wilku taśma łączy dwie płyty i jest to 45 pin.

Cześć!

Rozumiem, że kupiłeś ten wyświetlacz w tym sklepie i u Ciebie w Wilku działa?
I spokojnie można tam kupić?

pozdrawiam
Witek.

http://witec.pl
01-11-2022 10:37
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ7BCN Offline
Marek
***

Liczba postów: 195
Dołączył: 04-11-2016
Post: #357
RE: Trx Wolf
Ja kupiłem na Aliexpres ale dokładnie taki sam i działa.
01-11-2022 12:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9XCC Offline
Krzysztof
***

Liczba postów: 115
Dołączył: 13-03-2019
Post: #358
RE: Trx Wolf
Witajcie "wilczarze"...

U mnie dziś wielki dzień - mój "Wilk" pierwszy raz dał zew i w ciągu 10 minut 3 QSO na FT-8 Big Grin

Uruchomiłem wersję QRP++ modułu RF.
Próby zrobione, teraz trzeba ogarnąć chłodzenie.
Przy tych próbnych QSO tranzystory robiły się gorące...
Próba robiona bez radiatorów jakichkolwiek...

Moja podpowiedź - aby OPA2673 się mniej grzał, proponuję zmienić rezystory 22R na jego wejściu (R54 i R58) na 2k - zgodnie z notą aplikacyjną producenta.
U mnie pomogło...

Nie sztuką jest coś zrobić, sztuką jest zrobić tak, aby nie zepsuć..

Pozdrawiam,
73! Krzysztof
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-11-2022 23:25 przez SP9XCC.)
01-11-2022 23:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 1,035
Dołączył: 20-09-2009
Post: #359
RE: Trx Wolf
Sygnał przechodzi przez 22om.Proponujesz przejście przez 2kom.Chyba to nie wygląda dobrze. Sygnał jest mocno stłumiony.
W nocie katalogowej sygnał jest oparty o 2kom.W naszej kombinacji musi przejść przez 2kom.

Andrzej
02-11-2022 11:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4CTM Offline
Zdzisiek
***

Liczba postów: 120
Dołączył: 21-03-2009
Post: #360
RE: Trx Wolf
Witam serdecznie mam pytanko czy ktoś posiada schemat ideowy do wszystkich płytek PCB oraz wykaz elementów do WOLF 100D ???
02-11-2022 22:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości