Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 9 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tranciever Тюльпан-DSP
SQ8MVY Online
Paweł
****

Liczba postów: 721
Dołączył: 30-07-2011
Post: #231
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Witam,

Gdzie można kupić układ wyjściowy (chyba komparator) do DDS-a u nas w kraju ? Farnell w ostateczności.

73 Paweł
21-07-2015 9:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #232
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 10:42 przez SP3OSJ.)
21-07-2015 17:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #233
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 10:43 przez SP3OSJ.)
24-07-2015 12:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Online
Paweł
****

Liczba postów: 721
Dołączył: 30-07-2011
Post: #234
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Witam,

Arturze, bardzo zgrabna konstrukcja Ci wyszła. Jest już całkowicie uruchomiona, działa RX i TX ? Czy na razie tyle ile widać na filmiku ?

73 Paweł
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-07-2015 16:45 przez SQ8MVY.)
24-07-2015 16:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 885
Dołączył: 20-09-2009
Post: #235
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Artur,znalazłem podczas montażu drobny błąd na druku.
Szczegóły w załącznikach.

.jpg  iviewcapture_date_24_07_2015_time_17_53_34.jpg (Rozmiar: 205.74 KB / Pobrań: 1488) ,
.jpg  iviewcapture_date_24_07_2015_time_17_56_27.jpg (Rozmiar: 136.02 KB / Pobrań: 1459) ,
Ten R31 ma wg schematu z pin1 do pin6,na pcb idzie z 1 na 7 co eliminuje wzmacniacz U5.2.
Na U6 też coś nie pasuje,ale jeszcze nie analizowałem.
Tak wygląda przed i po


.jpg  tulipan_poprawki2.jpg (Rozmiar: 128.53 KB / Pobrań: 1499)

Andrzej
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-07-2015 18:50 przez SP6AUO.)
24-07-2015 18:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6IFN Offline
Ryszard
****

Liczba postów: 449
Dołączył: 23-03-2010
Post: #236
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Moim zdaniem, nie na tym układzie scalonym naniosłeś poprawkę ścieżek Andrzeju.
Rysio!
24-07-2015 19:00
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #237
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 10:43 przez SP3OSJ.)
24-07-2015 19:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6IFN Offline
Ryszard
****

Liczba postów: 449
Dołączył: 23-03-2010
Post: #238
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Przeanalizowałem jednak dokładniej. Dobrze jest poprawione Andrzeju. Spostrzegawcze masz oko.
Rysio!
24-07-2015 19:49
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 885
Dołączył: 20-09-2009
Post: #239
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Dojechałem z montażem trochę dalej.Chcę dopisać,że sprawa dotyczy naszych PCB a nie sąsiadów.
W załączniku mały problem z gałęzią "xxx + 100u".
Nie pasują do układów.Nie bardzo wiem co by mogły wnosić.Nie montujemy.
Natomiast 0 om montujemy,choć było by lepiej poprawić dokumentację i zewrzeć
pin6 i pin 7 w U1 i U2.

.jpg  iviewcapture_date_25_07_2015_time_21_01_14.jpg (Rozmiar: 221.18 KB / Pobrań: 1737)

Andrzej
25-07-2015 21:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4JJH Offline
Waldek
**

Liczba postów: 84
Dołączył: 18-06-2009
Post: #240
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Elementów "xxx + 100u" na DSP nie należy montować.
25-07-2015 21:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości