Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DSP VNA by SP3GO (100kHz - 450MHz)
SP9RQA Offline
Krzysztof
****

Liczba postów: 378
Dołączył: 30-09-2009
Post: #41
RE: DSP VNA by SP3GO (100kHz - 450MHz)
Jeszcze pomiar mojego EndFeda.
İmage
oraz dla porównania z EU1KY
İmage
26-05-2019 20:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9RQA Offline
Krzysztof
****

Liczba postów: 378
Dołączył: 30-09-2009
Post: #42
RE: DSP VNA by SP3GO (100kHz - 450MHz)
Wczoraj jeszcze miałem możliwość pomierzyć moją antenę od (sp9vpa)
i porównać z EU1KY.
2m:
İmage
İmage
oraz 70cm:
İmage
İmage
11-06-2019 10:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP8GPQ Offline
Tadek
****

Liczba postów: 350
Dołączył: 26-01-2013
Post: #43
RE: DSP VNA by SP3GO (100kHz - 450MHz)
Czy przy pomocy tego Programatora ST-LINK/V2 (mini) firmy Waveshare i programu STM32 ST-LINK Utility zaprogramuję procesor?
20-08-2019 9:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Offline
Paweł
****

Liczba postów: 724
Dołączył: 30-07-2011
Post: #44
RE: DSP VNA by SP3GO (100kHz - 450MHz)
Tak, powinieneś zaprogramować nim bez problemów.

73 Paweł
20-08-2019 9:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP8GPQ Offline
Tadek
****

Liczba postów: 350
Dołączył: 26-01-2013
Post: #45
RE: DSP VNA by SP3GO (100kHz - 450MHz)
(20-08-2019 9:29)SQ8MVY napisał(a):  Tak, powinieneś zaprogramować nim bez problemów.

Dzięki Pawle
21-08-2019 5:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP8GPQ Offline
Tadek
****

Liczba postów: 350
Dołączył: 26-01-2013
Post: #46
Question RE: DSP VNA by SP3GO (100kHz - 450MHz)
Próbuję zaprogramować ,a robię to pierwszy raz tym programem . Czy wszystko jest ok , czy to zgłoszenie o niemożliwości odczytania pamięci jest normalne?
Proszę o pomoc. İmage

Chyba jest dobrze , ale nie mogę sprawdzić bo brakuje mi stabilizatora 3,3v na PCB i gniazda USB.
Dziękuję Sławku .
İmage
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-10-2019 11:23 przez SP8GPQ.)
25-10-2019 10:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
*****

Liczba postów: 784
Dołączył: 20-10-2015
Post: #47
RE: DSP VNA by SP3GO (100kHz - 450MHz)
Masz zablokowany procesor przed odczytem więc normalne jest że nie zaprogramujesz. Zdejmij zabezpieczenie z Option Bytes a wszystko się uda.

73 Sławek
25-10-2019 10:25
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3GO Offline
Rafał
***

Liczba postów: 182
Dołączył: 15-04-2015
Post: #48
RE: DSP VNA by SP3GO (100kHz - 450MHz)
Tadek, jeśli próbowałeś się do mnie dobić mailem, to mogłeś mieć problemy i być może wyglądało to tak, jakbym nie odpisywał na maile, ale miałem problemy z pocztą od minionej środy.
Już powinno być ok.
Blokadę odczytu procesora możesz znieść w menu: Target->Option bytes.
U mnie ten screen wygląda tak:

İmage

Prawdę mówiąc nie spotkałem się z tym, aby procesor był tak zablokowany na starcie, ale być może informację o tym powinienem umieść w instrukcji składania.

Pozdrawiam,
Rafał SP3GO
27-10-2019 12:59
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP8GPQ Offline
Tadek
****

Liczba postów: 350
Dołączył: 26-01-2013
Post: #49
RE: DSP VNA by SP3GO (100kHz - 450MHz)
(27-10-2019 12:59)SP3GO napisał(a):  Tadek, jeśli próbowałeś się do mnie dobić mailem, to mogłeś mieć problemy i być może wyglądało to tak, jakbym nie odpisywał na maile, ale miałem problemy z pocztą od minionej środy.
Już powinno być ok.
Blokadę odczytu procesora możesz znieść w menu: Target->Option bytes.
U mnie ten screen wygląda tak:



Prawdę mówiąc nie spotkałem się z tym, aby procesor był tak zablokowany na starcie, ale być może informację o tym powinienem umieść w instrukcji składania.

Pozdrawiam,
Rafał SP3GO
Dzięki za odpowiedź . Zastosowałem się do wcześniejszej podpowiedzi Sławki i chyba jest ok . Muszę tylko dołożyć zasilacz 3,3v bo takiego nie posiadam w obudowie TO202. Procesor przy programowaniu zasilony był z programatora napięciem 3,3v. O poprawnym zaprogramowaniu świadczy drugie zdjęcie z postu #46.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-10-2019 14:35 przez SP8GPQ.)
27-10-2019 14:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP8GPQ Offline
Tadek
****

Liczba postów: 350
Dołączył: 26-01-2013
Post: #50
RE: DSP VNA by SP3GO (100kHz - 450MHz)
Próbuję uruchomić program .
Połączenie OK na porcie 3 .
Na dole napis connected.
Ustawiam generator na 1 MHz i przycisk send .
Brak jakichkolwiek objawów działania .
Odznaczam FFT-A-MAG[log] . Pojawia się napis w lewym górnym rogu FFT-A-MAG i nic się dalej nie dzieje .
Taki ekran i nic.

İmage

Generator 27MHz pracuje ( Czy przy niesprawnym SI generator działa?)
Może ktoś coś podpowiedzieć
05-11-2019 12:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości