Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 10 Głosów - 3.9 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tranciever Тюльпан-DSP
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #941
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-09-2020 13:14 przez SP3OSJ.)
08-12-2016 19:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 298
Dołączył: 27-11-2009
Post: #942
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Witam Kochani

Uruchomiłem Tulipana, wgrałem soft i mam taki obraz na wyświetlaczu.
Nie wiem co może być tego przyczyną? Zworka na wyświetlaczu?
Może mi ktoś coś podpowiedzieć?

73 de Wojtek sp4ebi
08-12-2016 20:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 977
Dołączył: 20-09-2009
Post: #943
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
A który soft wgrałeś.Bo jest kiepsko.

Andrzej
08-12-2016 21:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 298
Dołączył: 27-11-2009
Post: #944
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Ten ze strony Artura...wpierw przerobiłem na dfu a potem na bin i wgrałem za pomocą st-link.
Może to sprawa tych przekształceń z hex na dfu i dfu na bin? Bo stm32 bierze tylko bin.

73 de Wojtek
08-12-2016 21:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 977
Dołączył: 20-09-2009
Post: #945
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Ja pobrałem ver. sys_sdr_110815 przerobiłem na dfu i wgrałem przez dfu.Wtedy nie miałem st-linka.Ale widzę,że st-link przyjmuje *.hex
İmage

Andrzej
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-12-2016 22:04 przez SP6AUO.)
08-12-2016 22:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 298
Dołączył: 27-11-2009
Post: #946
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
A plik hex mogę wgrać bezpośrednio do procka?
skąd pobrałeś ten plik?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-12-2016 22:16 przez SP4EBI.)
08-12-2016 22:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 977
Dołączył: 20-09-2009
Post: #947
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Tu pobrałem
İmage

Andrzej
08-12-2016 22:26
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6LTP Offline
Zbyszek
****

Liczba postów: 299
Dołączył: 02-02-2010
Post: #948
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Wojtek, to brak masy na wyświetlaczu. Trzeba zrobić zworę na płytce by łączyła masę z kołkiem mocującym wyświetlacz.

73! Zbyszek
08-12-2016 22:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 298
Dołączył: 27-11-2009
Post: #949
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Witaj Zbyszku.

Tnx za pomoc.
Zworkę na płytce lcd czy płytce kontrolera?
Nie chciałbym walnąć byka.

73 de Wojtek
08-12-2016 23:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Offline
Paweł
****

Liczba postów: 724
Dołączył: 30-07-2011
Post: #950
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Witaj,

Na płytce LCD - zworka J17

Jeżeli nie pomoże, to sprawdź, czy masz dobrze wlutowaną pamięć SRAM - zimne luty lub nie przylutowana noga do padu na PCB.

Ważne również jest, aby interfejs równoległy LCD był ustawiony na typ 8080 - taki powinieneś wybrać przy kupnie LCD. Jeżeli masz wybrany typ 6800 - trzeba przestawić dodatkowe zworki.

73 Paweł
08-12-2016 23:47
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 13 gości