Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 9 Głosów - 4.44 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transceiver wg. M0NKA
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 298
Dołączył: 27-11-2009
Post: #1171
RE: Transceiver wg. M0NKA
Można zmniejszyć wysokość wodospadu lub w ogóle go wyłączyć?

Pozdrawiam
Wojtek
24-11-2017 0:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
****

Liczba postów: 740
Dołączył: 20-10-2015
Post: #1172
RE: Transceiver wg. M0NKA
Na razie nie. Możesz tylko zmniejszyć jego prędkość.

73 Sławek
24-11-2017 0:01
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 298
Dołączył: 27-11-2009
Post: #1173
RE: Transceiver wg. M0NKA
Super!
Jeszcze raz dzięki!

Pozdrawiam
Wojtek
24-11-2017 0:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
****

Liczba postów: 740
Dołączył: 20-10-2015
Post: #1174
RE: Transceiver wg. M0NKA
To teraz ja coś chce od Ciebie Smile
Podaj mi jaki masz sprzęt czyli wersja płytki UI, rodzaj procesora i zdjęcie z menu System Info (pierwsze dwa ekrany tak aby było widać jaki wykrył lcd i procesor).
Jesteś 4 osobą która uruchomiła ten wyświetlacz. Aha, przyznaj się co miałeś źle że to nie chciało ruszyć?

73 Sławek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-11-2017 0:39 przez SP9BSL.)
24-11-2017 0:15
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 298
Dołączył: 27-11-2009
Post: #1175
RE: Transceiver wg. M0NKA
Sławek, nie ma sprawy! Rano będziesz miał wszystko!
Więc tak Sławku,

Moja płyta to ver. 04
Proc: STM32F407VET6
Jeżeli chodzi o problemy to długo walczyłem z różnym nazewnictwem, tzn.
na jednym lcd ten sam pin ma inną - podobną nazwę niż na tym drugim.
Pewnie wiesz o co chodzi bo cały czas smuciłem Ci jak i gdzie podłączyć malinę.
W końcu polutowałem tak jak jest w przejściówce Artura z 3.2" na 3.5".
Okazało się że też nie działa, niestety ma ona jeden błąd.
Metodą dedukcji i porównania z lcd 2.8" znalazłem wreszcie właściwe miejsce dla tego błędnego pinu.
Dodatkowo przez ciągłe wkładanie i wyjmowanie wyświetlacza 2.8"i na przemian listew z podłączeniem Maliny poluźniły się styki i w pewnym momencie już żaden lcd nie działał.
Po zabiegu styki zaczęły kontaktować i wreszcie z ogromną Twoją pomocą odpaliło!

Pozdrawiam
Wojtek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-11-2017 1:52 przez SP4EBI.)
24-11-2017 1:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
****

Liczba postów: 740
Dołączył: 20-10-2015
Post: #1176
RE: Transceiver wg. M0NKA
Dziękuje, wszystko ok. Touch widzę że działa (wykryty), ale nie będziesz miał prawidłowych reakcji na razie. Z tego co widzę to wlutowałeś procesor z 512kB flash. Jeśli go znowu uszkodzisz (nie życzę oczywiście Wink ) to następny wlutuj z 1024 kB flash (STM32F407VGT6).

73 Sławek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-11-2017 11:55 przez SP9BSL.)
24-11-2017 11:55
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 298
Dołączył: 27-11-2009
Post: #1177
RE: Transceiver wg. M0NKA
Witaj Sławku,

Powiem Ci że nie zauważyłem że to jest VET6.
Kupiłem u Chińczyka 2 sztuki i nie zauważyłem że jeden jest inny.
Działa jednak nieźle.
Zauważyłem już że dotyk działa ale bez właściwych koordynatów.
Zamówię chyba ten lcd 4.0" chociaż chętnie podłączyłbym większy bo chcę to radyjko używać jako stacjonarne. Może warto poczekać?
Mam Tulipana a w nim 5" lcd i ta wielkość wydaje mi się optymalna.

Sławku, jeszcze raz dziękuję Ci za pomoc!

Pozdrawiam
Wojtek
24-11-2017 13:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
****

Liczba postów: 740
Dołączył: 20-10-2015
Post: #1178
RE: Transceiver wg. M0NKA
W najbliższej przyszłości będzie dodawany RA8875 w trybie równoległym i szeregowym, więc może poczekaj i ciesz się tym co masz. Andreas stwierdził że teraz to jest zupełnie inne radio...

73 Sławek
24-11-2017 13:26
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 298
Dołączył: 27-11-2009
Post: #1179
RE: Transceiver wg. M0NKA
ok. to poczekam.
Andreas jeszcze niedawno krzyczał że nigdy nie będzie większego lcd jak 3.2".
Jednak nacisk kolegów na forum zrobł swoje.

Pozdrawiam
Wojtek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-11-2017 18:11 przez SP4EBI.)
24-11-2017 14:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
****

Liczba postów: 740
Dołączył: 20-10-2015
Post: #1180
RE: Transceiver wg. M0NKA
Danilo go nakierował na mój film na yt i wytłumaczył mu że to jednak jest możliwe...

73 Sławek
24-11-2017 22:20
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości