Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 9 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tranciever Тюльпан-DSP
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 908
Dołączył: 20-09-2009
Post: #721
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Waldek,gratuluję.
Wygląda bardzo okazale.
Bardzo podoba mi się zastosowanie tego wyłącznika głównego.
Ja wykorzystuję wyłącznik w potencjometrze siły głosu.
Niestety już dwie sztuki się wypaliły.To jest słaby punkt w moim TRx.
W mojej obudowie niestety nie ma gdzie zamontować ten prosty i mocny element.
Jeszcze raz "cudo"

Andrzej
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-03-2016 9:30 przez SP6AUO.)
04-03-2016 9:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6LTP Offline
Zbyszek
****

Liczba postów: 270
Dołączył: 02-02-2010
Post: #722
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
(04-03-2016 8:34)SP9KN napisał(a):  Właśnie tak coś czułe, że mi czegoś brakuje, ale jak się na czymś człowiek nie zna to tak jest. Czy taką płytkę/układ można gdzieś zakupić?

İmage

Moduł prezentowany przez Adama pochodzi z opracowania syntezy RD3AY.
Popytaj na forum, może ktoś ma.

Mozesz kupic gotowy w chinach; http://www.aliexpress.com/item/The-radio...91184a145f

73! Zbyszek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-03-2016 11:51 przez SP6LTP.)
04-03-2016 11:51
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #723
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 11:06 przez SP3OSJ.)
04-03-2016 14:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 908
Dołączył: 20-09-2009
Post: #724
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Artur.
Przełącznik załącza wszystko oprócz PA,ale to wszystko to jest ponad 700mA Rx.
On się chyba wypracował mechanicznie.Parę razy na dobę go załączam.
Teraz załączam zasilacz zewnętrzny przez listwę-rozdzielacz.
Moja obudowa i płyta czołowa też jest ładna.
Bo to jest taka jak Twoja tylko bez opisów i srebrna.
Mam jeszcze jeden zestaw płytek Tulipana właśnie projektu tego samego co Waldek.
W tym projekcie musi być duża obudowa to i płyta czołowa duża.Myślę,że moc PA też w miarę duża przynajmniej 50-60Wat.Na razie podglądam jak inni wykonują i rozważam czy budować Tulipana drugiego większego czy odstąpić
ten zestaw komuś.

Andrzej
04-03-2016 16:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #725
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 11:06 przez SP3OSJ.)
06-03-2016 3:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
UA6VAE Offline
Alexey
*

Liczba postów: 36
Dołączył: 19-12-2015
Post: #726
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Artur, hello!
Could you please post some details about winding of TR3 on PA board and L11 on LPF? I don't much familiar with transformers constructions and phase shifting Sad and afraid to make errors.
Thank you!
06-03-2016 15:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #727
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 11:06 przez SP3OSJ.)
06-03-2016 16:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
UA6VAE Offline
Alexey
*

Liczba postów: 36
Dołączył: 19-12-2015
Post: #728
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Thank you! Very useful!
By the way, wire on L11 on your photos (http://sp3osj.kooikerhondje.com.pl/PCB/PA3.pdf) looks more thicker than 0.31mm.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-03-2016 16:28 przez UA6VAE.)
06-03-2016 16:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #729
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 11:06 przez SP3OSJ.)
06-03-2016 22:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9KN Offline
Przemek
****

Liczba postów: 285
Dołączył: 18-10-2011
Post: #730
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
(04-03-2016 11:51)SP6LTP napisał(a):  
(04-03-2016 8:34)SP9KN napisał(a):  Właśnie tak coś czułe, że mi czegoś brakuje, ale jak się na czymś człowiek nie zna to tak jest. Czy taką płytkę/układ można gdzieś zakupić?

İmage

Moduł prezentowany przez Adama pochodzi z opracowania syntezy RD3AY.
Popytaj na forum, może ktoś ma.

Mozesz kupic gotowy w chinach; http://www.aliexpress.com/item/The-radio...91184a145f

Koledzy a jakie wy stosujecie DDS-y do Tulipana?
08-03-2016 12:51
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości