Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 2 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transceiver OVI40
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #41
RE: Transceiver OVI40
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-09-2020 12:59 przez SP3OSJ.)
17-12-2017 18:26
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
*****

Liczba postów: 784
Dołączył: 20-10-2015
Post: #42
RE: Transceiver OVI40
Obiecany firmware dla OVI40 i mcHF(wiem że to nie ten wątek Blush).
Oczywiście dla rozdzielczości 480x320.
Po uruchomieniu należy przeprowadzić kalibrację touch panela (touch+F5 przy starcie). Jeśli z jakiegoś powodu będzie się wydzierał że nie może skalibrować bo za duży offset punktu to należy uruchomić jeszcze raz, wejść do menu Configuration i poeksperymentować z opcją Touchscreen (np. odbicie lustrzane X), zapisać i próbować znowu wykonać kalibrację. Spróbuję uruchomić automat, bo nowa funkcja na macierzach powinna dać radę, ale to trochę potrwa. Wersji dla OVI40 nie sprawdzałem.

.zip  fw-ovi40.zip (Rozmiar: 288.32 KB / Pobrań: 567)

.zip  fw-mchf.zip (Rozmiar: 299.4 KB / Pobrań: 547)

73 Sławek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-12-2017 20:20 przez SP9BSL.)
17-12-2017 20:20
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 300
Dołączył: 27-11-2009
Post: #43
RE: Transceiver OVI40
Super Sławku,
Dziękuję.... później poćwiczę. Smile

a... uruchomiłem wreszcie audio...
dopiero jak się przyjrzałem to wykryłem że musi być podane dodatkowe napięcie 12V na ten scalakSmile

teraz już cała płytka chodzi na 100%
Sławek,

jaka jest różnica pomiędzy 40SDR I OVI40 .... chodzi o rozdzielczość?
niestety plik ovi40 nie jest rozpoznany...musiałem zmienić jego nazwę na 40SDR

Pozdrawiam
Wojtek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-12-2017 22:05 przez SP4EBI.)
17-12-2017 20:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
*****

Liczba postów: 784
Dołączył: 20-10-2015
Post: #44
RE: Transceiver OVI40
Być może, nie sprawdzałem bo nie mam na czym. Po zmianie poszło?

73 Sławek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-12-2017 22:37 przez SP9BSL.)
17-12-2017 22:37
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 300
Dołączył: 27-11-2009
Post: #45
RE: Transceiver OVI40
Tak..po zmianie poszło ale przejściówka która działa z mchf do ovi40 nie pasuje nie wiem co jest nie tak
dostałeś PW?

Pozdrawiam
Wojtek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-12-2017 22:41 przez SP4EBI.)
17-12-2017 22:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #46
RE: Transceiver OVI40
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-09-2020 12:59 przez SP3OSJ.)
18-12-2017 9:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
*****

Liczba postów: 784
Dołączył: 20-10-2015
Post: #47
RE: Transceiver OVI40
Źródło jest jedno dla wszystkich procesorów: STM32F4xx, STM32F7xx i STM32H7xx. Kompilacja (build) jest wykonywana dla: mcHF (STM32F4xx) i OVI40(STM32F7xx) oficjalnie dla 320x240 i można je znaleźć na oficjalnej stronie UHSDR w repozytorium Andreasa. Dla 480x320 pojawi się wkrótce. Rozpoczęliśmy integrację wyświetlaczy 320x240 i 480x320 ale jest jeszcze nieukończona (jeden z efektów tej integracji to pojawienie się widma i wodospadu jednocześnie dla 320x240). Docelowo będzie jedna wersja dla mcHF i jedna dla OVI40 niezależnie od rodzaju wyświetlacza.
Rozwijane będą wszystkie bo to te same źródła. Każdą zmianę staramy się testować dla każdego rodzaju wyświetlacza.

73 Sławek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-12-2017 10:12 przez SP9BSL.)
18-12-2017 10:12
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #48
RE: Transceiver OVI40
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-09-2020 12:59 przez SP3OSJ.)
18-12-2017 11:09
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
*****

Liczba postów: 784
Dołączył: 20-10-2015
Post: #49
RE: Transceiver OVI40
Nie, dla 320x240 pozostanie tak jak jest, nic się tam już więcej nie zmieści. Każda rozdzielczość ma swój layout. W tej chwili mamy 2, będzie jeszcze trzeci dla 800x480 (5" lub większy). Myślę że w przyszłym roku.

73 Sławek
18-12-2017 11:17
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #50
RE: Transceiver OVI40
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-09-2020 12:59 przez SP3OSJ.)
18-12-2017 11:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości