Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 2 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autotuner 100w wg N7DDC
SP9BSL Offline
Sławek
*****

Liczba postów: 774
Dołączył: 20-10-2015
Post: #21
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
İmage
Artur żartowniś z Ciebie, gniazdo anteny obok procesora? Big Grin

73 Sławek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-10-2018 16:07 przez SP9BSL.)
27-10-2018 16:07
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #22
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 12:08 przez SP3OSJ.)
27-10-2018 19:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP8NTY Offline
Waldek
**

Liczba postów: 52
Dołączył: 20-08-2009
Post: #23
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
Na rosyjskiej stronie została udostępniona jednostronna płytka którą można wyprasować i zobaczyć jak pracuje.
31-10-2018 8:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP2FP Offline
PAWEŁ
***

Liczba postów: 183
Dołączył: 01-11-2009
Post: #24
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
jeśli ktoś szuka to mam potrzebne kondensatory smd 1206 C0G 10p/1000v, 22p/630v, 47p/1000v, 100p/1000v ,220p/1000v
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-11-2018 18:02 przez SP2FP.)
04-11-2018 18:02
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #25
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 12:09 przez SP3OSJ.)
05-11-2018 17:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
GREG Offline
Zaawansowany użytkownik
****

Liczba postów: 299
Dołączył: 18-11-2010
Post: #26
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
Artur,
Będziesz udostępniał pliki na forum?

Pozdrawiam
G
06-11-2018 18:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #27
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 12:09 przez SP3OSJ.)
08-11-2018 3:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ3AUP Offline
Darek
**

Liczba postów: 55
Dołączył: 31-08-2010
Post: #28
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
(23-10-2018 20:56)SP3OSJ napisał(a):  Czy to jest to samo? Jeżeli by użyć przekaźników bistabilnych zmieniając je i ich sterowanie to faktycznie można by zasilać tuner z akumulatorka, a obudowa to troche wiekszej srednicy rurka z wejsciem i wyjsciem po drugiej stronie.

Witaj Artur
Jest to o co pytałeś: http://www.cqham.ru/forum/showthread.php...ost1580077
Jakbyś przerabiał płytkę pod obudowę z wejściem po jednej stronie i wyjściem po drugiej to taka opcja również mnie interesuje i chętnie kupię.
Pozdrawiam
Darek
08-11-2018 18:47
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #29
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 12:09 przez SP3OSJ.)
08-11-2018 20:21
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ3AUP Offline
Darek
**

Liczba postów: 55
Dołączył: 31-08-2010
Post: #30
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
(08-11-2018 20:21)SP3OSJ napisał(a):  Plenerowa skrzynka po zestrojeniu może zostać odłączona od zasilania a jej nastawy zostaną utrzymane. Procesor bez zasilania nie będzie wprowadzał zakłóceń. Myslę o przeprojektowaniu jej by skrzynka była w obudowie "przelotowej" bo jest to chyba wygodniejsze.

Myślę że warto przejrzeć również ten projekt - http://ra3wdk.qrz.ru/AT.htm
Co prawda tutaj "drut drutem pogania" ale jakby to "ucywilizować", włożyć do przelotowej obudowy w terenie również można by wykorzystać. Jakieś 3 lata temu zrobiłem ten tuner. Włożyłem do mufy rury kanalizacyjnej 75 mm. Do dzisiaj wykorzystuję ją na balkonie do anteny typu wędka (20 m drutu na 8 metrowej wędce).
Darek
08-11-2018 21:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości