Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 23 Głosów - 4.26 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HUSAREK DSP
SQ8MVY Offline
Paweł
****

Liczba postów: 724
Dołączył: 30-07-2011
Post: #951
RE: HUSAREK DSP
Cytat:SumatraPDF też nie pokazuje (nie używam Adobe)

I to tu prawdopodobnie jest problem. Na dzień dzisiejszy chyba tylko Acrobat wspiera 3D w pdf-ach, więc instalacja tej "kobyły" Cię nie ominie.

73 Paweł
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-10-2017 7:57 przez SQ8MVY.)
28-10-2017 7:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3F Offline
Romek
***

Liczba postów: 202
Dołączył: 26-05-2013
Post: #952
RE: HUSAREK DSP
Ten komp służy mi wyłącznie do ham-radio. Staram się stosować lekkie oprogramowanie. Wiele ze strony Liber-Key. Zamiast oglądać obrazki (nawet w 3d) poczekam, aż Jurek sq9rfc będzie rozprowadzać swoje dzieło. Na razie dopisuję sie do listy oczekujących-chętnych.

73 - Dziadek Romek
(ex. sp3nyg)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-10-2017 9:35 przez SP3F.)
28-10-2017 9:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ9RFC Offline
Jerzy
*****

Liczba postów: 1,192
Dołączył: 02-07-2010
Post: #953
RE: HUSAREK DSP
Ja mam win XP i Adobe 8.1.2 3D ładnie widać.

73 JERZY SQ9RFC
28-10-2017 18:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 1,050
Dołączył: 20-09-2009
Post: #954
RE: HUSAREK DSP
Specjalnie dla kolegi Romka dwa zrzuty.
Pozdrawiam
İmage ,
İmage ,

Andrzej
29-10-2017 7:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3F Offline
Romek
***

Liczba postów: 202
Dołączył: 26-05-2013
Post: #955
RE: HUSAREK DSP
Dzięki Andrzeju.
Moja chęć posiadania takiego box została wzmożona.
Będę z niecierpliwością czekać, aż Jurek (sq9rfc) znajdzie czas na to cacko.

73 - Dziadek Romek
(ex. sp3nyg)
29-10-2017 12:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ9RFC Offline
Jerzy
*****

Liczba postów: 1,192
Dołączył: 02-07-2010
Post: #956
RE: HUSAREK DSP

.pdf  Obudowa HUSAREK RZUTY.pdf (Rozmiar: 36.97 KB / Pobrań: 759)
Jeszcze niespełna 2 tygodnie jestem nieczynny :-( Ale ... mam problem z e wzmacniaczami m.cz. Ja lubię mieć nadmiar mocy i głośno słuchać. Dodałem więc na bazówce po jednym TDA2030A na kanał. Moc jest, ale przez to że poziom mocy regulowany jest wewnątrz karty dźwiękowej wzmacniacze pracuję bez potencjometrów na wejściu i wzmacniają śmieci których w tej karcie jest sporo, słychać to zwłaszcza gdy się cicho słucha. Zrobiłem błąd bo wzmacniacze umieściłem od strony DISCO - w następnej wersji przeniosę je w inne miejsce i zobaczymy co się zmieni. Innym rozwiązaniem jest wyprowadzenie z DISCO sterowania do cyfrowego potencjometru, ale to wymaga poprawki softu. Najprościej dodać zwykły potencjometr :-) co pewnie uczynię.

73 JERZY SQ9RFC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-11-2017 23:33 przez SQ9RFC.)
09-11-2017 23:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3IQ Offline
Bogdan
****

Liczba postów: 281
Dołączył: 23-10-2011
Post: #957
RE: HUSAREK DSP
Czy ktoś doświadczył w module discovery brak działania ekranu dotykowego? Działa jedynie pole VOL (tylko się podświetla VOL i po kilku sek. gaśnie ale encoderem nie można zmieniać wartości VOL). Tak więc nie działa SETUP i inne przyciski, oprócz VOL. Brak działania ekranu dotykowego jest niezależne, czy podłączony jest adapter czy wyłączony. Z sygnałów, reaguje tylko na PTT. Brak działania encodera, tzn. nie zmienia częstotliwości na ekranie, poziomu sygnału na głośniku, itp. Jeśli ktoś miałby jakąś koncepcję naprawy tego stanu, proszę o pomoc.

P.S.
Wygląda na to, że Husarek DSP obraził się na mnie. Od ponad miesiąca go nie włączałem. Dzisiaj postanowiłem włączyć po tej przerwie no i reakcja jak powyżej opisałem.

Edit 2017-11-23.
Zlokalizowałem usterkę. Uszkodził się tranzystor BC846 od sygnału PTT na płytce adaptera. Tranzystor ten nie przewodził mimo R=4k7 pomiędzy baza oraz +3.3V. W konsekwencji czego na pinie PTT do Discovery było U=2.8V. Discovery był w stanie TX. Po wymianie tego tranzystora, Husarek DSP działa OK.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-11-2017 16:02 przez SP3IQ.)
23-11-2017 16:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9KN Offline
Przemek
****

Liczba postów: 298
Dołączył: 18-10-2011
Post: #958
RE: HUSAREK DSP
Jakby ktoś potrzebował układ SI570 BBC000121DG - info napriv.
27-11-2017 21:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5ABB Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 13
Dołączył: 24-07-2011
Post: #959
RE: HUSAREK DSP
Czy jest obojętne jaką wersję adum1250 i adum1201 użyję do adaptera Husarka DSP. Oczywiście chodzi o rozszerzenie nazwy typu.Gdzie najlepiej kupić.
27-11-2017 23:24
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4LVC Offline
Bogdan sk
*****

Liczba postów: 761
Dołączył: 10-07-2009
Post: #960
RE: HUSAREK DSP
Co to znaczy najlepiej? Najtaniej, czy najszybciej?

Bogdan
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-11-2017 0:15 przez SP4LVC.)
28-11-2017 0:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 12 gości