Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 9 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tranciever Тюльпан-DSP
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 293
Dołączył: 27-11-2009
Post: #951
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Witaj Paweł.

Zwork j17 jest.

Sdram to CY62157.. ?

Lcd mam taki:
Dzięki Paweł.

Oczywiście po ponownym przelutowaniu wsio jest ok.
Pobór prądu 0.66A

73
Wojtek
Kontroler już działa, ale dalej jest cisza....szukam dalej.

Dzięki wszystkim za pomoc!

73 de Wojtek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-12-2016 11:37 przez SP4EBI.)
09-12-2016 0:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Offline
Paweł
****

Liczba postów: 723
Dołączył: 30-07-2011
Post: #952
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Witaj,

Co kolega ma na myśli pisząc cisza ? Jak nie masz żadnego wodospadu i wskazania poziomu sygnału masz -150, to nie ma komunikacji z procesorem od DSP.

Trzeba sprawdzić, czy procek od DSP pracuje. Powinny być obecne sygnały zegarowe między kodekami audio a prockiem stm. Również koniecznie trzeba sprawdzić, czy stm na DSP dostaje sygnał zegarowy z generatora (jeżeli dobrze pamiętam) 10MHz

73 Paweł
09-12-2016 11:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 293
Dołączył: 27-11-2009
Post: #953
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Witaj Paweł..

Wczoraj już miałem dosyć...wieczorem szukam dalej.
W głośniku brak szumu, wodospad czysty.
Procek dsp udało mi się zaprogramować.
Dalej zobaczymy

73 Wojtek
Witam ponownie...

Czy w Tulipanie wszystkie BLM-y są takie same?
Jak nawinąć trafko TC4-1T, na jakim rdzeniu?

73
Wojtek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-12-2016 1:33 przez SP4EBI.)
09-12-2016 12:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ7BCN Offline
Marek
***

Liczba postów: 131
Dołączył: 04-11-2016
Post: #954
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Ten transformatorek jest do kupienia np. Aliexpress
Ja mam za to problem z pasmem 1,8MHz , przekaźniki sprawdzone jeden wymieniony (z toru RX 1,8MHz) i dalej lipa ...
Cały obwód 1,8 MHz sprawdzony cewki kondensatory ok.
Reszta pasm działa prawidłowo .
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-12-2016 10:27 przez SQ7BCN.)
10-12-2016 10:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 909
Dołączył: 20-09-2009
Post: #955
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Można nawinąć na FT37-43 3x8zw jak wejdzie.

Andrzej
10-12-2016 13:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 293
Dołączył: 27-11-2009
Post: #956
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Andrzejku ....nie mam FT37, ale poszukam coś.
Chętnie kupiłbym to trafko ale w Aliexpress potrwa to cokoło 30-40 dni.
a to trafko potrzebne jest do rx-a?
Avala już ruszyła, widzę zmiany na wodospadzie...jednak bez enkodera VFO nie
mogę zmienić nic w menu.
73
Wojtek
Dzięki Nowicjusz za info. (szkoda że bez imienia)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-12-2016 14:07 przez SP4EBI.)
10-12-2016 14:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5TAA Offline
Witek
***

Liczba postów: 214
Dołączył: 24-03-2009
Post: #957
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Czesc,
zagapiłem się, a ja przecież takie trafko stosowałem w hiqsdr na wejsciu wzmacniacza w module preselektora...
to jest to samo co WBC4-1TL
podaj adres to w poniedziałek Ci to wyślę...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2016 0:37 przez SP5TAA.)
11-12-2016 0:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 293
Dołączył: 27-11-2009
Post: #958
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Witaj Witku SP5TAA.

Bardzo dziękuję za propozycję, ale mam już obiecaną wysyłkę od przemiłego kolegi również Witka SP1HQA.
Pozdrawiam Serdecznie
Wojtek
11-12-2016 12:08
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5TAA Offline
Witek
***

Liczba postów: 214
Dołączył: 24-03-2009
Post: #959
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
OK,
tyle tylko, ze to, o ktorym pisal Witek jest w innej obudowie i mozesz miec problem z ulokowaniem go na padach...
jakkolwiek, zycze powodzenia.
11-12-2016 15:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 293
Dołączył: 27-11-2009
Post: #960
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Ok,

Jeżeli będzie pasował elektrycznie to jakoś go podlutuję. Tam jest miejsca dość dużo.
pozdrawiam
Wojtek
11-12-2016 15:34
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości