Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 22 Głosów - 4.23 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HUSAREK DSP
SP5BMP Offline
Janusz
****

Liczba postów: 598
Dołączył: 02-11-2010
Post: #1661
RE: HUSAREK DSP
Będzie to odpowiednia karta SD.
16-02-2022 11:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
RV9OZ Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 17
Dołączył: 03-02-2021
Post: #1662
RE: HUSAREK DSP
Dzięki!
16-02-2022 12:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ2NIH Offline
Bartek
*

Liczba postów: 42
Dołączył: 02-01-2018
Post: #1663
RE: HUSAREK DSP
Witam wszystkich i mam pytanie czy Husarek DSP obsluzy karte pamieci uSD 64GB, XC I, V30, A2 ?
Dzieki i pozdrawiam.
21-03-2022 15:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP8BAI Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 59
Dołączył: 31-10-2009
Post: #1664
RE: HUSAREK DSP
(21-03-2022 15:50)SQ2NIH napisał(a):  Witam wszystkich i mam pytanie czy Husarek DSP obsluzy karte pamieci uSD 64GB, XC I, V30, A2 ?
Dzieki i pozdrawiam.

Być może obsłuży, ale tak jak pisał Janusz SP5BMP najlepszą kartą pamięci dla Husarka jest ta z napisem A1.
Korzystałem z karty innej niż A1 i niestety często miałem bzdury przy przejściu na inne pasmo, po prostu karta nie zapisywała danych aktualnych. Po zmianie na A1 mam spokój, wszystko jest OK.
73! de Jacek
22-03-2022 10:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ2NIH Offline
Bartek
*

Liczba postów: 42
Dołączył: 02-01-2018
Post: #1665
RE: HUSAREK DSP
W moim Husarku uzywam starszej uSd i objaw mam podobny jak u Kolegi. U mnie po przejsciu z pasma 80m na 40m i pokreceniu enkoderem radio "zamiera, wisi" wtedy pozoztaje tylko wylaczenie i ponowne wlaczenie zasilania. Ale to juz jest wyjasnione ze ma byc uSD A1. Sprawdzilem uSD A2 i niestety Husarek nie jest w stanie jej sformatowac pewnie jakis problem z adresacja, chyba ze pojemnosc 64GB jest zawysoka. Nie wiem tu musialby sie wypowiedziec tworca softu.
Dzieki i pzdr.
22-03-2022 12:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
FRANTA Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 14
Dołączył: 27-11-2010
Post: #1666
RE: HUSAREK DSP
Witam, po długim czasie kończę TRX Husarek DSP. Do testów użyłem mikrofonu elektretowego PC. Czy po zmianie wzmocnienia można używać mikrofonu dynamicznego?
I drugie pytanie - dane do ewentualnej współpracy ze stopniem końcowym (PTT out, informacja o wybranym paśmie) muszą być wyciągnięte z płytki BPF czy mogę dołożyć jeszcze jeden PCF8574A?
Dziękuję za odpowiedź. 73! Franta OK2VFS
03-04-2022 12:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5BMP Offline
Janusz
****

Liczba postów: 598
Dołączył: 02-11-2010
Post: #1667
RE: HUSAREK DSP
Mikrofon mozna zastosować dowolny. Popatrz na schemat blokowy, ktory wczesniej zamiściłem. İmage
Vy73, Janusz.
03-04-2022 15:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
FRANTA Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 14
Dołączył: 27-11-2010
Post: #1668
RE: HUSAREK DSP
Janusz, dziękuję bardzo, Franta OK2VFS
(03-04-2022 15:23)SP5BMP napisał(a):  Mikrofon mozna zastosować dowolny. Popatrz na schemat blokowy, ktory wczesniej zamiściłem.
Vy73, Janusz.

Janusz, próbowałem uaktywnić PCF8574A z adresem 03, ale nie działa. Ale mam tylko proste oprogramowanie układowe z sieci, wersja 12042017_A. Tam jest to prawdopodobnie niemożliwe. Czy działa to tylko w wersji płatnej?
Dziękuję Franta OK2VFS
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2022 22:07 przez FRANTA.)
03-04-2022 20:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5BMP Offline
Janusz
****

Liczba postów: 598
Dołączył: 02-11-2010
Post: #1669
RE: HUSAREK DSP
Tak Franta. Wiele nowych opcji zostało dodane znacznie pózniej.
04-04-2022 6:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ2NIH Offline
Bartek
*

Liczba postów: 42
Dołączył: 02-01-2018
Post: #1670
RE: HUSAREK DSP
Panowie mam pytanie, czy Wasz Husarek dziala poprawnie na nowym oprogramowaniu ?
U mnie niestety urzadzenie wiesza sie w momencie rozpoczecia przestrajania encoderem (krok 100Hz) na nw pasmach
- 1.8, 7, 14, 28MHz,
Natomiast na nw pasmach przestrajanie odbywa sie poprawnie:
-3.5, 10, 18, 21, 24 MHz
karta jaka uzywam to uSD 32GB, A1.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-04-2022 21:32 przez SQ2NIH.)
15-04-2022 21:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości