Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 9 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tranciever Тюльпан-DSP
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 974
Dołączył: 20-09-2009
Post: #361
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Dodam,że zworka musi być na Boot0

Andrzej
12-10-2015 9:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9KN Offline
Przemek
****

Liczba postów: 287
Dołączył: 18-10-2011
Post: #362
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Oki. Paweł dziękuję za wyjaśnienie tematu.
Jak wrócę z worku do domku zaraz sprawdzę, pierwsze to oczywiście wyświetlacz, zamienię zworki.
Z tymi kwarcami faktycznie masz racje, muszę sprawdzić ten zegarnkowy 32.768kHz bo nie jestem go pewny.
Zrobię też oczywiście zdjęcie zworek wyświetlacza....

Przemek
12-10-2015 9:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 974
Dołączył: 20-09-2009
Post: #363
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Zworka na Boot0 tylko na czas wgrywania softu.
J17 zwarty na wyświetlaczu 5" służy do doprowadzenia dodatkowej masy przez kołek mocujący.

Andrzej
12-10-2015 9:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #364
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 10:51 przez SP3OSJ.)
12-10-2015 11:26
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Offline
Paweł
****

Liczba postów: 724
Dołączył: 30-07-2011
Post: #365
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Witam,

Arturze, tym razem moje uwagi dotyczyły LCD 8 cali, który to posiada SP9KN.

Co do stm-a. Nie mialem jeszcze takiej sytuacji choć często rozpinałem i lutowałem sterownik. Jakie rewizje stm-a lutujesz? Z, A, może tu jest problem.

Możesz udostępnić plik z tą płytką? Gdzie kupowałeś te szybkie układy - ebay? Nigdzie ich nie widzialem.

73 Paweł
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-10-2015 12:49 przez SQ8MVY.)
12-10-2015 12:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #366
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 10:51 przez SP3OSJ.)
12-10-2015 18:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #367
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 10:51 przez SP3OSJ.)
16-10-2015 12:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Offline
Paweł
****

Liczba postów: 724
Dołączył: 30-07-2011
Post: #368
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Witam,

Jeżeli się nie mylę, to obrazy w wysokiej jakości w HAMDRM.

Można odebrać między innymi za pomocą programu QSSTV wybierając zakładkę DRM. Czyli takie SSTV wysokiej jakości.

73 Paweł
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-10-2015 20:41 przez SQ8MVY.)
16-10-2015 20:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #369
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 10:51 przez SP3OSJ.)
17-10-2015 18:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 974
Dołączył: 20-09-2009
Post: #370
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Jak usunąć przesłuch w czasie nadawania.
Sprzęga się mikrofon z głośnikiem.
Trudno za każdym razem skręcać wysterowanie głośnika.
Mam na TUNE 2W. Tylko 2Waty.Jak mówię to wskazówka na zewnętrznym watomierzu oscyluje w okolicach 8Wat.

Andrzej
19-10-2015 18:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości