Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 9 Głosów - 4.44 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transceiver wg. M0NKA
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 977
Dołączył: 20-09-2009
Post: #141
RE: Transceiver wg. M0NKA
Witam.To bez podłączeń.
İmage

Andrzej
01-09-2014 14:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP2IPT Offline
Jakub
***

Liczba postów: 233
Dołączył: 01-03-2012
Post: #142
RE: Transceiver wg. M0NKA
Przelacz jeszcze na badanie filtru Smile
01-09-2014 14:13
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 977
Dołączył: 20-09-2009
Post: #143
RE: Transceiver wg. M0NKA
Dwa załączniki.1-bez kabla. 2-zwarty kablem 1m,Rg58

İmage İmage

Andrzej
01-09-2014 14:21
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #144
RE: Transceiver wg. M0NKA
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 11:16 przez SP3OSJ.)
01-09-2014 17:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9FKP Offline
Piotr
*****

Liczba postów: 1,131
Dołączył: 28-06-2009
Post: #145
RE: Transceiver wg. M0NKA
Jedyne co mi przychodzi do głowy to wadliwe działanie zespołu przekaźników (pomijając dwa ostatnie wykresy). Pozostaje omomierz i żmudne sprawdzenie poszczególnych torów.
01-09-2014 18:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 977
Dołączył: 20-09-2009
Post: #146
RE: Transceiver wg. M0NKA
Tak.Jutro posprawdzam przekaźniki.
Tu zrobiłem na płytce filtr na 80m BPF na dławikach, taki jak jest w urządzeniu.
To jego pomiar. Myślę,że innego poziomu db na tym Max6 nie uzyskam.
Może ktoś znajdzie przykład pomiaru filtra max6 na internecie(schemat filtra,sposób połączenia,charakterystykę).
Może wtedy będzie można się odnieść,porównać
İmage

Andrzej
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-09-2014 20:44 przez SP6AUO.)
01-09-2014 20:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #147
RE: Transceiver wg. M0NKA
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 11:16 przez SP3OSJ.)
01-09-2014 22:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6IFN Offline
Ryszard
****

Liczba postów: 450
Dołączył: 23-03-2010
Post: #148
RE: Transceiver wg. M0NKA
Jeśli ten przyrząd jest w pozycji "OFF" przełącznika. to jakim cudem cokolwiek pokazuje? Wyczyścił bym jego styki przełącznika które wykonane są na płytce drukowanej miernika i wyraźnie już są wytarte, a właściwie "przeciągnięte" na sąsiednie ścieżki, czyli robią zwarcia. Proszę mi wierzyć, wiem co mówię....uwaliłem w ten sposób już podobny mierniczek.
Rysio!
Patrzę i patrzę.....i chyba źle widzę, bo jest na omach. Sorry!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-09-2014 23:26 przez SP6IFN.)
01-09-2014 23:26
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 977
Dołączył: 20-09-2009
Post: #149
RE: Transceiver wg. M0NKA
Artur.
Te bolce które próbujesz mierzyć to nie GND.
One służą do zamocowania gniazda przez zalutowanie.
Tam niżej są dwa pręciki i jeden z nich to Gnd.

Andrzej
02-09-2014 3:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #150
RE: Transceiver wg. M0NKA
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 11:16 przez SP3OSJ.)
02-09-2014 9:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości