Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 9 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tranciever Тюльпан-DSP
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #251
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 10:44 przez SP3OSJ.)
01-08-2015 18:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #252
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 10:44 przez SP3OSJ.)
03-08-2015 19:09
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
RX9CIM Offline
Георгий
*

Liczba postów: 42
Dołączył: 01-05-2015
Post: #253
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Спасибо Артур!
Я отправил данные на почту SP6AUO.
03-08-2015 21:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Online
Paweł
****

Liczba postów: 721
Dołączył: 30-07-2011
Post: #254
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Witam,
(01-08-2015 18:58)SP3OSJ napisał(a):  Czasami elektronika mnie zdumiewa. Okazuje się że płytka kontrolera musi być dobrze umyta by kontroler pracował poprawnie. Zastanawiało mnie to dlaczego, i doszedłem do tego co jest przyczyną? Okazuje się że RAM na oryginalnej płytce ma zasilanie ale nie ma masy Smile.

Arturze, ciekawe rzeczy piszesz. Może przelotki Ci nie łączą ? U mnie masa jest na pamięci RAM a nic nie poprawiałem. Też mam ten ich PCB.

73 Paweł
04-08-2015 19:24
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6LTP Offline
Zbyszek
****

Liczba postów: 268
Dołączył: 02-02-2010
Post: #255
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
(04-08-2015 19:24)SQ8MVY napisał(a):  Witam,
(01-08-2015 18:58)SP3OSJ napisał(a):  Czasami elektronika mnie zdumiewa. Okazuje się że płytka kontrolera musi być dobrze umyta by kontroler pracował poprawnie. Zastanawiało mnie to dlaczego, i doszedłem do tego co jest przyczyną? Okazuje się że RAM na oryginalnej płytce ma zasilanie ale nie ma masy Smile.

Arturze, ciekawe rzeczy piszesz. Może przelotki Ci nie łączą ? U mnie masa jest na pamięci RAM a nic nie poprawiałem. Też mam ten ich PCB.

Dotyczy to PCB czerwonego koloru z postu 84. Pomiary wykazują brak masy.

73! Zbyszek
04-08-2015 20:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP2GNB Offline
Staszek sk
****

Liczba postów: 451
Dołączył: 14-02-2015
Post: #256
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Na czerwonym sterowniku v.1. CY62...... ewidentnie nie ma masy (pin12 i pin34). Mały kros i po problemie...

Edit: Razem pisałem ze Zbyszkiem, hi...

73 Staszek SP2GNB
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-08-2015 20:48 przez SP2GNB.)
04-08-2015 20:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 885
Dołączył: 20-09-2009
Post: #257
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
To ja dorzucę zrzut ekranu bo z ciekawości sprawdziłem.Pin 12 i 34 wiszą w powietrzu.
İmage

Andrzej
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-08-2015 21:10 przez SP6AUO.)
04-08-2015 21:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP2GNB Offline
Staszek sk
****

Liczba postów: 451
Dołączył: 14-02-2015
Post: #258
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
(04-08-2015 21:07)SQ8MVY napisał(a):  Jeżeli to PCB było robione na podstawie plików z 27.02.2015 to rzeczywiście - jest tam błąd.
Pliki PCB z dnia 27.04.2015 oraz z 19.05.2015 już tego błędu nie mają.

73 Staszek SP2GNB
04-08-2015 21:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #259
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 10:44 przez SP3OSJ.)
04-08-2015 21:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Online
Paweł
****

Liczba postów: 721
Dołączył: 30-07-2011
Post: #260
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Witam,
Arturze, tak. Nowsze pliki są umieszczone w postach na ich forum w temacie Tulipana.

Podałem w jednym z ostatnich swoich postów daty plików z poprawionym błędem, ale został on usunięty.

Więc podam jeszcze raz. Plik dostępny na pierwszej stronie z tematu o Tulipanie na ich forum z dnia 27.02.2015 zawiera błąd w postaci niepodpiętej masy RAM-u z masą sterownika. W plikach z 27.04.2015 oraz 19.05.2015 tego błędu już nie ma.

73 Paweł
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-08-2015 22:46 przez SQ8MVY.)
04-08-2015 22:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości