Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 3 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Analizator EU1KY
SP4LVC Offline
Weteran
*****

Liczba postów: 755
Dołączył: 10-07-2009
Post: #121
RE: Analizator EU1KY
Panowie zamiast MC4558 dałem MCP6022. Nie przegiąłem?

Bogdan
05-11-2016 14:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9KN Offline
Przemek
****

Liczba postów: 287
Dołączył: 18-10-2011
Post: #122
RE: Analizator EU1KY
No dobra udało mi się poskładać wszystko do kupy.
Ale gdy wciskam HW Calibration mam od razu No signal system halted.
Podpowiedzcie co sprawdzić co by to ruszyło dalej?
06-11-2016 10:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4LVC Offline
Weteran
*****

Liczba postów: 755
Dołączył: 10-07-2009
Post: #123
RE: Analizator EU1KY
Przemek zajrzyj do posta #16.

Bogdan
06-11-2016 10:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9FKP Offline
Piotr
*****

Liczba postów: 1,131
Dołączył: 28-06-2009
Post: #124
RE: Analizator EU1KY
Tak to jest jak się człowiek zajmuje kilkoma projektami naraz (myślę o sobie żeby nie było wątpliwości). Powodem komunikatu "no signal system halted" jest najczęściej brak sygnałów z Si5351. W oryginale sekwencja sterująca syntezer jest posyłana po szynach PB8 - SCL i PB9 -SDA przez zworki SB1 i SB4, które należy odpowiednio przelutować na płycie DISCO. Aby to ominąć wystarczy przekrosować sygnały na odpowiednie piny złącza CN7 10 i 9. W ten sposób zostanie zachowana kompatybilność z Husarkiem DSP.
Autorem odkrycia jest Adam SP5FCS.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-11-2016 10:55 przez SP9FKP.)
06-11-2016 10:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4LVC Offline
Weteran
*****

Liczba postów: 755
Dołączył: 10-07-2009
Post: #125
RE: Analizator EU1KY
Piotrze ustosunkuj się do moich wątpliwości z posta #121 - plizzzzzz.

Bogdan
06-11-2016 12:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9HVW Offline
Józef
***

Liczba postów: 146
Dołączył: 14-06-2010
Post: #126
RE: Analizator EU1KY
Propozycja obudowy i ekranowania. Ekranowanie wykonane przez kolegę Krzysztofa SQ9KG - obudowa firmy Hammond HM-1455N1601 do tego akumulator, pakiet 6x R6 - 2000mA Sanyo eneloop i ładowarka, zasilanie z aku 7,2V - liniowy stabilizator LDO - 5V. Przyrząd można używać w terenie - wystarczy na 3 godziny pracy.


Załączone pliki Miniatury
İmage İmage İmage İmage İmage İmage İmage
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-11-2016 12:54 przez SP9HVW.)
06-11-2016 12:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9KN Offline
Przemek
****

Liczba postów: 287
Dołączył: 18-10-2011
Post: #127
RE: Analizator EU1KY
Niestety Piotr nic to nie dało.
Co umiałem to sprawdziłem.
Kwarc:
İmage

Linie SDA/SCL:
İmage

Dalej mam ten sam błąd...
06-11-2016 13:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9FKP Offline
Piotr
*****

Liczba postów: 1,131
Dołączył: 28-06-2009
Post: #128
RE: Analizator EU1KY
MCP6022 jak najbardziej są odpowiednie.
06-11-2016 13:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4LVC Offline
Weteran
*****

Liczba postów: 755
Dołączył: 10-07-2009
Post: #129
RE: Analizator EU1KY
Ok. Dzięki

Bogdan
06-11-2016 14:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3IQ Offline
Bogdan
****

Liczba postów: 281
Dołączył: 23-10-2011
Post: #130
RE: Analizator EU1KY
Cześć Józefie, ekrany są super. Ale w poście #126 brak fotografii z widokiem analizatora włożonego do obudowy Hammond. Ciekawe byłyby widoki:
- rozwiązanie mocowania całości (DISCO, akusy) do obudowy Hammond
- jaki jest dostęp do szeregu gniazd które są na obu stronach DISCO
- wygląd ekranu dotykowego.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-11-2016 15:01 przez SP3IQ.)
06-11-2016 14:59
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości