Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 9 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tranciever Тюльпан-DSP
SQ8MVY Offline
Paweł
****

Liczba postów: 723
Dołączył: 30-07-2011
Post: #281
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Witam,

Tak jak na fotce widać, sterownik wpięty bezpośrednio w złącze LCD. Reszta pinów od 30 do 40 to vcc, gnd oraz sygnały i2c ze sterownika dotyku pojemnościowego, który nie jest zamontowany w wersji z panelem rezystancyjnym.
Złącze taśmy FCC na LCD 7 cali i 8 cali ma troszkę większy raster oraz więcej pinów. Nie jest kompatybilne ze złączem FCC w sterowniku. Sterownik podpinać należy tylko pod złącze listwowe 2x20 w rastrze 2.54
LCD 7 cali prawdopodobnie będzie jaśniejszy od LCD 9 cali.

73 Paweł
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-08-2015 8:47 przez SQ8MVY.)
17-08-2015 8:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #282
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 10:45 przez SP3OSJ.)
17-08-2015 15:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
RX9CIM Offline
Георгий
*

Liczba postów: 42
Dołączył: 01-05-2015
Post: #283
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Артур, SP3OSJ, снимите пожалуйста видео с компактной версией тюльпана . Желательно, чтобы видео было с звуком и можно было оценить как принимаются станции.
Кто-нибудь полностью собрал тюльпан?

Arthur , SP3OSJ , proszę usunąć wideo z wersji kompaktowej tulipana . Pożądane jest, abybyłdźwięk wideo i być w stanie ocenić, jak stacja decyzje.
Ktoś całkowicie zmontowane tulipan ?
18-08-2015 21:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4LVC Offline
Zaawansowany użytkownik
****

Liczba postów: 747
Dołączył: 10-07-2009
Post: #284
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Z tym tłumaczeniem na polski to spierałbym się mocno. To jest prośba o przygotowanie, a nie usunięcie video z dźwiękiem i pytanie kto złożył Tulipana w całości. Czasem translatory piszą głupoty.

Bogdan
19-08-2015 8:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #285
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 10:45 przez SP3OSJ.)
19-08-2015 11:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5TAA Offline
Witek
***

Liczba postów: 222
Dołączył: 24-03-2009
Post: #286
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Czesc,
mam nieodparte wrażenie, ze nie rozumiesz o co kol Georgij`emu chodzi...
On poprostu prosi Cie abyś zaprezentował video z nagraniem pokazującym jak pracuje twoj ,,Tulipan"...chce usłyszeć twoją wersję tego TRX`a...
Mysle, ze wielu innych kolegów też by chetnie posłuchało...
Powodzenia.

Witek SP5TAA.
19-08-2015 11:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
RX9CIM Offline
Георгий
*

Liczba postów: 42
Dołączył: 01-05-2015
Post: #287
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
I need video with portable version of Tulipan. On the video that was loaded by Artur is not present the volume of the tranciever. I agree that Tulip from Poland and Tulip from Russia is equally Smile. But very interesting to view video with portable Tulip.
19-08-2015 11:59
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP8NTY Online
Waldek
*

Liczba postów: 48
Dołączył: 20-08-2009
Post: #288
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
(18-08-2015 21:12)RX9CIM napisał(a):  Артур, SP3OSJ, снимите пожалуйста видео с компактной версией тюльпана . Желательно, чтобы видео было с звуком и можно было оценить как принимаются станции.
Кто-нибудь полностью собрал тюльпан?

Arthur , SP3OSJ , proszę usunąć wideo z wersji kompaktowej tulipana . Pożądane jest, abybyłdźwięk wideo i być w stanie ocenić, jak stacja decyzje.
Ktoś całkowicie zmontowane tulipan ?
W mniej więcej dosłownym tłumaczeniu:
Artur, SP3OSJ , wrzuć proszę video z działającej wersji tulipana. Pożadane, co by video posiadało dźwięk aby można było ocenić pracujące stacje.
Kto jeszcze wykonał tulipana?
19-08-2015 13:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #289
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 10:45 przez SP3OSJ.)
19-08-2015 18:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Offline
Paweł
****

Liczba postów: 723
Dołączył: 30-07-2011
Post: #290
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Witam,

Też czasami mam taki efekt. Zmień rezystory na 10k.

Natomiast na chwilę obecną jako enkoder główny mam podpięty zwykly mechaniczny 20 imp/obrot. Przestrajanie częstotliwości działa ok, ale w menu ten enkoder nie dziala prawie wcale. Mnożniki, dzielniki od tego enkodera mam poustawiane na wartosci minimalne, aby co jeden impuls zliczalo. Żadnego efektu. Pewnie wejście głównego enkodera oprogramowane jest pod szybkie zmiany stanów (duża rozdzielczość)
Enkoder optyczny jest w drodze, więc nie mam na razie z czym porównać.
Dodam jedynie, że ten sam mechaniczny enkoder w sterowniku husarkowym działa bezbłędnie.

73 Paweł
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-08-2015 11:19 przez SQ8MVY.)
20-08-2015 8:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości