Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 1 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transceiver Tulipan DDC/DUC
SQ8MVY Offline
Paweł
****

Liczba postów: 698
Dołączył: 30-07-2011
Post: #11
RE: Transceiver Tulipan DDC/DUC
Witam,

Arturze, świetna robota. Podpinałeś może sam moduł DDC po ethernecie z komputerem ?
Super by było, gdybyś się pochwalił, gdzie kupowałeś te najdroższe części ( matryca FPGA, przetworniki A/D oraz D/A ...). Jest tego pełno u chińczyków, a nie jest problemem dzisiaj kupić przez przypadek malowanki...

Pozdrawiam

73 Paweł
17-02-2016 21:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #12
RE: Transceiver Tulipan DDC/DUC
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-09-2020 13:02 przez SP3OSJ.)
18-02-2016 1:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ3GOK Offline
Robert
*

Liczba postów: 22
Dołączył: 12-04-2012
Post: #13
RE: Transceiver Tulipan DDC/DUC
Artur, na stronie http://www.sdr-deluxe.com/publ/rukovodst...sk/1-1-0-4 znalazłem informacje dotyczace adresacji IP, oraz info o zalecanej prędkości interfejsu sieciowego.

Link znalazłem na stronie http://www.sdr-deluxe.com/publ/transiver..._0/1-1-0-1

/SQ3GOK
22-02-2016 10:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
RX9CIM Offline
Георгий
*

Liczba postów: 42
Dołączył: 01-05-2015
Post: #14
RE: Transceiver Tulipan DDC/DUC
Артур, как у вас продвигаются дела? Запустили трансивер?
01-03-2016 12:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #15
RE: Transceiver Tulipan DDC/DUC
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-09-2020 13:02 przez SP3OSJ.)
01-03-2016 23:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #16
RE: Transceiver Tulipan DDC/DUC
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-09-2020 13:02 przez SP3OSJ.)
05-03-2016 2:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5TAA Offline
Witek
***

Liczba postów: 201
Dołączył: 24-03-2009
Post: #17
RE: Transceiver Tulipan DDC/DUC
Czesc Artur,
nie bardzo mogłem zrozumieć Twoje zapytanie na forum HIQSDR, czy ono dotyczy problemów z zainstalowaniem oprogramowania do dwóch wersji, HIQSDR i HIQSDRmini?...
jesli tak, to moze materiały na tej stronie coś pomogą

http://rus-sdr.ru/download/

życze powodzenia, a swoją drogą gratuluję prężnosci w działaniach...u mnie to idzie znacznie wolniej ale i tak szybciej niż było z PicaStar,hi...

Witek.
Jak coś, to pytaj, ja z rosyjskim se radze całkiem całkiam(oby nie takim jak Twój translator pisze, hi)
05-03-2016 14:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #18
RE: Transceiver Tulipan DDC/DUC
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-09-2020 13:02 przez SP3OSJ.)
05-03-2016 15:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
RX9CIM Offline
Георгий
*

Liczba postów: 42
Dołączył: 01-05-2015
Post: #19
RE: Transceiver Tulipan DDC/DUC
Посмотрите cqham, я там ответ написал.
Трансивер активировали? Он заработал?
05-03-2016 15:47
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #20
RE: Transceiver Tulipan DDC/DUC
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-09-2020 13:02 przez SP3OSJ.)
05-03-2016 19:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości