Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 9 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tranciever Тюльпан-DSP
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #591
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 11:01 przez SP3OSJ.)
16-01-2016 15:26
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
HMAMATOR Offline
SQ9IZA
**

Liczba postów: 89
Dołączył: 20-05-2015
Post: #592
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
A jaką macie orientacyjnie tep.STMa na module DSP prawidłowo pracującym przez dłuższy czas poza obudową?

Ryszard 73
16-01-2016 16:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Offline
Paweł
****

Liczba postów: 723
Dołączył: 30-07-2011
Post: #593
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Witam,

STM jest lekko ciepły przynajmniej u mnie, ale płytki mam luźno na stole.

Przelutuj na nowo STM-a. I najważniejsze - jaką rewizję STM-a masz ? Jest podana na końcu 2 linii opisu ( A czy Z czy 1). To jest ważne.

73 Paweł
16-01-2016 19:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
HMAMATOR Offline
SQ9IZA
**

Liczba postów: 89
Dołączył: 20-05-2015
Post: #594
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Został ponownie przelutowany (bez wylutowania). Pod lupą 10x nie ma zwarć. Rewizja 1 ale produkcja z r.2015.
Czy chodzi tu o pin 99 Vss jest do masy (było sprawdzane przed wlutowaniem)


Problem rozwiązany. Wymiana procesora STM pomogła. Moduł DSP pracuje OK.
Teraz pora na uruchomienie AVALI. Będzie uruchomiany typowy układ, ale na elementach LVC. Pojedyncze uklady można zamawiać firmie Conrad po rozsądnych cenach (to dla zainteresowanych).
Dziękuję jeszcze raz za zainteresowanie moim problemem.

Ryszard 73
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-01-2016 14:33 przez HMAMATOR.)
16-01-2016 21:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
ArturVSS Offline
wiecznie żywy
*

Liczba postów: 28
Dołączył: 17-01-2011
Post: #595
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
(15-01-2016 19:17)SP8NTY napisał(a):  "SP8NTY, без ключа Контроллер и DSP не работают в DDC версии."

Odpowiedz autora że bez wykupienia klucza kontroler i DSP w wersji DDC nie pracuje.

Ok, to ja kupię. Tylko chciałbym kupić raz a dobrze a nie szukać po całym świecie płytek aby to złożyć. Dlatego pytam gdzie można kupić działający komplet do samodzielnego złożenia.
21-01-2016 11:54
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 918
Dołączył: 20-09-2009
Post: #596
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Myślę,że tu http://rus-sdr.ru/
Po zarejestrowaniu można wejść do magazynu i kupić.
Tak jak w załączniku
İmage

Andrzej
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-01-2016 16:55 przez SP6AUO.)
21-01-2016 16:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4LVC Offline
Zaawansowany użytkownik
****

Liczba postów: 740
Dołączył: 10-07-2009
Post: #597
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Andrzej chyba nie bardzo można kupić. Po kliknięciu na komplet wyskakuje informacja, że na razie nie ma na składzie.

Bogdan
21-01-2016 23:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 918
Dołączył: 20-09-2009
Post: #598
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
No cóż,i u nich też bywają puste półki.Sprawdziłem.
Nie śledzę strony.Myślałem,że temat mają opanowany.
Chyba trzeba poczekać.
Kody do ddc są do kupienia od ręki.
To już każdy może sam sprawdzić.

Andrzej
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-01-2016 4:23 przez SP6AUO.)
22-01-2016 4:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #599
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 11:01 przez SP3OSJ.)
22-01-2016 18:13
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Offline
Paweł
****

Liczba postów: 723
Dołączył: 30-07-2011
Post: #600
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Witam,

(21-01-2016 11:54)ArturVSS napisał(a):  
(15-01-2016 19:17)SP8NTY napisał(a):  "SP8NTY, без ключа Контроллер и DSP не работают в DDC версии."

Odpowiedz autora że bez wykupienia klucza kontroler i DSP w wersji DDC nie pracuje.

Ok, to ja kupię. Tylko chciałbym kupić raz a dobrze a nie szukać po całym świecie płytek aby to złożyć. Dlatego pytam gdzie można kupić działający komplet do samodzielnego złożenia.

ArturVSS, ale mam nadzieję, że wiesz czym się różni wersja DDC kontrolera od zwykłej ?

Nie tylko tym, że soft do wersji DDC jest płatny, ale również tym, że wersja DDC przeznaczona jest tylko do współpracy z HiqSDR/HiqSDRmini.

Pozdrawiam

73 Paweł
22-01-2016 20:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości