Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 23 Głosów - 4.26 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HUSAREK DSP
SP2FP Offline
PAWEŁ
***

Liczba postów: 183
Dołączył: 01-11-2009
Post: #1201
RE: HUSAREK DSP
Witam sprowadziłem większość kondensatorów smd do LPF. 500-1000v C0G/NPO
do nabycia na:
https://allegro.pl/uzytkownik/SP2FP/kond...57?order=m
lub bezpośrednio
03-10-2018 9:27
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
GREG Offline
Zaawansowany użytkownik
****

Liczba postów: 301
Dołączył: 18-11-2010
Post: #1202
RE: HUSAREK DSP
(03-10-2018 9:27)SP2FP napisał(a):  Witam sprowadziłem większość kondensatorów smd do LPF. 500-1000v C0G/NPO
do nabycia na:
https://allegro.pl/uzytkownik/SP2FP/kond...57?order=m
lub bezpośrednio
Witam,
Dość drogo na aledrogo. Czy są rabaty dla sp-hm?

Pozdrawiam
G
03-10-2018 13:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
M'75 Offline
Marcin
**

Liczba postów: 56
Dołączył: 19-06-2017
Post: #1203
RE: HUSAREK DSP
Witam.
W TME jest okrojona oferta. Często minimalna ilość przy zakupie to 100 szt.
Ceny jak widać są zbliżone do tych na znanym portalu aukcyjnym Undecided.

TME-1206n181j102ct-walsin

TME-Kondensatory_C0G-500V,1000V

Pozdrawiam serdecznie.
Marcin.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-10-2018 17:03 przez M'75.)
03-10-2018 17:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ1GYQ Offline
Andrzej
****

Liczba postów: 411
Dołączył: 18-06-2009
Post: #1204
RE: HUSAREK DSP
Witam

Mam pytanie czy ma ktoś może nagrane audio odbiornika w Husarku DSP pracującego na 50Mhz ?

Pozdrawiam

Andrzej
03-10-2018 17:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
*****

Liczba postów: 775
Dołączył: 20-10-2015
Post: #1205
RE: HUSAREK DSP
(03-10-2018 9:27)SP2FP napisał(a):  Witam sprowadziłem większość kondensatorów smd do LPF. 500-1000v C0G/NPO
do nabycia na:
https://allegro.pl/uzytkownik/SP2FP/kond...57?order=m
lub bezpośrednio

Pawle zadałem Ci pytanie przez Allegro o dane katalogowe tych elementów, niestety nie dostałem odpowiedzi. Czy możesz rzucić jakimś linkiem?

73 Sławek
04-10-2018 8:48
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP2FP Offline
PAWEŁ
***

Liczba postów: 183
Dołączył: 01-11-2009
Post: #1206
RE: HUSAREK DSP
Odpowiedziałem wieczorem pytałeś o 150 pf .
Kondensatory są z różnych źródeł , Mouser, RF component , Yaego , Murata, dlatego nie podawałem dokładnie jaki jest producent przy danej wartości.
e-mail do ciebie wysłany 03-10-2018 21:50
Witaj 150 pf /1000v mam "MURATA" zakup MOUSER nr kat GRM31A5C2J220JW01D
dane katalogowe
https://pl.mouser.com/datasheet/2/281/mu...310166.pdf
Pytania i odpowiedzi idące poprzez allegro- są czytane przez pracowników all..- moderowane i usuwane lub idą z opóźnieniem.
od ciebie przyszło z takiego e-maila
jbhqyy42-qy5vb66c-13tcieztte@allegromail.pl
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-10-2018 9:49 przez SP2FP.)
04-10-2018 9:49
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
*****

Liczba postów: 775
Dołączył: 20-10-2015
Post: #1207
RE: HUSAREK DSP
Ok, dziękuję Smile Nic do mnie nie po prostu nie doszło. Pytałem bo też mam dokładnie takie z Mousera, a byłem ciekaw innego źródła bo są kłopoty z dostępnością takich elementów. Wszystko w porządku - dzięki.

73 Sławek
04-10-2018 10:11
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9KN Offline
Przemek
****

Liczba postów: 298
Dołączył: 18-10-2011
Post: #1208
RE: HUSAREK DSP
Koledzy jak zdekodować adres układu Si570?
Nie mogę się wszczelić w adres.. Sad
na układzie pisze 570BBC000141G DODUP752+
06-10-2018 22:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4LVC Offline
Bogdan sk
*****

Liczba postów: 761
Dołączył: 10-07-2009
Post: #1209
RE: HUSAREK DSP
Tu masz stronkę, która może Ci pomóc. Czy na pewno dobrze wpisałeś oznaczenie scalaka? Po wpisaniu Twego układu tam się nic nie zgłasza. https://www.silabs.com/TimingUtility/tim...AC000141DG

Bogdan
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-10-2018 0:15 przez SP4LVC.)
07-10-2018 0:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9KN Offline
Przemek
****

Liczba postów: 298
Dołączył: 18-10-2011
Post: #1210
RE: HUSAREK DSP
Tak, napewno....
Nawet po mikroskopem usb oglądałem...
Jak się powinien zachowywać zwykły si570 nie sterowany z i2c?
Powinien coś generować?
Oto przebieg z pustego SI570 - tylko zasilanie:
İmage
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-10-2018 13:36 przez SP9KN.)
07-10-2018 8:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 11 gości