Nie zgodzę sie, według mnie magnetic loop działą lepiej, tylko pod warunkiem nakierowania go na sygnał.
Tak, wykonanie w 15 minut

) a zamontowanie według autora ten nowej super anteny w 10 sekund :lol: Czy to nie jakaś kapitalistyczna kreatywna ksiegowość przypadkiem? czuje sie jakkbym słucham komiwojażera zachwalajaćego nowy model odkurzacza

) Nie wiem, moze niektórzy tak szybko umieją nawijać 20 metrów drutu zarabiać wtyki UC1 i wykonywać mocowanie anteny, no ale jak sie umie zamocować antenę w 10 sekund to czemu nie

)) ... Ja też wykonałem magnetic loop z podzespołów z szuflady, z linki miedzianej, absolutnie nic nie musiałem kupować, i nie pamietam teraz ile mi to dokładnie zajeło ale chyba tak 1-2 dni roboty luzem, zbicie krzyżaka z listewek , maszt z kija od szczotki a najbardziej pracochłonne było wypoziomowanie transformatora dopasowujacego i zestrojenie kawałkiem fidera na pasmo. Też mozna by zrobić cyfrowe podstranie, tylko nie chciało mi sie w to bawić....
A tu mam wątpliwości czy nie promieniuje przypadkiem też ta balustrada, no i na otwartej przestrzeni na duzej wysokosci przy 100W zapracuje niemal każdy dopasowany kawałek kabla. Ja tylko mam wątpliwosci czy dokładnie taka antena z taką polaryzacją to jest optimum w tym przypadku i w innych przypadkach...