Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 11 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tranciever Тюльпан-DSP
SQ6IYY Offline
miso(michal]
***

Liczba postów: 152
Dołączył: 21-09-2009
Post: #1221
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Nie jest ok ja od razu montowałem LM2576s, no i oczywiście dławik 47uH i nie wracałem do przetwornic pracuje spokojnie pozdrawiam

Nie otrzymasz koni wyścigowych krzyżując dwa osły
27-12-2020 20:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP7F Offline


Liczba postów: 6
Dołączył: 19-09-2013
Post: #1222
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
(27-12-2020 20:52)SQ6IYY napisał(a):  Nie jest ok ja od razu montowałem LM2576s, no i oczywiście dławik 47uH i nie wracałem do przetwornic pracuje spokojnie pozdrawiam

Tak zrobię. Dławik oczywiście do wymiany. Mam taki 1A w zapasie.
Dziękuję za pomoc
27-12-2020 21:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MXL Offline
Piotr
**

Liczba postów: 88
Dołączył: 23-11-2010
Post: #1223
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Mam tulipana do sprzedania przez naszego kolege http://gielda.qrz.pl/wyswietl.asp?id=277150
31-10-2022 23:10
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MXL Offline
Piotr
**

Liczba postów: 88
Dołączył: 23-11-2010
Post: #1224
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Potrzebuje ustawienie menu radia Tulipana dsp może ktoś ma to bym prosił najlepiej zdjęcia.
Mam tulipana DSP w wykonaniu SP2GNB czy ten tulipan ma podłączenie do koputera jak podłączyć cat.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-11-2022 22:40 przez SQ8MXL.)
03-11-2022 22:48
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP1EZC Online
Adam
**

Liczba postów: 93
Dołączył: 21-05-2010
Post: #1225
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Witam,
Mam pytanie jak wykorzystać Tulipana do FT8, czy ktoś z kolegów dysponuje jakimś schematem interface do takiej opcji i jak to ustawić.
Pozdrowienia
26-07-2023 8:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP2NBC Offline
Zdzisław
***

Liczba postów: 107
Dołączył: 28-01-2010
Post: #1226
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Witam,
pracuję na Tulipanie emisją FT8. Tulipan z komputerem jest połączony przez USB. Należy utworzyć wirtualne porty COM i w programie do emisji FT8 np. WSJT-X w zakładce Radio skonfigurować ustawienia. Potrzebne jest też połączenie audio między Tulipanem a komputerem.
Pozdrawiam
26-07-2023 9:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP1EZC Online
Adam
**

Liczba postów: 93
Dołączył: 21-05-2010
Post: #1227
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Witam Zdzisławie,
Dziękuję za szybką odpowiedź, a powiedz mi jeszcze co ustawić w programie jaki emulator radia czy to nie ma jakiegoś znaczenia.
A te połączenie audio może być z toru słuchawkowego , jakąś separację galwaniczną trzeba byłoby zrobić ?
Pozdrowienia
26-07-2023 9:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP2NBC Offline
Zdzisław
***

Liczba postów: 107
Dołączył: 28-01-2010
Post: #1228
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Ustawienia mają znaczenie. Teraz jestem w pracy. jak wrócę w domu to podeślę moje ustawienia
26-07-2023 12:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP1EZC Online
Adam
**

Liczba postów: 93
Dołączył: 21-05-2010
Post: #1229
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Ok , Zdzisławie, będzie fajnie jak podasz co masz u siebie ustawione.
26-07-2023 12:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP2NBC Offline
Zdzisław
***

Liczba postów: 107
Dołączył: 28-01-2010
Post: #1230
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Tak wyglądaja moje ustawienia


Załączone pliki Miniatury
İmage
26-07-2023 21:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 22 gości