Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 9 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tranciever Тюльпан-DSP
UA6VAE Offline
Alexey
*

Liczba postów: 36
Dołączył: 19-12-2015
Post: #551
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Aaa, you mean this one İmage ?
And so, all capacitors on TRX3(PCB2) board can be 10v... right?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-12-2015 1:08 przez UA6VAE.)
28-12-2015 1:08
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #552
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 10:59 przez SP3OSJ.)
28-12-2015 1:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
UA6VAE Offline
Alexey
*

Liczba postów: 36
Dołączył: 19-12-2015
Post: #553
Thumbs Up RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Now i see, thank you, Artur!
Shy Bardzo doceniane!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-12-2015 1:43 przez UA6VAE.)
28-12-2015 1:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
PD0RBO Offline
Remi
*

Liczba postów: 21
Dołączył: 11-11-2015
Post: #554
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
The specification for the BLM? Is 31Ohm@100Mhz/1,5A Ok? I got TDK 321611 beads

Wybacz mój język , pisać i czytać mi z nim za pomocą Google Translate
28-12-2015 22:13
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
UA6VAE Offline
Alexey
*

Liczba postów: 36
Dołączył: 19-12-2015
Post: #555
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
The encoders. ALPS EC12E2420404, how it described on UI board.
Here, it on the attached photos, just get it from post office and it does not look like it should.
Where to find proper encoders?
İmage İmage
(28-12-2015 22:13)PD0RBO napisał(a):  The specification for the BLM?

Should be OK.
İmage
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-12-2015 22:26 przez UA6VAE.)
28-12-2015 22:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
PD0RBO Offline
Remi
*

Liczba postów: 21
Dołączył: 11-11-2015
Post: #556
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
http://m.ebay.com/itm/New-10pcs-12mm-Rot...nav=SEARCH

(28-12-2015 22:19)UA6VAE napisał(a):  Where to find proper encoders?

Still got some left from another project, still got to look into if these are usable. But on first glance should be the encoders that will do.

Wybacz mój język , pisać i czytać mi z nim za pomocą Google Translate
28-12-2015 22:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
UA6VAE Offline
Alexey
*

Liczba postów: 36
Dołączył: 19-12-2015
Post: #557
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Wow, look nice, but it is not ALPS... newermind, thank you!
Remi, maybe you know link for variable 50Khom volume potentiometer? What I've found not correct sizing, like this.
It's 15x11mm, not 9x11.
I got a parcel with PCB and case this morning, I've not awaited it in this year, but it came! Yay!
Thanks to Artur, for such great gift for New Year holidays Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-12-2015 12:28 przez UA6VAE.)
28-12-2015 23:51
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
PD0RBO Offline
Remi
*

Liczba postów: 21
Dołączył: 11-11-2015
Post: #558
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
I did not look closely yet, in week 1 and 2 next year I have days off and have more spare time to look for parts.. Now just in a glance I found this:


http://m.ebay.com/itm/2-x-9mm-CTR-S3W-B5...nav=SEARCH

100Pcs/lot SMT 6x6x11mm SMD 4Pins Tactile Tact Push Button Micro Switch Momentary 6*6*11mm
http://s.aliexpress.com/yUnq2uyA

Wybacz mój język , pisać i czytać mi z nim za pomocą Google Translate
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-12-2015 19:29 przez PD0RBO.)
29-12-2015 19:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #559
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 11:00 przez SP3OSJ.)
29-12-2015 22:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
K2KP Offline
Arek
***

Liczba postów: 114
Dołączył: 06-07-2009
Post: #560
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Witam,
Mam kilka pytan do doswiadczonych w budowie tulipa a mianowicie:
1. Sterownik mam juz uruchomiony i wgrane ostatnie oprogramowanie (sys11082015). Wszystko dzial ok. Mam rowniez zlozona plytke DSP i wgrane oprogramowanie . Tutaj jednak zaczynaja sie schody. Czy jest mozliwosc sprawdzenia plytki DSP ze sterownikiem?Na wyswietlaczu (pandapter) nic nie widac . A poziom sygnalu -150dB. Czy jest to normalne ? Jak podaj sygnal wejscie filtra 23khz ( np. z jakiegos sdr albo dwa sygnaly powiedzmy 20khz z generatora) to czy na panadapterze bedzie je widac I bedzie je slychac w wyjsciu sluchawkowym? Dodam ze wzmacniacz wyjsciowy dziala poprawnie . Znaczy sie wszystko za kodekiem jest ok.
2.Jakim sygnalem moge sterowac wejscie DSP plytki( wejscie RX 23khz )?
3. Jak mozna sprawdzic czy DSP dziala ? I czy ma komunikacje z glownym sterownikiem?
Dodam ze DSP mam versji Z i ze to wersja na 4 plytkach.

Pozdrawiam
Arek
31-12-2015 3:59
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości