Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 pytania
SQ8NZD Offline
Adrian
*****

Liczba postów: 824
Dołączył: 11-02-2011
Post: #1
2 pytania
Witam

Mam dwa pytanka.

1 ;

Jakiego tranzystora najlepiej użyć jeśli nie ma się MPF102 ?

2 ;

Czy da się zastąpić NE612 układem NE602 w tym przypadku ?


Opisane układy w załączniku.


Załączone pliki Miniatury
İmage

.pdf  80 - 10m.pdf (Rozmiar: 361.76 KB / Pobrań: 841)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-05-2014 14:31 przez SQ8NZD.)
17-05-2014 14:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ9NJE Offline
Przemek
**

Liczba postów: 92
Dołączył: 23-03-2010
Post: #2
RE: 2 pytania
Ad. 1 - Koledzy pewnie jeszcze podpowiedzą, ale pewnie J310 będzie dobry.
Ad. 2 - NE612/SA612 to właściwie to samo co NE602/SA602.

Przemek SQ9NJE
http://www.sq9nje.pl
17-05-2014 15:13
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8NZD Offline
Adrian
*****

Liczba postów: 824
Dołączył: 11-02-2011
Post: #3
RE: 2 pytania
Dzięki, tak też myślałem :-)
17-05-2014 20:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9MRN Offline
MAc
*****

Liczba postów: 817
Dołączył: 29-08-2009
Post: #4
RE: 2 pytania
ne606/612csa 602/612 to dokladnie to samo
18-05-2014 1:29
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3SUZ Offline
Zaawansowany użytkownik
****

Liczba postów: 479
Dołączył: 30-09-2013
Post: #5
RE: 2 pytania
Zamiast J 310 mozna zpowodzeniem uzyć BF 256 (projektowany na KF). Ten J310 jest super dobry ale trudny do zdobycia, poza tym parametry ma super dobre ale różnice odczujesz pomiędzy tymi dwoma dopiero na UKF. Ale... wolna wola, pakuj co masz powinno pięknie zagrać.
19-06-2014 22:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP2JQR Offline
Henryk
*****

Liczba postów: 1,494
Dołączył: 23-08-2009
Post: #6
RE: 2 pytania
Nie taki trudny, jest tu: http://www.aprovi.com.pl/index.php?szuka...dy=magazyn
Kiedyś były tańsze, ale może te są bardziej oryginalne?
20-06-2014 9:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP2IPT Offline
Jakub
***

Liczba postów: 233
Dołączył: 01-03-2012
Post: #7
RE: 2 pytania
Chyba tak, w TME takze sa dostepne od reki - drozszy bodajze kolo 1PLN Smile
20-06-2014 14:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości