Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wędka na zawody - patent balkonowy - HTH SP3SWJ
HF8V Offline
Tomek(ex SP8WJT)
**

Liczba postów: 72
RE: Wędka na zawody - patent balkonowy - HTH SP3SWJ
Owszem opis uważam za nieprofesjonalny, zwykle podaje sie za i przeciw danej anteny, porównuje jej parametry do innych, juz nie mówie o oszacowanym zysku (nawet ujemnym , nieważne) bo wiadomo że to nie proste... a tu widzę tylko zachwalanie w czambuł jak jakiegoś produktu komercyjnego i zero refleksji... W dodatku na retoryce w postaci propagandy sukcesu o kilku udanych łacznościach... Brak mi tutaj bezstronności.

OK zdjęcia juz znalazłem. Nie wiem gdzie ja używam 'trolowej retoryki' ? po prostu mam wątpliwosci i dyskutuję, mam wątpliwosci aby ta antena była lepsza od magnetic loop, ale byc mozę wykonam sam i sprawdzę, nie ma co sie obrażać....

A opowiadanie o 15 minutowym wykonani i montażu anteny to nie ma co mówić, no ale niektórzy jak widzę dalej bronią tez tezy jak niepodległości Smile)

PS
Rozumiem że atak na moja antenę to tak w duchu Ham Spiritu Smile) w odwecie Smile) To już jest po prostu żałosne... Dziwne że na tej antenie zrobiłem stacje DX z Karaibów a to oznaczało też przebiecie sie przez pile up a poza tym przestestowałęm ją w wielu łącznościach EU i pracowałą dobrze tylko dawałą niskie nateżenia sygnału u odbiorcy, ale pracowałą bardzo stabilnie... To nie to samo co praca w zawodach gdzie jest duzo stacji...

Nie wiem o co dokładnie Ci chodzi z ta krytyką, ale rezystację pętli akurat miała bardzo niską, stroiła z SWR ponizej 2 (max 1.5) i miala bardzo wysokie Q, tak ze pasmo pracy było ok 10-15 kHz... No bo rozumiem że nie chodziło Ci o materiały... sam przecież przed chcwilą próbowałeś udowodnic jak sie tanio i szybko robi antenę... no ale najlepiej pojechać po kimś bez argumentów... To bardzo typowe u polskich krótkofalowców...

Ja ze swoje strony kończę tą dyskusję.

Red Army Radiotelegraph Simulator - Symulator Profesjonalnej Radiotelegrafii od lat 1920-tych do dnia dzisiejszego
27-05-2013 21:31
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Wędka na zawody - patent balkonowy - HTH SP3SWJ - HF8V - 27-05-2013 21:31

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości