Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 23 Głosów - 4.26 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HUSAREK DSP
SP8GPQ Offline
Tadek
****

Liczba postów: 359
Dołączył: 26-01-2013
Post: #921
RE: HUSAREK DSP
Znalazłem przez opcje szukaj na forum hm link,który zaleca zmianę
w kondensatorach w przypadku mikrofonowania.Zmiana na elektrolity ale nie wiem jaka była ceramika.Spójrz na pkt 4
http://radiodesign.ru/transiver-sw-2010rd

Zostawiłem elektrolityczne 1u a 33n mam podobno z ceramiki C0G 5%.

[/quote]

Wychodzi na to , że kondensatory 1 mikro należy zmienić na elektrolityczne .
Pisał o tym Janusz sp5bmp.
20-10-2017 17:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Offline
Paweł
****

Liczba postów: 724
Dołączył: 30-07-2011
Post: #922
RE: HUSAREK DSP
(20-10-2017 15:16)SP3OSJ napisał(a):  .....strona w budowie, wiec trzeba czekać.

Napisz do autora, będzie szybciej....

73 Paweł
20-10-2017 19:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #923
RE: HUSAREK DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 12:00 przez SP3OSJ.)
20-10-2017 19:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Offline
Paweł
****

Liczba postów: 724
Dołączył: 30-07-2011
Post: #924
RE: HUSAREK DSP
Witam,

İmage

73 Paweł
20-10-2017 19:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #925
RE: HUSAREK DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 12:00 przez SP3OSJ.)
20-10-2017 20:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP8UFT Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 27
Dołączył: 18-04-2017
Post: #926
RE: HUSAREK DSP
Wszyscy w koło wiedzą, że wersja A jest darmowa (do pobrania), a B,C.......coś tam kosztują......ile nie wiem, bo to dopiero przede mną. Z tego co wiem to prace nad programem trwają więc mi się nie śpieszy.... Mam nadzieję, że nic nie pokręciłem.

Vy 73 Tomek
http://sp8uft.bloog.pl/?smoybbtticaid=61946e
20-10-2017 22:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #927
RE: HUSAREK DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 12:00 przez SP3OSJ.)
20-10-2017 22:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
3Z9N Offline
Krzysztof 3Z9N
***

Liczba postów: 119
Dołączył: 30-03-2010
Post: #928
RE: HUSAREK DSP
Witam,
Zamówiłem wczoraj zmontowanego Husarka DSP w DW Radio, ale mam zamiar zrobić z niego typowego SDR-a...
Co do oprogramowania na moduł STM DISKOVERY, to będzie ono aktualne dopóki moduł będzie dostępny. Jak to w praktyce bywa, za rok, czy dwa STM przestanie produkować tego DISKOVERY i projekt umrze śmiercią naturalną. Tak było już z wieloma takimi projektami.
Myślę, że zaprzęgnięcie Husarka do pracy jako SDR da o wiele większe możliwości, ale najpierw muszę sprawdzić go w działaniu. Widzę, że w Husarku DSP została zastosowana separacja magistrali I2C... Myślę, że chodzi o zakłócenia przychodzące ze sterownika. Ja mam już gotowego SDR-a, w którym nie ma separacji I2C dla układu Si570 i nie ma żadn