Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 2 Głosów - 4.5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trx Wolf
SP2NBC Offline
Zdzisław
***

Liczba postów: 100
Dołączył: 28-01-2010
Post: #341
RE: Trx Wolf
Proszę wejść w menu, następnie SCREEN Settings i ustawić Layout Theme ma Analog+ i wyjść z menu. To zmieni wskaźnik na analogowy. Zmiana ustawień jest robiona dlatego aby zapisać do pamięć W25Q16 ustawienia. Zobaczymy czy są zapisywane.
25-10-2022 23:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6LTP Offline
Zbyszek
****

Liczba postów: 301
Dołączył: 02-02-2010
Post: #342
RE: Trx Wolf
Maćku, przelutuj procesor jeszcze raz i wgraj inny soft.

Pojawiła się wersja softu 6.0.0
https://www.dropbox.com/sh/jrs38c2iwtxk6...cpqIa?dl=0

73! Zbyszek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-10-2022 10:34 przez SP6LTP.)
26-10-2022 10:34
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5CGI Offline
Maciek
***

Liczba postów: 184
Dołączył: 31-05-2011
Post: #343
RE: Trx Wolf
Dopiero dziś mogłem skorzystać z podpowiedzi-

SP9NBC - zapisje wszystkie zmiany, wygląd ekranu, częstotliwość i inne ustawienia.

Teraz po włączeniu pokazuje się od razu drugi ekran pomarańczowy - wgrywanie kalibracji, następnie EEPROM error i ekran startowy.
Podczas wyłączania długo świeci napis GOOD BYE i na parę sekund zapala się pomarańczowy ekran z napisem EEPROM error i dopiero radio wyłącza się.

Zbyszku, jak wgram nowy program przekażę efekty. Teraz biorę się za lutownicę.

I jeszcze jedno - ENC1 działa odwrotnie. Czy można przestawić kierunek przełączania?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-10-2022 11:37 przez SP5CGI.)
27-10-2022 11:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ5MGA Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 47
Dołączył: 29-06-2009
Post: #344
RE: Trx Wolf
Jak by ktoś szukał mikroprocesora STM32H743VIT6, to w Kamami mają na stanie kilkanaście sztuk- dzwoniłem do nich i potwierdzili , że mają.

Pozdrawiam
Wojtek SQ5MGA
27-10-2022 13:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ7BCN Offline
Marek
***

Liczba postów: 161
Dołączył: 04-11-2016
Post: #345
RE: Trx Wolf
Czy mógł by ktoś podać która wersja firmware do STM-a jest dobra, i jaka pamięć serial eeprom działa w tej konstrukcji?
Mam pamięć 25Q16 z Mouser i wersję softu 5,2 - EEprom Error i RED SCREEN.
Procesor wlutowany prawidłowo...
Sprawdziłem pamięć w programatorze jest czysta, zmieniłem na inna - bez zmian.
Czy może tak być jak nie ma Altery? nie mam już pomysłów ...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-10-2022 20:55 przez SQ7BCN.)
27-10-2022 16:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP2NBC Offline
Zdzisław
***

Liczba postów: 100
Dołączył: 28-01-2010
Post: #346
RE: Trx Wolf
Maciek, sprawdził bym pamięć programatorem np. CH341A, powinna być skasowane. Potem należy zrobić to co pisałem wcześniej. Z tym problemem walczyłem długo i miałem identyczne problemy.
27-10-2022 19:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP7GRV Offline
Bogdan
**

Liczba postów: 63
Dołączył: 15-07-2017
Post: #347
RE: Trx Wolf
Witam.
U mnie jest taki problem , po wgraniu programu do STM następuje loaded default calibracions , następnie error eprom , loadet default settings ,pojawia się ekran TRX i po paru sekundach robi się czerwony , dzieje się to tak na wersjach 5, 5.1 na wersji 3.5.1 ekram nie znika , jest reakcja na dotyk ekranu , enkoder główny działa , ale nie ma reakcji przycisków i enkodera pomocniczego . Nadmieniam że Altera nie jest wlutowana.
29-10-2022 16:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 980
Dołączył: 20-09-2009
Post: #348
RE: Trx Wolf
I dokładnie tak miałem bez altrey na wszystkich ver oprócz jednej.

Andrzej
29-10-2022 16:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP7GRV Offline
Bogdan
**

Liczba postów: 63
Dołączył: 15-07-2017
Post: #349
RE: Trx Wolf
Na jakiej wersji ? i czy przyciski działały i enkoder pomocniczy tak samo ?
29-10-2022 16:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ7BCN Offline
Marek
***

Liczba postów: 161
Dołączył: 04-11-2016
Post: #350
RE: Trx Wolf
Mój problem jest taki sam sprawdziłem, ze nie mam sygnału PERI SCK- jest to generator dla Serial Eeprom oraz ADC -MPC30008 czyli te układy nie mają prawa działać bez SCK. Ale dlaczego nie ma SCK to nie wiem czy to sprawa programowa sprzętowo sprawdziłem co mogłem ...
Nie mam wlutowanej Altery i procesor STM z Ali...?
29-10-2022 20:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości