Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 3 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Analizator EU1KY
SQ7BCN Offline
Marek
***

Liczba postów: 158
Dołączył: 04-11-2016
Post: #871
RE: Analizator EU1KY
Mam wgrana wersję 1.03 by DH1AKF ale widziałem zdjęcie na FB z wersją 1.04 może koś wie gdzie można to pobrać i jakie są zmiany?
09-02-2022 23:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
HA3HZ Offline
Gyula
*

Liczba postów: 41
Dołączył: 14-04-2018
Post: #872
RE: Analizator EU1KY
(09-02-2022 23:15)SQ7BCN napisał(a):  Mam wgrana wersję 1.03 by DH1AKF ale widziałem zdjęcie na FB z wersją 1.04 może koś wie gdzie można to pobrać i jakie są zmiany?

"DH1AKF zmarł 19 marca 2021 r. EU1KY przejmuje obsługę jego repo, teraz na koncie EU1KY GIT, ponieważ oryginalne repo nie jest dostępne dla zatwierdzeń. Kod jest czyszczony, aby można go było zbudować bez ostrzeżeń. Niektóre błędy zostały naprawione, wprowadzono pewne ulepszenia. Nie mam zbyt wiele czasu na zajmowanie się tym kodem, ale wkrótce dodam kilka żądanych funkcji i poprawek."

Marek, link: https://github.com/EU1KY/Analyzer_EU1KY_CEC_AKF
20-02-2022 14:43
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ7BCN Offline
Marek
***

Liczba postów: 158
Dołączył: 04-11-2016
Post: #873
RE: Analizator EU1KY
Dziękuję Gyula za inforamcję , fajnie ,że projekt dalej będzie kontynuowany.
24-02-2022 19:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
EC4AGT Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 280
Dołączył: 05-10-2014
Post: #874
RE: Analizator EU1KY
Witam serdecznie

Powracam do tematu pomiarow za pomoca tego urzadzenia bo nie wiem jak ustawic ( jesli jest to mozliwe ) abym mogl zrobis skan od 3 Mhz do 30 mhz . Chce zmierzyc balun w tym zakresie czestotliwosci ale nie moge bo nie wiem. Wpisac czestotliwosc poczatkowa i koncowa i zrobic skan.

Drugie pytanie to odnosnie wersji ja mam AA EU1KY V3 DH1AKF & KD8CEC ver 1.01. Z tego co widze to chyba jest nowa wersja , mozecie mi napisac co nowego ona wnosi?
Dawno tu nie bylem i nie wiem co sie zmienilo

Pozdrawiam

Wojtek

Toledo

Hiszpania
30-05-2022 17:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4MSU Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 119
Dołączył: 20-08-2009
Post: #875
RE: Analizator EU1KY
Witam .
czy u kogoś z kolegów SI5351A-B02075-GT ( pełna nazwa z zamówienia )
Pracuje na adresie COh , eu1ky sam wybiera w Autodetect .
Może ktoś sprawdzić ?
Z góry dzięki .
24-11-2022 20:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP1QY Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 31
Dołączył: 14-01-2010
Post: #876
RE: Analizator EU1KY
Witam,
mój pracuje właśnie z adresem C0h. A w czym jest problem?

Pozdrawiam,
Artur sp1qy
24-11-2022 21:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4MSU Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 119
Dołączył: 20-08-2009
Post: #877
RE: Analizator EU1KY
Witam .
Ano problem jest w tym że na wyjściach CLK 0 i CLK 1 , jest częstotliwość ale nie taka jak ustawisz w generatorze pokazuje nr butów , a nie częstotliwość zadaną na gen i za razem kiszka .
Rysiek

(24-11-2022 21:28)SP1QY napisał(a):  Witam,
mój pracuje właśnie z adresem C0h. A w czym jest problem?

Pozdrawiam,
Artur sp1qy
25-11-2022 8:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości