Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 23 Głosów - 4.26 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HUSAREK DSP
SP9FKP Offline
Piotr
*****

Liczba postów: 1,252
Dołączył: 28-06-2009
Post: #111
RE: HUSAREK DSP
Pobierasz plik z wsadem z pierwszej strony wątku i zapisujesz na Pulpicie. Potem podłączasz Disco pod komputer. Pok ikoną "Komputer" zobaczysz nowy dysk, którym jest Twoje DISCO. Wystarczy przesunąć pobrany wcześniej plik na ikonę nowego dysku i ...już! To wszystko.
21-10-2016 18:09
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 1,035
Dołączył: 20-09-2009
Post: #112
RE: HUSAREK DSP
Pamiętaj o karcie pamięci.
Ja chyba straciłem system fabryczny.

Andrzej
21-10-2016 18:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ7HJB Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 95
Dołączył: 29-07-2013
Post: #113
RE: HUSAREK DSP
Bez problemu programowałem moduł pod win8 i win 10.
Pozdrawiam Marek
21-10-2016 18:30
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9SNC Offline
Piotr
***

Liczba postów: 151
Dołączył: 30-06-2009
Post: #114
RE: HUSAREK DSP
We wzmacniaczu w.cz. odbiornika jest NE46134.
Czy jest jakiś zmienik, odpowiednik bo w tym oznaczeniu mam problem go znaleźć u typowego sprzedawcy...
73 Piotr
21-10-2016 18:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5BMP Offline
Janusz
****

Liczba postów: 601
Dołączył: 02-11-2010
Post: #115
RE: HUSAREK DSP
Piotrze, u typowego sprzedawcy są BFQ19S. Powinny być OK. Pozdrawiam, Janusz
21-10-2016 18:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9SNC Offline
Piotr
***

Liczba postów: 151
Dołączył: 30-06-2009
Post: #116
RE: HUSAREK DSP
No i są Smile 3 sztuki 1,80zł/szt. Dziękuję i pozdrawiam!

73 Piotr
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-10-2016 18:59 przez SP9SNC.)
21-10-2016 18:59
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5HBT Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 151
Dołączył: 04-12-2014
Post: #117
RE: HUSAREK DSP
(21-10-2016 18:06)SP6AUO napisał(a):  Kolego Mietku.
Też jestem laikiem w programowaniu.Nawet nie wiem jak ulokowałem softa w module.
Trzeba mieć:
1.moduł
2.laptopa z systemem XP
3.kabel USB i USB mini.
Wszystko na temat urządzeń.
Reszta to program i jego obsługa.
Masz te trzy elementy?

Jeżeli to tak proste to i mi powinno się udać.

Ad 1,2,3 = 3xTAK
Pamięć mikroSD HC1 SanDisk Ultra 8GB.- Jest. Może być taka pamięć?
Czy trzeba ją przed włożeniem do Disco jakoś sformatować?
A potem po podłączeniu do PC ściągnięty rozpakowany soft zapisać na mikroSD w Disco. Czy tak?
Wyłączyć, włączyć i powinien Disco obudzić jako HusarekDSP?
Czy może coś jeszcze?

73, Mietek
22-10-2016 19:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9FKP Offline
Piotr
*****

Liczba postów: 1,252
Dołączył: 28-06-2009
Post: #118
RE: HUSAREK DSP
Nie, Na mikroSD program Husarka DSP będzie zapisywał Twoje rożne nastawy (parametry), tak by przy ponownym uruchomieniu były znów odtworzone. Przepis jak "wgrać" sam program masz kilka postów wcześniej.
22-10-2016 20:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5HBT Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 151
Dołączył: 04-12-2014
Post: #119
RE: HUSAREK DSP
Ufff, chwila strachu i moduł disco ma software na sobie.
Na razie zasilany z USB komputera. Ekran dotykowy działa.
Można dłubać dalej.
Teraz przydałyby się płytki do lutowania.

Dzięki za porady.

73, Mietek
İmage
22-10-2016 21:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4LVC Offline
Bogdan sk
*****

Liczba postów: 761
Dołączył: 10-07-2009
Post: #120
RE: HUSAREK DSP
Adapter prawie skończony - czekam na oporniki przewlekane 4,7 k i 240 Om z Allegro oraz, co gorsza ,,chiński" Adum 1250 z Aliexpress wraz z innymi częściami do płytki radiowej (głównie scalaki). Kupione 2 tygodnie temu i diabli wiedzą kiedy to przyjdzie. Kupowałem ostatnio sondy do oscyloskopu - trwało prawie 2 miesiące. Dobrze, że w oczekiwaniu na fanty jest co robić. Na warsztat poszła wytrawiona kilka dni temu płytka radiowa. Tym razem nie Cyganka, a lampka prawdę Ci powie. Jest dobrze, a nawet bardzo dobrze. Wszystkie otwory mają prześwit pod światło, więc płytka wyszła ok. Jutro wiercenie, przelotki i początek montażu elementów.


Załączone pliki Miniatury
İmage

Bogdan
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-10-2016 22:31 przez SP4LVC.)
22-10-2016 22:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości