Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 9 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tranciever Тюльпан-DSP
SQ3GOK Online
Robert
*

Liczba postów: 23
Dołączył: 12-04-2012
Post: #701
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
(19-02-2016 1:00)UA6VAE napisał(a):  Is it normal - buttons ANF, VOX and TUNE not working?
Traces to STM is ok, resistance 2.4k and 7.5k also ok.

Default in menu is 16 buttons. Please change to 18 buttons.
19-02-2016 8:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
UA6VAE Offline
Alexey
*

Liczba postów: 36
Dołączył: 19-12-2015
Post: #702
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Thank you, Robert! Now buttons working fine.
19-02-2016 9:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #703
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 11:05 przez SP3OSJ.)
19-02-2016 15:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
UA6VAE Offline
Alexey
*

Liczba postów: 36
Dołączył: 19-12-2015
Post: #704
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
(19-02-2016 15:38)SP3OSJ napisał(a):  Can it accommodate?
I'm not sure, but i will check it. Thank you!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-02-2016 15:43 przez UA6VAE.)
19-02-2016 15:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Toral Offline
Olaf, SQ5NHC
*

Liczba postów: 24
Dołączył: 18-10-2010
Post: #705
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Żeby lepiej zbalansować mieszacz wymieniłem potencjometry 5Kom na 500om i uzupełniłem rezystorami 2,2Kom od strony zasilania i masy.
Po podłączeniu do odbiornika pomiarowego można zredukować poziom nośnej niemal do 0 (patrząc na S-metr). Docelowo, myślę że można zastosować potencjometry 100om i rezystory 2,4Kom dla wygodniejszej i precyzyjniejszej regulacji.
25-02-2016 18:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #706
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 11:05 przez SP3OSJ.)
26-02-2016 1:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Toral Offline
Olaf, SQ5NHC
*

Liczba postów: 24
Dołączył: 18-10-2010
Post: #707
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Arturze, ja bym zmienił kondensatory na wyższe napięcia : 10V na 16, 16V na 25. Co oczywiście wiąże się to ze zmianą obudów na PCB. Dawanie "na styk" jest śednim pomysłem. Mnie już dwa wystrzeliły (te na 10v po stabilizatorze).
Nie wiem jak to jest zrobione w DDC/DUC, ale tranzystory w driverze BFG591 też można by zmienić na inne. BFG591 mają napięcie UCE max tylko 15V. Przy zasilniu z samochodu to jest na granicy. Aha... prądy tranzystorów mocy powinny być większe niż 350mA. W datasheetie piszą o 0,5A. Myślę, że 450mA będzie ok. Po chwili pracy i tak wzośnie.
W BFG zmieniłem też rezystor (w bazie) z 330om na 270om. Prąd spoczynkowy wzrósł z 27 na 34mA.
26-02-2016 10:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5TAA Offline
Witek
****

Liczba postów: 250
Dołączył: 24-03-2009
Post: #708
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Witam wszystkich,
mam pytanie do tych, którzy kupowali wyswietlacze do Tulipana, czy przy zakupie dostaje sie w komplecie złącze do taśmy flex łączacej wyswietlacz z kontrolerem, czy trzeba je kupić osobno?...
Z góry dziekuję za podpowiedzi...

Witek, SP5TAA.
29-02-2016 2:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #709
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 11:05 przez SP3OSJ.)
29-02-2016 2:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5TAA Offline
Witek
****

Liczba postów: 250
Dołączył: 24-03-2009
Post: #710
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
czesc, czesc, tak, tak, choć to nie do końca tak jak mówisz, do odhaczania jest typ interface, power,touch screen itd., natomiast o ZIF conector jest tylko info, ze jeden jest zalutowany na plycie wyswietlacza a drugi ,,the another is for customer`s board"...stąd moje pytanie.
mówiąc krótko, gdy przychodzi wyświetlacz, jest z czy bez dodatkowego złącza ZIF?..

Witek
29-02-2016 9:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości