Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 9 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tranciever Тюльпан-DSP
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #691
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 11:05 przez SP3OSJ.)
15-02-2016 18:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
UA6VAE Offline
Alexey
*

Liczba postów: 36
Dołączył: 19-12-2015
Post: #692
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Hmm, i mean MMCX on PCB3 and PCB1.
Coaxial connect PCB3 and PCB2 on soldering with TRX pad, from which pad i should connect PCB2 and PCB1? The DDS or DDS x [x]? And what for DDS x [x]? Smile
15-02-2016 18:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #693
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 11:05 przez SP3OSJ.)
15-02-2016 20:26
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
UA6VAE Offline
Alexey
*

Liczba postów: 36
Dołączył: 19-12-2015
Post: #694
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
It's too late, i have installed it already Smile


Załączone pliki Miniatury
İmage
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-02-2016 20:43 przez UA6VAE.)
15-02-2016 20:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #695
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 11:05 przez SP3OSJ.)
15-02-2016 23:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Toral Offline
Olaf, SQ5NHC
*

Liczba postów: 24
Dołączył: 18-10-2010
Post: #696
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Arturze, uruchomiłem mikser. Działa już prawidłowo. Okazało się, że w wersji DSP 3.0 brakuje dwóch rezystorów 1Kom, które umożliwiają prawidłowe zbalansowanie mieszacza. Szczegóły na zdjęciu.


Załączone pliki Miniatury
İmage
16-02-2016 17:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #697
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 11:05 przez SP3OSJ.)
16-02-2016 23:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 916
Dołączył: 20-09-2009
Post: #698
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Łączności na 80m mam kilkadziesiąt,na 40m tylko 2,
na 10m też 2.
Moc wyjściowa 12W przy 12V na wszystkich pasmach.Mam zastosowany jeden rdzeń dwu otworowy.Przy 15V moc 16W
" Czy w SP jest gotowy w 100% Tulipan?"
Mój był w 100% ale teraz przechodzi pewne zabiegi.
Właśnie dziś dostałem układy LVC 7474 i 7400.
4066 był już wcześniej wymieniony.

Andrzej
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-02-2016 7:06 przez SP6AUO.)
16-02-2016 23:51
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Toral Offline
Olaf, SQ5NHC
*

Liczba postów: 24
Dołączył: 18-10-2010
Post: #699
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Nowy uniwersalny sterownik:

http://www.cqham.ru/forum/showthread.php...ED/page131

https://www.youtube.com/watch?v=oU7DrufbZks
18-02-2016 16:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
UA6VAE Offline
Alexey
*

Liczba postów: 36
Dołączył: 19-12-2015
Post: #700
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Is it normal - buttons ANF, VOX and TUNE not working?
Traces to STM is ok, resistance 2.4k and 7.5k also ok.

And one more question.. is it possible to use 0.3mm wire instead 0.2mm for FT23-43? It hard to find 0.2mm wires here.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-02-2016 1:00 przez UA6VAE.)
19-02-2016 1:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości