Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 2 Głosów - 4.5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trx Wolf
SP5TAA Offline
Witek
****

Liczba postów: 258
Dołączył: 24-03-2009
Post: #251
RE: Trx Wolf
(11-09-2022 15:41)SP9XCC napisał(a):  Tfu, a gdzie Ham Spirit?
Gdy stykam się z takim "ham spirytem" a raczej z jadem jaki wypływa z tego, zapominam o "ham spirycie", więc powiem tak, nie jestem z tych co na to gdy ktoś pluje w jego stronę mówi że to ciepły deszcz, więc pluj w drugą stronę ...
(11-09-2022 15:41)SP9XCC napisał(a):  Autor projektu udostępnia go Wam, pracuje nad nim już długi czas...
Udostępnia go nie tylko nam ale i wam - tobie, Niemcom i wszystkim innym...wszyscy z tego korzystają, tylko ty udajesz że korzystasz z "trzech groszy" które wnoszą Niemcy - bo ty nie jesteś na Telegramie...
Ja na Telegramie jestem i widzę co tam się dzieje , i wiem że autor udostępnił tylko to co w obecnym czasie jest na jego Dropbox`ie nie tylko dlatego że to są rewizje "milowe" jak je górnolotnie określiłeś...są jeszcze inne, bardziej praktyczne powody...
(11-09-2022 15:41)SP9XCC napisał(a):  Jeśli komuś to nie pasuje - zawsze może wykonać swoją kompilację, źródła przecież autor udostępnia w komplecie..
Nie bardzo wiem do kogo "pijesz" ale przypuszczam że raczej tutaj na tym forum takich, którym to nie pasuje nie ma a nawet jeśli, to chyba nic w tym złego że ktoś chciałby coś poprawić (ja tego nie potrafię, więc to nie do mnie) - nawet autor projektu uznaje to za normę.

.
11-09-2022 19:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 977
Dołączył: 20-09-2009
Post: #252
RE: Trx Wolf
Spróbuję rozprężyć trochę atmosferę.
Ja niestety też nie jestem elektronikiem (emerytowanym geodetą).
Wszystkie uwagi są potrzebne i te dodatnie i te ujemne.
Jak coś nie wychodzi to każda podpowiedź jest dobra.Ponad miesiąc kombinowałem z st-linkiem i nie wychodziło.
Potwierdzam,mój PC to Win10 64bitowy.Jest OK. Wszystkie programy wchodzą bez czerwonych napisów.
Do Altery mam Quartus v13.01.
Do STM32 używam STM32CubeProgrammer.
Wgrałem dziś do STM32 wsad ver5.0.0 a do Altery ver4.1.0.Jest OK.
Jeszcze się odniosę do ver wsadów.Nie chcę wywoływać żadnej burzy,ale po przejrzeniu oryginałów ustaliłem,że mój model Wolf-a potrzebuje do Stm32 ver 5.0.0
jak to wyczaiłem ? Proszę popatrzeć :

İmage i İmage
Ver4.1.0 ma prawie 2 razy więcej przycisków od ver5.0.0
Da się wsadem v5.0.0 obsłużyć model 4.1.0 ?
Wszystkim Bardzo Dziękuję za pomoc i przenoszę się na RF .Też jest tu co robić.

Andrzej
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-09-2022 13:23 przez SP6AUO.)
12-09-2022 9:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6LTP Offline
Zbyszek
****

Liczba postów: 299
Dołączył: 02-02-2010
Post: #253
RE: Trx Wolf
Dziwnie się zachowuje mój egzemplarz , przy zasilaniu 12V wszystko startuje normalnie. Przy 13,8V ekran bieleje bez podgrzania przetwornicy wyświetlacza. Pomierzyłem częstotliwość wyjściową. Na 80m odchyłka 41Hz. Wymieniłem TCXO na inny egzemplarz i udało się zjechać w menu kalibracyjnym do 8HZ. Nie ma możliwości zjechać niżej. Daje to 16Hz na 40m i 320Hz na 2m.
Posłuchałem trochę na różnych pasmach, antena podpięta bezpośrednio do płyty cyfrowej. Odbiór bez zastrzeżeń, choć na wyświetlaczu pokazuje przesterowanie przetwornika ADC.
Biorę się za kończenie składania płyty RF.

73! Zbyszek
12-09-2022 21:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5TAA Offline
Witek
****

Liczba postów: 258
Dołączył: 24-03-2009
Post: #254
RE: Trx Wolf
Zbyszek,
ten scalaczek ST1S10 do przetwornicy wyjechał dopiero dzisiaj.
12-09-2022 22:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6LTP Offline
Zbyszek
****

Liczba postów: 299
Dołączył: 02-02-2010
Post: #255
RE: Trx Wolf
Poszukuję plików produkcyjnych obudowy DC4YN do Wilka. Może ktoś z kolegów posiada, bo nie mogę się zarejestrować na niemieckim forum by poprosić autora. Interesuje mnie też projekt radiatora do płyty cyfrowej.

73! Zbyszek
13-09-2022 7:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ7BCN Offline
Marek
***

Liczba postów: 157
Dołączył: 04-11-2016
Post: #256
RE: Trx Wolf
Zamawiamy płytki do wilka (ver 7"- 100W) taki zestaw:
FRONT-UNIT-7-RA9UCN-rev7-2
MOTHERBOARD-RA9UCN-mod-rev31
RF-UNIT-BIG-RU4PN-rev5.2
Czy to dobry wybór?
Będzie chyba 1lub 2 komplety do odstąpienia...zainteresowanych proszę o kontakt
13-09-2022 15:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6LTP Offline
Zbyszek
****

Liczba postów: 299
Dołączył: 02-02-2010
Post: #257
RE: Trx Wolf
Moduł Wifi zaprogramowany i zainstalowany. Dekoder FT8 działa.
İmage

73! Zbyszek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-09-2022 22:48 przez SP6LTP.)
13-09-2022 22:47
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5TAA Offline
Witek
****

Liczba postów: 258
Dołączył: 24-03-2009
Post: #258
RE: Trx Wolf
Witam,
pytanie laika, modół WiFi programowałeś w układzie czy jeszcze przed wlutowaniem do radia?
14-09-2022 10:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6LTP Offline
Zbyszek
****

Liczba postów: 299
Dołączył: 02-02-2010
Post: #259
RE: Trx Wolf
Moduł ESP-01 programowałem w komputerze za pomocą specjalnej przejściówki, potem test w termite i wsadzenie do radia.

73! Zbyszek
14-09-2022 11:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ7BCN Offline
Marek
***

Liczba postów: 157
Dołączył: 04-11-2016
Post: #260
RE: Trx Wolf
Który ten ESP pasuje do Wolfa:

https://botland.com.pl/produkty-wycofane...32877.html

to chyba ma być wersja ESP-01S ??
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-09-2022 18:50 przez SQ7BCN.)
14-09-2022 18:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: SQ3AUP, 4 gości