Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 23 Głosów - 4.26 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HUSAREK DSP
SQ7HJB Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 95
Dołączył: 29-07-2013
Post: #171
RE: HUSAREK DSP
BFQ19S - #post 115
Pozdrawiam Marek
14-11-2016 13:51
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5FCI Offline
Piotr
**

Liczba postów: 69
Dołączył: 20-06-2009
Post: #172
RE: HUSAREK DSP
Witam

gdzie można kupic kondensatory NP0 33n, bo szukam i nigdzie nie widzę- może źle szukam- jakieś podpowiedzi mile widziane Smile

Pozdrawiam

Piotr SP5FCI
16-11-2016 23:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP7ROH Offline
Maciek
*

Liczba postów: 45
Dołączył: 12-03-2010
Post: #173
RE: HUSAREK DSP
(16-11-2016 23:00)SP5FCI napisał(a):  Witam

gdzie można kupic kondensatory NP0 33n, bo szukam i nigdzie nie widzę- może źle szukam- jakieś podpowiedzi mile widziane Smile

Pozdrawiam

Piotr SP5FCI

Są w TME 33nf C0G 1206

Maciek
16-11-2016 23:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6IWQ Offline


Liczba postów: 2
Dołączył: 17-11-2010
Post: #174
RE: HUSAREK DSP
Witam
W TME mają 33nF SMD 1206 C0G (NP0).

vy 73 de Bogdan
16-11-2016 23:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4LVC Offline
Bogdan sk
*****

Liczba postów: 761
Dołączył: 10-07-2009
Post: #175
RE: HUSAREK DSP
Panowie doradźcie jakieś sensowne umieszczenie płytki VFO. Pasowałoby nad płytką radiową na kołkach (wspornikach), bo wtedy mamy krótkie połączenia, ale nie wiem, czy takie sąsiedztwo nie wyjdzie radiu bokiem.

Bogdan
17-11-2016 0:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 1,050
Dołączył: 20-09-2009
Post: #176
RE: HUSAREK DSP
Janusz,jak by się dało to do post 167 poproszę widok zmontowanej płyty drugiej strony.

Andrzej
17-11-2016 7:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Qmar Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 36
Dołączył: 03-08-2010
Post: #177
RE: HUSAREK DSP
@Bogdan. Janusz w poście nr 21 trochę wyjaśnił odnośnie VFO.

73` by Marian SP4FYE
17-11-2016 14:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4LVC Offline
Bogdan sk
*****

Liczba postów: 761
Dołączył: 10-07-2009
Post: #178
RE: HUSAREK DSP
Marianie ja czytałem ten post. Wątpliwości nabrałem po obejrzeniu fabrycznej płytki z postu Janusza#167. Są na niej dwa piękne otwory, które aż się proszą by zastosować tam mosiężne tulejki i obstalować na nich płytkę VFO. Chyba jednak zaryzykuję taki wariant. Płytkę radiową mam co prawda robioną samodzielnie, ale poprawiłem projekt ścieżek tak, aby masę PCF 8574A mieć odizolowaną od masy płytki radiowej. Krótkie połączenia są mocnym argumentem, ale nie mam pewności, czy nie będzie słychać stukania z enkodera. Może się uda - jeżeli nie to zawsze można przykręcić VFO w inne miejsce. Także zacznę od wariantu ,,na skróty".

Bogdan
17-11-2016 16:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5BMP Online
Janusz
****

Liczba postów: 601
Dołączył: 02-11-2010
Post: #179
RE: HUSAREK DSP
Szanowni koledzy . Ja jestem takim samym dłubaczem jak Wy i wszystkiego sam nie sprawdzę. Otwory rzeczywiście są po to aby spróbować zamontować płytkę z VFO na płytce radiowej aby to stanowiło jeden moduł. W modelu Husarka tak już zrobiłem ale występowały stuki przy wpisywaniu nowych danych do Si. Mocno to występowało na 14 i 21 MHz. Teraz są zmienione masy i można się pokusić o połączenie tych dwóch płytek i sprawdzenie . Jakby się udało to następnym krokiem byłoby wstawienie Si570 na płytkę radiową. Pozdrawiam, Janusz.
17-11-2016 16:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9MZU Offline
Ryszard
*

Liczba postów: 42
Dołączył: 01-09-2012
Post: #180
RE: HUSAREK DSP
Czyli masy generatora i pcb radiowej łączą się przez ekran kabla koncentrycznego ?
17-11-2016 17:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 14 gości