Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 3 Głosów - 4.67 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trx Wolf
SQ4CTM Offline
Zdzisiek
***

Liczba postów: 119
Dołączył: 21-03-2009
Post: #531
RE: Trx Wolf
Witam Wszystkich Wolfowiczów mam pytanie, jaki program koledzy używają do emisji cyfrowych np. do FT4 RTTY ???? Oraz jak można skonfigurować taki program z WOLFEM ????
31-05-2023 9:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ7BCN Offline
Marek
***

Liczba postów: 192
Dołączył: 04-11-2016
Post: #532
RE: Trx Wolf
Andrzej, Reset jaki opisał Witek nie resetuje ustawień WiFi, jest w MENU opcja Reset WiFi - o tym pisałem, nie pamiętam czy to jest Calibration czy w innym miejscu.
31-05-2023 19:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5TAA Offline
Witek
****

Liczba postów: 280
Dołączył: 24-03-2009
Post: #533
RE: Trx Wolf
W jego pytaniu zabrakło słowa "ten"...
31-05-2023 20:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4CTM Offline
Zdzisiek
***

Liczba postów: 119
Dołączył: 21-03-2009
Post: #534
RE: Trx Wolf
Witam serdecznie odnosząc się do postu 528, Andrzeju ja już to ćwiczyłem z Markiem SQ7BCN a więc wchodzisz w kalibrację i naciskasz przycisk F8 oczywiście przytrzymując dłużej F8 otworzy Ci się rozszerzenie i na ostatniej stronie czyli 7 znajdziesz reset WI-FI
01-06-2023 10:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
ELKA Offline
Krzysiek

Liczba postów: 8
Dołączył: 20-11-2016
Post: #535
RE: Trx Wolf
W przypadku moich problemów z wifi - dolutowałem 2.5cm przewodu do antenki modułu WIFI. Po restarcie mojego routera WIFI zrobiłem tak, by WOLF był pierwszym i jedynym urządzeniem, które loguje się do routera przez DHCP. Po przyznaniu adresu IP przez router zarezerwowałem ten adres z puli adresów DHCP tylko dla WOLFA w konfiguracji routera. Potem wystartowałem pozostałe urządzenia w mojej sieci. Od tamtej pory ikona wifi w WOLFIE pojawia się 2-3 sek. po włączeniu transceivera. Podejrzewam, że mógł być to problem z routerem (otrzymałem go razem z Internetem i działa także jako GPON). Od tamtej pory zaczęły też działać serwisy Internetowe zaszyte w oprogramowaniu WOLFA.
8.0 był pierwszym i jak dotąd jedynym firmware w moim "wilku".
(31-05-2023 9:12)SQ4CTM napisał(a):  Witam Wszystkich Wolfowiczów mam pytanie, jaki program koledzy używają do emisji cyfrowych np. do FT4 RTTY ???? Oraz jak można skonfigurować taki program z WOLFEM ????

Na niemieckim forum w linkach do programowania WOLFA (dropbox) jest do pobrania sterownik ExtIO_SRlite.dll dla Wolfa. Nie wiem, czy przyda się do programów o które pyta kolega (dopiero zaczynam), ale na pewno dzięki temu sterownikowi będzie można używać WOLFA ze wszystkimi programami SDR, które pozwalają na użycie zewnętrznego urządzenia extended i/o (np RTL2832).

Krzysiek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-06-2023 14:12 przez ELKA.)
02-06-2023 14:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 1,033
Dołączył: 20-09-2009
Post: #536
RE: Trx Wolf
Też potrzebuję pomocy.
Mam dwie kompletne płyty Motherboard.
Jedna działa.Druga załącza przyciskiem power biały ekran.Ekran w czasie paru sekund powoli przygasa.
Skoro jedna działa a druga nie sprawa wydaje się prosta,ale niestety nie.
Postanowiłem sprawdzić napięcia na pasku 45-pinowym.
Znalazłem różnicę tylko na jednym pinie paska.Jest to pin 32 ESP 1 Rx (to pin 64 PC7 na stm32)
Na działającej pcb pin32 ma 0,12V,a na niedziałającej pcb ma 1,38V.
Czy to może być powodem braku obrazu.
Dla porównania na pin 31- ESP 1 Tx na obu płytach namierzyłem 3,26V
Pytanie,co mogę zrobić,jaki pin wejściowy na stm32 to ustawia ?
İmage

Andrzej
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-06-2023 22:10 przez SP6AUO.)
05-06-2023 22:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4KDM Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 38
Dołączył: 04-11-2013
Post: #537
RE: Trx Wolf
Witam kolegów po fachu szukam cennych porad co do budowy WOLFA.Stałem się posiadaczem pcb do 100W SDRa. Komplet pcb składa się z trzech płyt: pierwsza pod wyświetlacz 7" rev 5, druga RF-UNIT rev 5.3, i trzecia Motherboard rev 33. Jestem na etapie zbierania i szukania komponentów do uruchomienia TRX. Może ktoś z kolegów ma zbędne elementy to odkupię, nie pogardzę dokumentacją techniczną pomocną do składania WOLFA . Za wszelką pomoc dziękuję i pozdrawiam.

Tomasz 73"
07-06-2023 17:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
ELKA Offline
Krzysiek

Liczba postów: 8
Dołączył: 20-11-2016
Post: #538
RE: Trx Wolf
@SP6AUO
Dzień Dobry. Czy jest różnica w poborze pradu pomiędzy płytami? STM32 poprawnie programuje sie przez USB?

Krzysiek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-06-2023 19:24 przez ELKA.)
09-06-2023 19:24
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 1,033
Dołączył: 20-09-2009
Post: #539
RE: Trx Wolf
Witam
Jakaś niewielka różnica prądowa występuje.
Chwilowo nic nie dłubię.Onkologia i chemia mnie rozłożyła zdrowotnie.
Jak mi się uda i zdrowie pozwoli to porobię pomiary na stm32.

Andrzej
11-06-2023 4:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
ELKA Offline
Krzysiek

Liczba postów: 8
Dołączył: 20-11-2016
Post: #540
RE: Trx Wolf
Dużo zdrowia.
Życzę, by ciekawość i chęć znalezienia usterki, na nie działającej płytce, dodały dodatkowej motywacji i przyśpieszyły powrót do pełni sił.
Pozdrawiam.

Krzysiek
11-06-2023 16:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości