Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 9 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tranciever Тюльпан-DSP
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #1031
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-09-2020 13:11 przez SP3OSJ.)
11-04-2017 15:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP1EZC Offline
Adam
**

Liczba postów: 62
Dołączył: 21-05-2010
Post: #1032
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Artur,
Mogę mieć tylko jak na razie oscyloskop 100 MHz , co w takim układzie zrobić ?
11-04-2017 15:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #1033
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-09-2020 13:12 przez SP3OSJ.)
11-04-2017 16:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP1EZC Offline
Adam
**

Liczba postów: 62
Dołączył: 21-05-2010
Post: #1034
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Artur,
Dzięki za info , niestety na wyjściu DDS z twojej płytki nie mam nic , najprawdopodobniej jest uwalony scalak, jest prawidłowo wlutowany , bez zwarć , mam pecha co do Tulipanka , a to STM-ie zwarcie też miałem , życie .
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-04-2017 22:20 przez SP1EZC.)
11-04-2017 22:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ7BCN Offline
Marek
***

Liczba postów: 131
Dołączył: 04-11-2016
Post: #1035
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Adam,
Sprawdź dokładnie czy nie pomyliłeś sie z drobnicą RLC przy montażu - to częsta przypadłość i czy masz zasilanie prawidłowe to pewnie robiłeś.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-04-2017 10:23 przez SQ7BCN.)
12-04-2017 7:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
GREG Offline
Zaawansowany użytkownik
****

Liczba postów: 285
Dołączył: 18-11-2010
Post: #1036
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Adam,
Czy mierzyłeś napięcie 1,8 V przed wlutowaniem DDS?
A może po wlutowaniu ( nie zalecam).

Pozdrawiam
12-04-2017 9:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #1037
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-09-2020 13:12 przez SP3OSJ.)
12-04-2017 9:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP1EZC Offline
Adam
**

Liczba postów: 62
Dołączył: 21-05-2010
Post: #1038
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Artur,
Zamieszczam fotkę , części DDS , może ja czegoś nie widzę a co jest jakimś błędem.


Załączone pliki Miniatury
İmage
12-04-2017 22:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #1039
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-09-2020 13:12 przez SP3OSJ.)
13-04-2017 10:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP1EZC Offline
Adam
**

Liczba postów: 62
Dołączył: 21-05-2010
Post: #1040
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Artur,
Wszystko ładnie ale niestety sygnału brak na wyjściu , niestety wskazuje na uwalony scalak , mówiłem życie przez duże Ż , tak się zastanawiam czy można taki scalak uwalić ładunkiem , chociaż lutowałem Solomonem SL-30 i kicha.
Pozdrawiam
Bo co innego może być jak nie sam syntezer , spróbuje oscyloskopem pobadać po punktach i zobaczymy , ale bym się cieszył jak scalak byłby żywy.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-04-2017 11:28 przez SP1EZC.)
13-04-2017 11:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości