Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
tranzystor SMD
SP9SNC Offline
Piotr
***

Liczba postów: 150
Dołączył: 30-06-2009
Post: #1
tranzystor SMD
Witam.

Tranzystor w obudowie SOT23 ma oznaczenie 42W - czy ktoś z kolegów może wie co to za tranzystor?
Net przekopałem - lecz nie znalazłem odpowiedzi.

Vy 73 Piotr
03-04-2012 19:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ9JXT Offline
Tomek
****

Liczba postów: 491
Dołączył: 05-04-2011
Post: #2
RE: tranzystor SMD
A skąd wiesz że to tranzystor? 42 w kodach mają też diody BAT54AW. Mimo iż jest tam jedna dioda to są 3 wyprowadzenia.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-04-2012 11:21 przez SQ9JXT.)
04-04-2012 11:21
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9SNC Offline
Piotr
***

Liczba postów: 150
Dołączył: 30-06-2009
Post: #3
RE: tranzystor SMD
OK, już wyjasniam. Ma to być J112 - N-FET i tak się zachowuje. Jedynym problemem jest, że katalogowo ma mieć 50 om złącze źródło dren a w rzeczywistości ma 28 om. W tranzystorze J112 w normalnej obudowie TO jest tyle ile ma być i w układzie zachowuje się prawidłowo, zaś ten niby smd nie. Zastanawiam się co mi sprzedali zamalowankę.
04-04-2012 11:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AN Offline
Włodek
*

Liczba postów: 48
Dołączył: 09-11-2009
Post: #4
RE: tranzystor SMD
Z malowanką możesz mieć rację gdyż 42W to oznaczenie dla produktu z Chin.


Załączone pliki
.pdf  PMBFJ111_112_113.pdf (Rozmiar: 81.39 KB / Pobrań: 25)

Pozdrawiam.
Włodek SP6AN
04-04-2012 14:26
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9SNC Offline
Piotr
***

Liczba postów: 150
Dołączył: 30-06-2009
Post: #5
RE: tranzystor SMD
Dzięki za zainteresowanie tematem. Wygląda to na nieudany j111... No to mam problem skąd zdobyć materiał porównawczy SMD. Ale żeby TME też malowało? Nigdy nie miałem złych doświadczeń z nimi, nawet w ewentualnych reklamacjach byli naprawdę na poziomie...
04-04-2012 19:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EJT Offline
Marcin
****

Liczba postów: 338
Dołączył: 06-05-2011
Post: #6
RE: tranzystor SMD
(04-04-2012 19:14)SP9SNC napisał(a):  Ale żeby TME też malowało? Nigdy nie miałem złych doświadczeń z nimi, nawet w ewentualnych reklamacjach byli naprawdę na poziomie...
Smile Oni nie malują tylko takie kupują i sprzedają dalej. Wink Albo wierzą w wysoką jakość produktów z Chin albo pragnienie zarobienia kolejnych kilku złotych jest dla nich ważniejsze niż renoma.
Sam się naciąłem na ich "końcówkach mocy" : 2SC1969, 2SC 2166, i jakieś których nie pamiętam - zamienniki Mitsubishi produkowane przez firmę "PMC" - ja to odszyfrowałem jako "Popaprana Malowanka Chińska"
05-04-2012 11:03
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9SNC Offline
Piotr
***

Liczba postów: 150
Dołączył: 30-06-2009
Post: #7
RE: tranzystor SMD
Dobre wieści!! Wlutowałem w układ TE Z TME i zadziałały. Niezbadane są drogi elektronów Wink
05-04-2012 12:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9FKP Offline
Piotr
*****

Liczba postów: 1,131
Dołączył: 28-06-2009
Post: #8
RE: tranzystor SMD
W danych katalogowych napisano, że rezystancja otwartego kanału nie przekracza 50 omów więc Twoje tranzystory są jak najbardziej OK.
05-04-2012 12:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości