Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 2 Głosów - 4.5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trx Wolf
SP9BSL Offline
Sławek
****

Liczba postów: 740
Dołączył: 20-10-2015
Post: #231
RE: Trx Wolf
(08-09-2022 8:48)SP6AUO napisał(a):  Czy ten ptaszek nad strzałką jest potrzebny ? Tak mi się zaprogramowało,bez znacznika
"włączyć ISP w czasie rzeczywistym, aby umożliwić programowanie badground (dla urządzeń max i max V)"
Nie ma znaczenia, możesz zostawić odznaczony, on dotyczy serii CPLD a tutaj macie do czynienia z FPGA.

73 Sławek
08-09-2022 10:38
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 977
Dołączył: 20-09-2009
Post: #232
RE: Trx Wolf
Sławek, dzięki.
Spróbuję wgrać nowsze ver. np v4.1.0 i 4.1.0. Te ver. nie nadają się do mojego modelu.
Niestety,tylko ver FPGA-v3.2.0 i STM32-v3.5.1 pracują stabilnie i poprawnie.
Potrzebna jeszcze jedna interpretacja dla STM32:
İmage ,ten czerwony wpis.
Pod win10 programowanie jest OK.

Andrzej
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-09-2022 14:19 przez SP6AUO.)
08-09-2022 14:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
****

Liczba postów: 740
Dołączył: 20-10-2015
Post: #233
RE: Trx Wolf
Andrzeju masz starą wersję firmware w STlinku, wjedż sobie do menu ST-LINK, następnie Firmware update. Poprosi Cię o ponowne uruchomienie bo nie jest w trybie programowania, wyłącz i włącz programator bez wychodzenia z tego menu i uruchom programowanie. Dobrze to zrobić bo mogą się zdarzyć dziwne problemy z option bytes lub nieprawidłowym wykrywaniem procesora.

73 Sławek
08-09-2022 14:30
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5TAA Offline
Witek
****

Liczba postów: 258
Dołączył: 24-03-2009
Post: #234
RE: Trx Wolf
Panowie nie bardzo rozumiem czemu żeście się uparli zaprządz ten ST Link, znacznie łatwiej jest zrobić to po USB z pomocą CubeProgrammer...
U mnie też przy pierwszych próbach programowania STMa z pomocą ST Link były problemy, dopiero CubeProgrammer pozwolił ogarnąć temat...
Nie zawracaj sobie zbytnio głowy tym ST Linkiem.
Andrzej nie bardzo rozumiem co ma znaczyć to, że do twojej wersji nie nadaje się rev 4.1 ?...
08-09-2022 16:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 977
Dołączył: 20-09-2009
Post: #235
RE: Trx Wolf
Witek, z Win7 nie poszło.Przeniosłem się na Win10.Podczas programowania pojawił się komunikat ,że za stary program.
Pół dnia walczę z pobraniem tego co w załączniku na 4 miejscu.Na razie kilka razy wyrzuciło to pobieranie.Może się kiedyś uda.
jest to chyba ta wersja którą wskazałeś.

İmage

WITEK, udało się. Mam program i co dalej ?
İmage

Andrzej
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-09-2022 21:00 przez SP6AUO.)
08-09-2022 20:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5TAA Offline
Witek
****

Liczba postów: 258
Dołączył: 24-03-2009
Post: #236
RE: Trx Wolf
Po uruchomieniu CubeProgrammer połącz kompa z Wołkiem kawałkiem kabla USB, załóż zworkę na Boot na płycie Wolfa i włącz "radio" ciągle trzymając pwr on/off .
Teraz w prawym górnym rogu Cubeprogrammera masz okrągłe niebieskie strzałki - kliknij na nie...obok pojawi się rodzaj połączenia, konkretnie USB...teraz klikasz na napis Connect...
A tak w ogóle- jesteś tam?
Wyżuć tego ST Linka do głębokiej szuflady...powiem Ci kiedy go odkopać...
Łatwiej będzie gdybym gadał przez telefon...512 864 992...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-09-2022 21:30 przez SP5TAA.)
08-09-2022 21:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 977
Dołączył: 20-09-2009
Post: #237
RE: Trx Wolf
Może zadzwonię jutro rano.Jestem po całym dniu przy wolf-ie.W głowie zaczyna coś trzeszczeć.

Andrzej
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-09-2022 21:39 przez SP6AUO.)
08-09-2022 21:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6LTP Offline
Zbyszek
****

Liczba postów: 299
Dołączył: 02-02-2010
Post: #238
RE: Trx Wolf
Po wielu próbach i grzaniu płytki znalazłem uszkodzenie. Przyczyną bielenia wyświetlacza jest sam wyświetlacz i przetwornica zasilająca go. Podłączone głośniki dalej odbierały sygnał, nawet jak wyświetlacz nie działał. Podgrzanie samego ST1S10 powoduje poprawna pracę. Pomiary napięć i przebiegów nie wykazały rozbieżności. Niestety nie mam na podmianę drugiego układu.

73! Zbyszek
08-09-2022 21:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5TAA Offline
Witek
****

Liczba postów: 258
Dołączył: 24-03-2009
Post: #239
RE: Trx Wolf
Podaj adres to jutro Ci podeślę.
Może być na SMS

Zbyszek, a termopad od ST1S10 jest podlutowany?...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-09-2022 23:06 przez SP5TAA.)
08-09-2022 23:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6LTP Offline
Zbyszek
****

Liczba postów: 299
Dołączył: 02-02-2010
Post: #240
RE: Trx Wolf
Witku, tak jest podlutowany.
Może będziesz w Burzeninie?

73! Zbyszek
08-09-2022 23:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości