Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maxon SL70R
SQ1GC Offline
Robert
*

Liczba postów: 47
Dołączył: 09-01-2010
Post: #1
Maxon SL70R
Witam

Poszukuję informacji na temat programowania tego radiotelefonu. Aktualnie pracuje na 3 kanałach 150 MHz i wiem, że można go przeprogramować na pasma amatorskie. Liczba kanałów 16. Niestety na nalepce jest tylko symbol SL70R i nr seryjny.
Znalazłem programator na MAX236 jednak takowego nie posiadam i szukam czegoś prostego na tranzystorach, max232 czy podobnych.
Dodatkowo wszystkie schematy opisują okrągłe złącze programowania. Ten takowego nie posiada i chyba jest programowany przez dwa gniazda jack 2,5 i 3,5 mm od mikrofonu i głośnika. Nigdzie nie mogę znaleźć opisu podłączenia do jack.
Czy ktoś miał do czynienia z tym ustrojstwem??
17-01-2012 16:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9OYT Offline
Mariusz
*

Liczba postów: 26
Dołączył: 09-02-2012
Post: #2
RE: Maxon SL70R
Ten radiotelefon występował pod oznaczeniem SL70R2 w sieciach PKP. Normalnie jest to SL55. Nie wiem, czemu kolej przyjęła takie oznaczenie, ale tak to wygląda. Programator i soft jest na niezawodnym cqhqm.ru Link do programatora: http://hamradio.online.ru/ftp/maxon_2.gif. Powodzenia.
10-02-2012 14:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP8LNG Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 82
Dołączył: 13-12-2011
Post: #3
RE: Maxon SL70R
Witam
Zapewne sprawa homologacji resortowej.
Nowszy model, homologacja stara.

pozdrawiam
Paweł

pozdrawiam
Paweł SP8LNG
10-02-2012 19:34
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości