Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wędka na zawody - patent balkonowy - HTH SP3SWJ
HF8V Offline
Tomek(ex SP8WJT)
**

Liczba postów: 72
RE: Wędka na zawody - patent balkonowy - HTH SP3SWJ
Nie zgodzę sie, według mnie magnetic loop działą lepiej, tylko pod warunkiem nakierowania go na sygnał.
Tak, wykonanie w 15 minut Smile) a zamontowanie według autora ten nowej super anteny w 10 sekund :lol: Czy to nie jakaś kapitalistyczna kreatywna ksiegowość przypadkiem? czuje sie jakkbym słucham komiwojażera zachwalajaćego nowy model odkurzacza Smile) Nie wiem, moze niektórzy tak szybko umieją nawijać 20 metrów drutu zarabiać wtyki UC1 i wykonywać mocowanie anteny, no ale jak sie umie zamocować antenę w 10 sekund to czemu nie Smile)) ... Ja też wykonałem magnetic loop z podzespołów z szuflady, z linki miedzianej, absolutnie nic nie musiałem kupować, i nie pamietam teraz ile mi to dokładnie zajeło ale chyba tak 1-2 dni roboty luzem, zbicie krzyżaka z listewek , maszt z kija od szczotki a najbardziej pracochłonne było wypoziomowanie transformatora dopasowujacego i zestrojenie kawałkiem fidera na pasmo. Też mozna by zrobić cyfrowe podstranie, tylko nie chciało mi sie w to bawić....

A tu mam wątpliwości czy nie promieniuje przypadkiem też ta balustrada, no i na otwartej przestrzeni na duzej wysokosci przy 100W zapracuje niemal każdy dopasowany kawałek kabla. Ja tylko mam wątpliwosci czy dokładnie taka antena z taką polaryzacją to jest optimum w tym przypadku i w innych przypadkach...

Red Army Radiotelegraph Simulator - Symulator Profesjonalnej Radiotelegrafii od lat 1920-tych do dnia dzisiejszego
27-05-2013 16:52
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Wędka na zawody - patent balkonowy - HTH SP3SWJ - HF8V - 27-05-2013 16:52

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości