Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 3 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Analizator EU1KY
SQ8MVY Offline
Paweł
****

Liczba postów: 724
Dołączył: 30-07-2011
Post: #751
RE: Analizator EU1KY
Witam,
Potwierdzam, wszystko jest ok. Jak na poniższym obrazku.
Tadku, masz oryginał SprintLayouta? Wersje SL z "witaminką", które krążą po sieci, robią takie nieoczekiwane kaprysy - dodają połączenia, których w projekcie nie ma.

İmage

73 Paweł
15-08-2019 23:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP8GPQ Offline
Tadek
****

Liczba postów: 340
Dołączył: 26-01-2013
Post: #752
RE: Analizator EU1KY
Tak to wygląda. İmage İmage
16-08-2019 6:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Offline
Paweł
****

Liczba postów: 724
Dołączył: 30-07-2011
Post: #753
RE: Analizator EU1KY
Witaj,

Ewidentnie masz coś nie tak że SprintLayoutem.
Zainstaluj dostępne aktualizacje, ostatnia była kilka dni temu, lub przeinstaluj SL.

Oba pliki *.lay6, które załączyłeś są poprawne.

73 Paweł
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-08-2019 10:46 przez SQ8MVY.)
16-08-2019 10:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP8GPQ Offline
Tadek
****

Liczba postów: 340
Dołączył: 26-01-2013
Post: #754
RE: Analizator EU1KY
(16-08-2019 10:45)SQ8MVY napisał(a):  Witaj,

Ewidentnie masz coś nie tak że SprintLayoutem.
Zainstaluj dostępne aktualizacje, ostatnia była kilka dni temu, lub przeinstaluj SL.

Oba pliki *.lay6, które załączyłeś są poprawne.
Ok , dziękuję .
16-08-2019 11:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
EC4AGT Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 280
Dołączył: 05-10-2014
Post: #755
RE: Analizator EU1KY
Witam
A ja mam pytanie dotyczące wskazań daty i godziny ( być może temat ten był już poruszony ale po przeglądnięciu tylu wątków nic nie znalazlem )
Otóż po ustawieniu i daty i godziny kiedy wyłączę i później włączę analizator od nowa , godzina ustawia się na 00:00:00 , co może być tego przyczyna?

Wojtek

Toledo

Hiszpania
16-08-2019 12:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP8GPQ Offline
Tadek
****

Liczba postów: 340
Dołączył: 26-01-2013
Post: #756
RE: Analizator EU1KY
(16-08-2019 12:31)EC4AGT napisał(a):  Witam
A ja mam pytanie dotyczące wskazań daty i godziny ( być może temat ten był już poruszony ale po przeglądnięciu tylu wątków nic nie znalazlem )
Otóż po ustawieniu i daty i godziny kiedy wyłączę i później włączę analizator od nowa , godzina ustawia się na 00:00:00 , co może być tego przyczyna?
Witam
A masz baterię lub akumulator na płytce zegara?
16-08-2019 12:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
EC4AGT Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 280
Dołączył: 05-10-2014
Post: #757
RE: Analizator EU1KY
Nie wiem , ja mam moduł taki jaki przyszedł ze sklepu , jedynie mam zainstalowane dwa akumulatorki 3.7 V do pracy w terenie. Druga sprawa to taka ze nie moge polaczyc sie z programem AA600 Analyzer. Mam zainstalowany sterownik karty STM32 Disco ale nie rozpoznaje portu com

Wojtek

Toledo

Hiszpania
16-08-2019 13:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP8GPQ Offline
Tadek
****

Liczba postów: 340
Dołączył: 26-01-2013
Post: #758
RE: Analizator EU1KY
Ja mam takie moduły z Ali. Na jednej stronie jest gniazdo na baterię . İmage İmage
16-08-2019 13:21
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
EC4AGT Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 280
Dołączył: 05-10-2014
Post: #759
RE: Analizator EU1KY
Tez mam takie , i jeszcze inny podobny . Czyli aby data i godzina nie kasowała się należy taki zamontować ? Pytam , bo od dłuższego czasu nie sledze forum i nie jestem na bieżąco

Także chce powrócić do tematu programu AntScope. Znowu nie chce działać. Analizator jest wykrywany tzn port Com 1 , ja wybieram AA600 tak jak poleca autor projektu . Kiedy wydam polecenie Run wyskakuje okno po angielsku o błędzie komunikacji. Ja używam programu w wersji 4.3.4 Sep 8 2017 , także próbuje z wersja 4.2.22 Jun 30 2010 i nic

Wojtek

Toledo

Hiszpania
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-08-2019 16:28 przez EC4AGT.)
16-08-2019 16:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
HA3HZ Offline
Gyula
*

Liczba postów: 41
Dołączył: 14-04-2018
Post: #760
RE: Analizator EU1KY
Cześć Wojtek,
przeczytaj to, co napisałem na mojej stronie, może pomóc.
73, Gyula
16-08-2019 17:13
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości