Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 23 Głosów - 4.26 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HUSAREK DSP
SP9AWP Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 96
Dołączył: 22-10-2015
Post: #941
RE: HUSAREK DSP
Czy ktoś zajmuje się obudową do Husarka DSP lub ma kompletny projekt , bądź gotowe obudowy na zbyciu? jakoś szukajką forumową nie potrafiłem dojść do materiałów dotyczących obudowy, tzn precyzyjniej rzecz ujmując znalazłem to http://sp-hm.pl/thread-2745-post-33056.html#pid33056 ale szukam kompletnego rozwiązania łącznie z pokrywami zewnętrznymi, no chyba że są do tej konstrukcji.

73 Wojtek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-10-2017 8:46 przez SP9AWP.)
26-10-2017 8:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP8UFT Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 27
Dołączył: 18-04-2017
Post: #942
RE: HUSAREK DSP
Przeczytaj post #892

Vy 73 Tomek
http://sp8uft.bloog.pl/?smoybbtticaid=61946e
26-10-2017 9:24
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9AWP Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 96
Dołączył: 22-10-2015
Post: #943
RE: HUSAREK DSP
Serdecznie dziękuję Tomku

73 Wojtek
26-10-2017 9:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3F Offline
Romek
***

Liczba postów: 202
Dołączył: 26-05-2013
Post: #944
RE: HUSAREK DSP
(26-10-2017 9:24)SP8UFT napisał(a):  Przeczytaj post #892

Nie otwiara mi się załącznik z tego postu.
Niestety.
Po pierwsze - jestem jednooczny. 3D nie czytam.
Po drugie - na moim koncie wyświetla się jedynie napis: "Enadle 3D view"

Czy ktoś zechciałby ten pdf "przetłumaczyć" na 2D?

73 - Dziadek Romek
(ex. sp3nyg)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-10-2017 13:13 przez SP3F.)
26-10-2017 13:13
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9AWP Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 96
Dołączył: 22-10-2015
Post: #945
RE: HUSAREK DSP
A jak klikniesz w napis "Enable 3D view" to nie pokazuje Ci się obraz "3D" który możesz obracać "rozbierać na części"? To bardzo fajna funkcjonalność jest

73 Wojtek
26-10-2017 13:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 1,050
Dołączył: 20-09-2009
Post: #946
RE: HUSAREK DSP
Kolego Romku.
Prawym przyciskiem na nazwę pliku i zapisz jako...
Wybierasz katalog gdzie go zapisać.
Wychodzisz z internetu,szukasz plik,lewym przyciskiem
otwierasz,ponownie lewym i trzymając robimy ruch myszą
a obudowa się obraca.

Andrzej
26-10-2017 14:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ9RFC Offline
Jerzy
*****

Liczba postów: 1,192
Dołączył: 02-07-2010
Post: #947
RE: HUSAREK DSP
Chyba zostałem wywołany do tablicy ... post 892 ... obudowy zostały wycięte i pogięte - teraz obróbka ręczna, gradowanie krawędzi lekkie, potem malowanie proszkowe i napisy sitem. Sądzę że przed 23 listopada nie zrobię wiele - bo najpierw czekałem na firmę która cięła i gięła, a teraz mam u siebie takie urwanie głowy że sypiam po 4 godziny dziennie ... ale ! od 23 mam urlop do połowy lutego ...i się ostro zabiorę do amatorskiej działalności. Jeśli obudowa się sprawdzi, to zamówimy tyle że wystarczy dla wszystkich. Pomysł był taki aby do blachy przedniej na wygiętych łapkach przykręcać bazówkę, a do niej z przodu disco, a z tyłu radiową i BPF. Bazówka od tyłu jest cała z miedzi więc robi za ekran ... z przodu pod DISCO jest wszystko potrzebne do działania radia, gniazda, zasilanie itd. Pierwszy prototyp tej bazówki nie działa u mnie dobrze, nie miałem czasu usiąść nad tym, za mocno szumi, ale dopracuję... Górne i dolne blachy można zrobić, albo płytkie - wtedy radio przypominać będzie KX3, albo głębokie wtedy można będzie zmieścić spory PA i wszystko inne.

73 JERZY SQ9RFC
27-10-2017 14:59
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9AWP Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 96
Dołączył: 22-10-2015
Post: #948
RE: HUSAREK DSP
O to super sprawa, jak dla mnie termin jest OK Big Grin - też dopiero więcej czasu od 10 stycznia będę miał. Ja tam byłbym za głębszą obudową Smile

73 Wojtek
27-10-2017 15:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3F Offline
Romek
***

Liczba postów: 202
Dołączył: 26-05-2013
Post: #949
RE: HUSAREK DSP
(26-10-2017 13:46)SP9-06-109 napisał(a):  A jak klikniesz w napis "Enable 3D view" to nie pokazuje Ci się obraz "3D" który możesz obracać "rozbierać na części"? To bardzo fajna funkcjonalność jest
Niestety - nie otwiera się.
Mam w swoim kompie powyłączane różne java-scipty.
Może tutaj tkwi problem?
SumatraPDF też nie pokazuje (nie używam Adobe)

73 - Dziadek Romek
(ex. sp3nyg)
28-10-2017 6:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9AWP Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 96
Dołączył: 22-10-2015
Post: #950
RE: HUSAREK DSP
Romku masz wersję Acrobat DC zainstalowaną czy jakąś starszą? Może to będzie pomocne? https://helpx.adobe.com/pl/acrobat/using...-pdfs.html

------edit------------------
ehh nie zauważyłem. że napisałeś, że nie masz Acrobata

73 Wojtek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-10-2017 9:00 przez SP9AWP.)
28-10-2017 6:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości