Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 9 Głosów - 4.44 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transceiver wg. M0NKA
SQ8AQX Offline
Robert
***

Liczba postów: 182
Dołączył: 08-03-2010
Post: #1361
RE: Transceiver wg. M0NKA
(18-02-2018 20:33)SP9BSL napisał(a):  Dzięki, poszukam. Możesz jednocześnie wcisnąć F1, F3, F5 i uruchomić zasilanie? To powinno ustawić wartości domyślne.
Zrobione i bez zmian. Wisi na ekranie startowym.

http://sq8aqx.blogspot.com/
18-02-2018 20:45
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
****

Liczba postów: 735
Dołączył: 20-10-2015
Post: #1362
RE: Transceiver wg. M0NKA
Czy wszedł w ogóle do menu ustawień domyślnych po tej operacji?

73 Sławek
18-02-2018 21:06
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 940
Dołączył: 20-09-2009
Post: #1363
RE: Transceiver wg. M0NKA
İmage , İmage
Robert, specjalnie dla Ciebie.
Na jednym zrzucie widać LCD HY28A ,na drugim dowolny FW jaki znalazłem .

Andrzej
18-02-2018 21:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
****

Liczba postów: 735
Dołączył: 20-10-2015
Post: #1364
RE: Transceiver wg. M0NKA
@Andrzej: z tego co widać LCD nie jest problemem bo wyświetla poprawnie, program zatrzymuje się po wyświetleniu pierwszego ekranu, potem są inicjalizacje eepromu, rtc (jeśli jest włączony w ustawieniach) i innych elementów układanki, potem wyświetlane są komunikaty o błędach - nie dochodzimy do tego miejsca. To jest niewielki kawałek kodu do sprawdzenia.

@Robert: zrobimy tak, jutro albo pojutrze przygotuje firmware tak aby wyświetlał w którym miejscu jest, może po tym dojdziemy co powoduje zwis.

Jeśli jedyną zmianą jak Artur mówi jest trwałe połączenie SPI to powinno ruszyć, no chyba że jest więcej różnic - to właśnie usiłujemy sprawdzić. Jest jeszcze inna możliwość: jeśli nie zależy Ci na najnowszym firmware - wtedy tak jak sugeruje Andrzej możemy dać sobie spokój.

73 Sławek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-02-2018 22:08 przez SP9BSL.)
18-02-2018 22:07
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SO6R Offline
Darek
**

Liczba postów: 67
Dołączył: 14-11-2016
Post: #1365
RE: Transceiver wg. M0NKA
Robert,

Jeżeli tutaj https://github.com/df8oe/UHSDR/wiki/Reco...ifications
są aktualne informacje to bez modyfikacji w postaci przecięcia 3 ścieżek i wykonania 3 krosów to firmware przy Twoim wyświetlaczu w wersji B i configuracji pod SPI (czyli tak jak masz to ustawione) nie powinien zadziałać.
Dziwne, że u Ciebie w ogóle ekran startuje (tak jakby te modyfikacje były już wykonane).

W tym samym linku jest rysunek z kolejną modyfikacją aby uruchomić dotyk....z "kabelkami" na niebiesko

Tutaj masz rysunek (zresztą z linkowanej strony) co zmodyfikować
İmage

Pozdrawiam

Darek
18-02-2018 22:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
****

Liczba postów: 735
Dołączył: 20-10-2015
Post: #1366
RE: Transceiver wg. M0NKA
(18-02-2018 22:19)SO6R napisał(a):  Dziwne, że u Ciebie w ogóle ekran startuje (tak jakby te modyfikacje były już wykonane).
bo to nie jest płytka od M0NKA...

73 Sławek
18-02-2018 22:30
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SO6R Offline
Darek
**

Liczba postów: 67
Dołączył: 14-11-2016
Post: #1367
RE: Transceiver wg. M0NKA
....No fakt u M0NKA w wersji 04 wystarczyło wylutować rezystorki 0R a tutaj trzeba przeciąć 3 ścieżki...to i to szybciutko idzie.

Przy okazji Sławku wielkie dzięki za Twój wkład w najnowszy FW....używanie tego trxa sprawia ogromną radość!

Pozdrawiam

Darek
18-02-2018 23:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
****

Liczba postów: 735
Dołączył: 20-10-2015
Post: #1368
RE: Transceiver wg. M0NKA
Sam używam 0.4 UI i RF na codzień, OVI40 czeka zmontowany i działający na nowy RF. Teraz trochę żałuję że nie kupiłem 0.6 zanim Chris zaniechał tej formy. Nowy 0.7 mnie kompletnie nie interesuje.

73 Sławek
18-02-2018 23:27
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SO6R Offline
Darek
**

Liczba postów: 67
Dołączył: 14-11-2016
Post: #1369
RE: Transceiver wg. M0NKA
sssss
19-02-2018 0:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 940
Dołączył: 20-09-2009
Post: #1370
RE: Transceiver wg. M0NKA
İmage ,
Jeszcze raz to samo tylko z najnowszym FW.
UI czerwona działa ale lcd HY28A

Andrzej
19-02-2018 0:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości