Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 3 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Analizator EU1KY
SQ1GYQ Offline
Andrzej
****

Liczba postów: 408
Dołączył: 18-06-2009
Post: #141
RE: Analizator EU1KY
Witam

Mam pytanie gdzie kupowaliście układy SI do analizatora ? oczywiście proszę o info na priv chyba że admin nie będzie miał nic przeciwko jak się taka informacja pojawi w tym wątku o analizatorze.

z góry dzięki

pozdrawiam

Andrzej
08-11-2016 18:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Qmar Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 36
Dołączył: 03-08-2010
Post: #142
RE: Analizator EU1KY
Zobacz post 73.

73` by Marian SP4FYE
08-11-2016 18:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9FKP Offline
Piotr
*****

Liczba postów: 1,131
Dołączył: 28-06-2009
Post: #143
RE: Analizator EU1KY
@SQ7BCN
Prawidłowo, ja bym nie montował tych dwóch pinów, nie ciął ścieżek i przekrosował kynarem na CN7.
08-11-2016 18:59
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ7BCN Offline
Marek
***

Liczba postów: 158
Dołączył: 04-11-2016
Post: #144
RE: Analizator EU1KY
Dla mnie też to jedyne suszne rozwiązanie i tak zrobię.
@Qmar
Źle ??? Napisałeś dokładnie to co ja i co widać na zdjęciu jak nie ma pinów to krosowanie tak może wyglądać , jak są piny to już krosy trzeba podłączyć od strony SIS-a. To jest chyba oczywiste ...
Myślę ,że temat już zamęczony bo dwa sygnały z jednej na drugą płytkę trzeba podłączyć zgodnie z dokumentacją i tyle , a w jaki sposób to kto co lubi ...
08-11-2016 21:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Qmar Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 36
Dołączył: 03-08-2010
Post: #145
RE: Analizator EU1KY
@BCN
Jak nie wlutowane piny, to jest OK. Masz rację. Myślałem o tych co już wlutowali, np. ja.

73` by Marian SP4FYE
08-11-2016 22:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8AQX Offline
Robert
***

Liczba postów: 184
Dołączył: 08-03-2010
Post: #146
RE: Analizator EU1KY
(09-10-2016 9:53)SP9FKP napisał(a):  Wczoraj wieczorem zgłosiłem błąd, dziś rano już gotowa poprawka.
Czy możesz zapytać: czy możliwa jest poprawka Generator i minimalne przestrajanie 1kHz lub mniejsze.
Teraz jest minimalne przestrajanie 5kHz.

http://sq8aqx.blogspot.com/
09-11-2016 15:37
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9FKP Offline
Piotr
*****

Liczba postów: 1,131
Dołączył: 28-06-2009
Post: #147
RE: Analizator EU1KY
(15-10-2016 16:02)SP2GSI napisał(a):  Skoro istniała możliwość symulowania programowego innych komputerów z innymi procesorami to pewnie istnieje możliwość symulacji i naszego Discovery.

Przypadkiem natknąłem się na ten projekt. Myślę, że to nie ma sensu. Sprzęt już jest na tyle tani, że nie opłaca się go emulować.
10-11-2016 8:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP2GSI Offline
Grzegorz
*

Liczba postów: 22
Dołączył: 09-04-2012
Post: #148
RE: Analizator EU1KY
Dziękuję Piotrze, że pamiętałeś o moim pytaniu. Zgadzam się z Tobą, że STM jest na tyle tani, że łatwo zrobić to na oryginalnym sprzęcie bez zabawy w emulację. Nie mniej jednak warto wiedzieć o czymś takim, że istnieje i że jest taka możliwość. W zastosowaniach stacjonarnych może się przydać i zawsze trochę grosza można zaoszczędzić lub przeznaczyć na inny sprzęt. Jeszcze raz dziękuję. Zima długa... spróbuję się w to pobawić w wolnych chwilach.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-11-2016 11:37 przez SP2GSI.)
10-11-2016 11:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4LVC Offline
Weteran
*****

Liczba postów: 755
Dołączył: 10-07-2009
Post: #149
RE: Analizator EU1KY
Naoglądałem się przenośnych wersji przyrządu na cqham.ru. Czy taki wynalazek dałoby się jakoś zastosować do zasilenia miernika? Został mi z modemu LTE i naprawdę jest wydajny. Są tylko dwa ,,ale" - zbyt małe napięcie i sposób podłączenia do ładowarki. Wtyk ma 5 końcówek. Nie wiem, czy ma elektronikę już w środku, czy potrzebna jeszcze jakaś ,,inteligentna" płytka do ładowania.


Załączone pliki Miniatury
İmage

Bogdan
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-11-2016 11:49 przez SP4LVC.)
10-11-2016 11:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9FKP Offline
Piotr
*****

Liczba postów: 1,131
Dołączył: 28-06-2009
Post: #150
RE: Analizator EU1KY
Osobiście wolę wersję zasilania z wyższego napięcia. Analogowa część klasycznym stabilizatorem liniowym (bo pobiera kilkanaście mA) a resztę przetwornicą obniżającą do 5V ( separowaną lub nie). Akumulatory wytrzymują 8 godzin, stabilizacja bez zarzutu i zakłócenia na zdecydowanie mniejszym poziomie.
10-11-2016 12:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości