Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PA za wschodniej granicy
SQ1GYQ Offline
Andrzej
****

Liczba postów: 408
Dołączył: 18-06-2009
Post: #21
RE: PA za wschodniej granicy
Witam

Ja mam pytanie do Zdzisława , SQ4CTM czy jesteś w stanie Zdzisławie pomierzyć średnice rdzeni ? , w sumie chodzi o te czarne bo dane na temat niebieskich mamy.

Z góry dzięki wielki

Pozdrawiam

Andrzej
26-08-2014 19:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4CTM Offline
Zdzisiek
**

Liczba postów: 69
Dołączył: 21-03-2009
Post: #22
RE: PA za wschodniej granicy
Witam Andrzeju przeczytaj dokładnie mój post nr.17. nie za bardzo żebym całe Pa odkręcał z tylnej ścianki TRX-a moim skromnym zdaniem można zastosować te pierścionki FT37-43 oczywiście te czarne a ten ten drugi to może iść podwójny sklejony.
26-08-2014 19:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ1GYQ Offline
Andrzej
****

Liczba postów: 408
Dołączył: 18-06-2009
Post: #23
RE: PA za wschodniej granicy
Zdzisławie czytałem wiem ale myślałem że może się da pomierzyć :-)

Pozdrawiam

Andrzej
27-08-2014 18:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4CTM Offline
Zdzisiek
**

Liczba postów: 69
Dołączył: 21-03-2009
Post: #24
RE: PA za wschodniej granicy
Spokojnie Andrzeju możesz zastosować te pierścionki w/w FT37-43 na pewno będzie te PA pracowało,po zaczerpnięciu informacji u kolegów z bogatszym doświadczeniem potwierdzili że się będą nadały.Ciekawy jestem czy Koledzy z SP postanowili podjąć się budowy tego wzmacniacza od podstaw????
27-08-2014 18:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ1GYQ Offline
Andrzej
****

Liczba postów: 408
Dołączył: 18-06-2009
Post: #25
RE: PA za wschodniej granicy
Super info odnośnie rdzeni, Zdzisławie ja też jestem Ciekaw czy ktoś się podejmie budowy tego PA , jakby co będziemy poprawiać PCB :-) czekamy na informacje :-)

Pozdrawiam

Andrzej
27-08-2014 21:34
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4CTM Offline
Zdzisiek
**

Liczba postów: 69
Dołączył: 21-03-2009
Post: #26
RE: PA za wschodniej granicy
Witam,dla wszystkich zainteresowanych po licznych pytaniach od Kolegów z SP do mnie koszt tego wzmacniacza to 60 USD łącznie z kosztami przesyłki do SP, a w skład tego PA wchodzi kpl. wzmacniacz bez radiatora, wszystkie elementy SMD są już wlutowane w PCB, elementy przewlekane też są w komplecie ale trzeba samemu sobie wlutować w PCB oraz na sam koniec trzeba ustawić prądy spoczynkowe tranzystorów ,jest to wszystko w instrukcji montażu. P.s. ja ustawiłem prądy spoczynkowe tranzystorów na 140mA, instrukcja jest w j.rosyjskim,przelew trzeba zrobić przez Western Union, czas oczekiwania na odbiór przesyłki to do 10 dni roboczych P.s.ja otrzymałem PA, po 6 dniach. I śmiało do tego producenta PA można pisać w j.polskim.
05-11-2014 19:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
vasylll Offline


Liczba postów: 2
Dołączył: 14-11-2009
Post: #27
Photo RE: PA za wschodniej granicy
Cytat:... ale trzeba samemu sobie wlutować w PCB oraz na sam koniec trzeba ustawić prądy spoczynkowe tranzystorów ,jest to wszystko w instrukcji montażu.

Witam
60 USD - w pełni zmontowany i dostrojony wzmacniacz, w tym transportu do Polski.

İmage
İmage
İmage

------------------------------------------
http://ur5yfv.com.ua/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-11-2014 20:46 przez vasylll.)
06-11-2014 20:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4CTM Offline
Zdzisiek
**

Liczba postów: 69
Dołączył: 21-03-2009
Post: #28
Question RE: PA za wschodniej granicy
Dziękuję vasylll za cenne dla wszystkich forumowiczów SP-HM informacje,możliwe że tak teraz jest,że jest PA kpl.złożone i uruchomione, ja kilka miesięcy temu kupowałem w/w PA i musiałem elementy przewlekane sam wlutować i ustawić prądy spoczynkowe tranzystorów,takie PA było oferowane wcześniej.
07-11-2014 0:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ9RFC Offline
Jerzy
*****

Liczba postów: 1,181
Dołączył: 02-07-2010
Post: #29
RE: PA za wschodniej granicy
Przy dobrym sygnale i antenie w rezonansie ze 4 A pociągnie. Pojedyncze goldpiny w zasilaniu ... zworki ... cieniutkie to wszystko.
LPF... szczątkowe.

73 JERZY SQ9RFC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-11-2014 16:08 przez SQ9RFC.)
07-11-2014 16:08
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9SNC Offline
Piotr
***

Liczba postów: 150
Dołączył: 30-06-2009
Post: #30
RE: PA za wschodniej granicy
Dzień dobry. Jurku, wybacz, ale nie wytrzymałem.
Ad. goldpinów - zmierz średnice, policz przekrój, znajdź w necie tabelę obciążalności dla wyliczonego przekroju.
Ad. LPF, - zajrzyj na schemat na stronie wzmacniacza (link z pierwszego postu w wątku), przeczytaj jak jest opisane wyjście wzmacniacza. Filtr który jest na wyjściu zasymuluj w RFsim, a przekonasz się, jaką spełnia rolę.
Jeżeli się czujesz urażony, to przepraszam, nie taki był cel pisania tego postu. Mam nadzieję, że to rozumiesz.
Życzę udanych konstrukcji,

Vy 73 Piotr
07-11-2014 21:13
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości