Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 2 Głosów - 4.5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trx Wolf
SQ5MGA Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 47
Dołączył: 29-06-2009
Post: #331
RE: Trx Wolf
Witajcie,
Czy wiecie może, która wersja LTC6400 ( o jakim wzmocnieniu) powinna być zastosowana na płycie "Motherboard"? W sprzedaży są do wyboru 8, 14, 20, 26 dB

Pozdrawiam
Wojtek
SQ5MGA
16-10-2022 12:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9XCC Offline
Krzysztof
***

Liczba postów: 101
Dołączył: 13-03-2019
Post: #332
RE: Trx Wolf
Jak na schemacie:

İmage

Nie sztuką jest coś zrobić, sztuką jest zrobić tak, aby nie zepsuć..

Pozdrawiam,
73! Krzysztof
16-10-2022 16:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ5MGA Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 47
Dołączył: 29-06-2009
Post: #333
RE: Trx Wolf
(16-10-2022 16:16)SP9XCC napisał(a):  Jak na schemacie:
Dzieki,
Właśnie na schemacie który jest na GitHubie obecnie, nie ma oznaczenia.
https://github.com/XGudron/UA3REO-DDC-Tr...-rev31.pdf

İmage
16-10-2022 19:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9XCC Offline
Krzysztof
***

Liczba postów: 101
Dołączył: 13-03-2019
Post: #334
RE: Trx Wolf
Ok.
Mój jest z rewizji 30 i według takiego robię, z "modernizacją" do rewizji 31...
Jedyny detal jaki porównywałem to zmieniona "Pompa ładująca" VCXO.

Nie sztuką jest coś zrobić, sztuką jest zrobić tak, aby nie zepsuć..

Pozdrawiam,
73! Krzysztof
16-10-2022 20:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ7BCN Offline
Marek
***

Liczba postów: 160
Dołączył: 04-11-2016
Post: #335
RE: Trx Wolf
Mam już poskładaną płytę główną i zaprogramowany STM, Altera juz wlutowana tylko mam Serial Flash 25P80 czyli 8M a doczytałem ,ze powinien być 16M czyli nie ma co programować dopóki nie zmienię pamięci na 16M?
21-10-2022 20:51
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5TAA Offline
Witek
****

Liczba postów: 261
Dołączył: 24-03-2009
Post: #336
RE: Trx Wolf
Cześć, programuj bez obaw. Zadziała bez "bólu".
Jeśli masz wątpliwości to mogę Ci podesłać W25Q16 - 133MHz, które kupiłem u Mousera - ot tak na próbę...też działają.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-10-2022 21:32 przez SP5TAA.)
21-10-2022 21:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP7ET Offline
Artur
*

Liczba postów: 14
Dołączył: 27-06-2018
Post: #337
RE: Trx Wolf
Witam.
Rozglądał się może ktoś za firmą (albo ma namiar na firmę), która wycięła by obudowę do radia ?
24-10-2022 13:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5CGI Offline
Maciek
***

Liczba postów: 184
Dołączył: 31-05-2011
Post: #338
RE: Trx Wolf
Witam
Dziś próbowałem uruchomić mojego Wilka.Tasiemki oczywiście jeszcze nie dotarły, ale poratował mnie Jurek SP7OGR.
Wgrałem wersję 4.4 , i efekt jak na zdjęciach.


Załączone pliki Miniatury
İmage İmage İmage İmage
25-10-2022 18:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP2NBC Offline
Zdzisław
**

Liczba postów: 97
Dołączył: 28-01-2010
Post: #339
RE: Trx Wolf
Miałem identyczny problem z komunikatami na czerwonym ekranie. Pomimo informacji w menu serwisowy, pamięć STM32H743 OK. Wymieniłem tą pamięć W25Q16 na nawą, czystą. Problem, komunikaty zginął. STM32 nie trzeba programować ponownie. Tam są zapisywane ustawienia z którymi STM32 ma problem.
25-10-2022 20:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5CGI Offline
Maciek
***

Liczba postów: 184
Dołączył: 31-05-2011
Post: #340
RE: Trx Wolf
Wymiana pamięci nie pomogła.
25-10-2022 22:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości